Solo Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Godzinę temu, Bengal napisał: to jest żart ? czy GWH ma takie ceny dla 72 czy to tak cudowny kit że sam się składa ? No niestety tak to wygląda. Dodam tylko że ten wspomniany przeze mnie F-14D Fine Molds kosztował u nas w przeliczeniu mocno ponad 300 zł. Za to ten F-14 GWH to bez wątpienia najlepszy F-14 w skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 25 minut temu, Bobek napisał: Zadnych dodatków nie trzeba No warto jednak, bo fotele żywiczne by się przydały i dysze silników, no i uzbrojenie ja bym całkowicie wymienił na żywiczne. Koła też są do wymiany. Do tego zestaw zawiera wyłącznie uzbrojenia A2A, nie ma zasobnika LANTIRN który jest bardzo wskazany w przypadku F-14 w wersji D. Ja to bym i kalki wymienił, bo zestawowe są takie sobie. Spokojnie w ten zestaw można włożyć jeszcze ze 200-300 zł żeby zaczął jakoś wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 27 minut temu, Bobek napisał: Mam Su-35 GHW w 72, przyznam ze tak dobrego modelu w tej skali nigdy nie miałem, jeśli F-14 jest podobnej jakości (a jest zdaje sie) to może konkurować z 1/48 spokojnie. Zadnych dodatków nie trzeba a detal jest imponujący szczególnie mechanizacja skrzydeł. Czy wart 260zl? hmm napewno wart 190 resztę dopłaca się za frajdę posiadania najlepszego modelu w skalach 1/72 i zaryzykowalabym w 1/48 tez. Niby drogo ale odpadaja dodatki w postaci blaszek, zywic itp a to zawsze te 40-100zł. Jak ja się cieszę, że ja tylko do wojny koreańskiej (*)... (*) - małymi wyjątkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 A dlaczego, alternatywa jakaś zawsze jest: https://www.super-hobby.com/products/F-14A-Tomcat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 A co to za alternatywa? Jak chcesz kiepski zestaw to Hasegawę kupisz za nieco ponad 60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 19 minut temu, WujekAlice napisał: Jak ja się cieszę, że ja tylko do wojny koreańskiej (*)... (*) - małymi wyjątkami Clear prop tańszy dwa razy, bo tak mi sie kojarzy jesli chodzi o odpowiednik jakości w 72, natomiast i tak są to kwoty duze za ta skale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Warto wziąć pod uwagę że w zestawie F-14D GWH są 43 wypraski, a taka ilość w produkcji nieco kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 (edytowane) 43 wypraski GWH za około 265 PLN a Arma Hobby ile za 2 sztuki wyprasek nowego Kota ? PS aby wykorzystać posta do czegoś przydatnego... to czy producenci pomijając, blaszki Edka i chyba u nas niedostępne a zapowiadane już aftermarkery Wolfpacka mają jakieś zapowiedzi dodatków względem nowego wypustu Academy? Nie ukrywam że strasznie podoba mi się to malowanie i nawet zastanawiam się czy nie kupić go dla samych kalek. Edit No i jeszcze w Kocie GWH mechanizacja płata a w Żbiku nawek skrzydła się nie składają... ))) Edytowane 16 Maja 2020 przez zibi85mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 17 minut temu, zibi85mig napisał: czy producenci pomijając, blaszki Edka i chyba u nas niedostępne a zapowiadane już aftermarkery Wolfpacka mają jakieś zapowiedzi dodatków względem nowego wypustu Academy? Masz na myśli F-14A Academy? Aires wypuścił zestawy dyszy silników w różnych konfiguracjach (otwarte, zamknięte, mieszane), bezszwowe wloty powietrza, płetwy na gondolach silników, jakieś wymienniki ciepła, dysze drukowane 3D ma w ofercie także KA Models, otwarte i zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Tak, mam na myśli F-14A VF-143 Pukin Dogs od Academy, dla mnie to malowanie jest najładniejsze. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 A tak BTW: są jakieś malowania do nabycia osobno z „TopGun” dla tej skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 @Thalgonis Osobno chyba nie, ale Finemolds zapowiada zestaw z dwoma malowaniami Top Gun , w tym aggressor https://www.hlj.com/1-72-scale-usn-f-14a-tomcat-top-gun-fnmfp-36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 54 minuty temu, Thalgonis napisał: A tak BTW: są jakieś malowania do nabycia osobno z „TopGun” dla tej skali? Masz takie coś jak trzeba, model wyrzucasz do śmieci, kalki zużywasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Maja 2020 Share Napisano 16 Maja 2020 Dzięki Fixer, ale chyba źle zadałem pytanie - chodzi mi o dostępność kalkomanii w temacie „Top Gun”... Bo model już mam (tzn. został zamówiony, kiedy doślą to cholera wie...), tylko nie w tym malowaniu co mi się marzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Maja 2020 Share Napisano 19 Maja 2020 Chyba nowy rekord cen żywicznych dyszy w 1:48: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 19 Maja 2020 Share Napisano 19 Maja 2020 Poszukaj sobie żywicznych dyszy do SR-71 w 48 od koreanców. Te do Tomcata to 1/3 ich ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 19 Maja 2020 Share Napisano 19 Maja 2020 Dysze KA Models to wyjątek, te tutaj to cena w polskim sklepie i cena raczej już normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi