Przemek Przybulewski Napisano 24 Czerwca 2020 Share Napisano 24 Czerwca 2020 Zachęcony niedawną galerią Harriera tu na forum, postanowiłem wrócić do swojego AV-8B. Zacząłem go pod koniec 2013 roku i odłożyłem na chwilę bo (chyba) czekałem na kokpit Airesa. Wtedy wyglądał tak: Teraz zacząłem od pomalowania silnika. Nie będzie go praktycznie widać, ale można pobawić się Alcladami. Ja użyłem tych: Aby wyszło tak: A po złożeniu: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Zapowiada się kolejny ciekawy warsztat. Będę śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Zaczyna się mega. Zasiadam i oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 W dniu 26.06.2020 o 18:41, Apek napisał: Zapowiada się kolejny ciekawy warsztat. Będę śledził Dzięki, zapraszam. 21 godzin temu, tlb napisał: Zaczyna się mega. Zasiadam i oglądam. Dzięki. Dłubię kokpit ale jakoś średnio mi to idzie, więc kleje reszte. Na razie mam fotel: Najpierw cały górny płat, a do niego od spodu połówki skrzydeł. Niestety powstała w ten sposób szpara od 0,6 do prawie milimetra. Na szczęście udało się ładnie wcisnąć miliputa. Podoklejałem później klapy, zasobnik z działkiem itp Dziwnie teraz to wygląda, jak kergulena albo inna ryba bez głowy: Nie mogłem się zdecydować na jakieś uzbrojenie więc powiesze wszystko 2 sidewindery 2 x Maverick (Eduard) 6 x BRU-49 2 x zbiorniki 2 x GBU-12 2 x Mk.117 3 x Mk.83 2 x Snakeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 27 Czerwca 2020 Share Napisano 27 Czerwca 2020 43 minuty temu, Przemek Przybulewski napisał: Nie mogłem się zdecydować na jakieś uzbrojenie więc powiesze wszystko 2 sidewindery 2 x Maverick (Eduard) 6 x BRU-49 2 x zbiorniki 2 x GBU-12 2 x Mk.117 3 x Mk.83 2 x Snakeye Ekstra już się nie mogę doczekać jak będzie wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2020 23 godziny temu, tlb napisał: Ekstra już się nie mogę doczekać jak będzie wyglądał. Of kors ne da się wszystkiego na raz, okaże sie później co i jak. Tymczasem dłubię kokpit, na szczęście nie było wiele problemów z wpasowaniem. Musiałem wyciàć trochę więcej niż podawała lakoniczna instrukcja Airesa: Niestety po wklejeniu panelu instrumentów okazało się że HUD jest za duży i nie da się zamontować owiewki. Fotel na szczęście ładnie dało się wsunąć na szynie: Radar został wklejony przy składaniu połówek ale zostanie zasłoniony całkowicie: Po przyklejeniu osłony radaru i próbnym montażu, samolot siadał na ogonie, na szczęście dało sie jeszcze osłonę oderwać. Wkleiłem w nią 25g ołowiu i teraz ładnie trzyma balans: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Czerwca 2020 Share Napisano 28 Czerwca 2020 ładnie zaczyna wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 29 Czerwca 2020 Share Napisano 29 Czerwca 2020 Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 Też mi się podoba, będę śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 30 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2020 Dzięki wszystkim i zapraszam. Owiewka częściowo wklejona: Porównanie z F-16: pomalowałem pylony i uzbrojenie - doszły jeszcze 2x Mk.77 i TER do tego: I dłubie podwozie: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 30 Czerwca 2020 Share Napisano 30 Czerwca 2020 A ja poproszę o opis malowania poduszek fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 5 Lipca 2020 Autor Share Napisano 5 Lipca 2020 W dniu 30.06.2020 o 23:24, rymulus napisał: A ja poproszę o opis malowania poduszek fotela. Ostotnio pisze głównie z telefonu co nie jest super wygodne. Jak usiade do kompa to coś naskrobię. pomalowałem całe uzbrojenie: I w końcu skleiłem całość: I preshading: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2020 Share Napisano 5 Lipca 2020 To wszystko mu powiesisz? Ciekawi mnie jak wyjdzie malowanie, czy nie zasłoni całego preshidingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Lipca 2020 Autor Share Napisano 6 Lipca 2020 9 godzin temu, bazylms napisał: To wszystko mu powiesisz? Ciekawi mnie jak wyjdzie malowanie, czy nie zasłoni całego preshidingu? Tak, ale nie na raz. Pylony będą na stałe, reszta jest wymienna. Z tego co ta wersja może przenosić to i tak brakuje mi GBU-16, Rockeye Mk.20, jakiś bomb ćwiczebnych i wyrzutni rakiet LAU-10, LAU-61 i LAU-68. Większość preshadingu pewnie zniknie - ale i tak był fun jak go robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 6 Lipca 2020 Share Napisano 6 Lipca 2020 40 minut temu, Przemek Przybulewski napisał: Większość preshadingu pewnie zniknie - ale i tak był fun jak go robiłem I to jest najważniejsze, modelarstwo to zabawa, A nie prawda historyczna. O tego są teksty źródłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Lipca 2020 Share Napisano 6 Lipca 2020 Ta wersja może przenosić bardzo wiele rzeczy, brakuje ci też na przykład GBU-38 czy AMRAAMów. Jak ja robiłem swojego, to jeżeli chodzi o uzbrojenie to inspirowałem się tym zdjęciem: A tak poza tym - czy zasobnik Litening nie jest u ciebie nieco za jasny? One chyba są raczej malowane na Gunship Grey, twój wygląda jakby był w kolorze samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Lipca 2020 Autor Share Napisano 6 Lipca 2020 Z AMRAAMów celowo zrezygnowałem. O GBU-38 nie wiedziałem. Zasobnik pomalowany wg instrukcji ale masz rację powinien być ciemniejszy - przemaluję. Zdjęcie fajne - zróżnicowany ładunek A tak przy okazji szukam jakiegoś fajnego camo - niestety oprócz standartowych 2 lub 3 kolorowych nic nie moge znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 6 Lipca 2020 Share Napisano 6 Lipca 2020 Generalnie z JDAMów to AV-8B+ moga przenosić GBU-38, -32 i -54. I niestety wersja z plusem to dość późna wersja i raczej poza szarościami nic nie znajdziesz. Dla urozmaicenia tematu można by zrobić Włocha albo Hiszpana, ale to też raczej mało kolorowe schematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Lipca 2020 Autor Share Napisano 12 Lipca 2020 W dniu 6.07.2020 o 13:48, Matys napisał: Generalnie z JDAMów to AV-8B+ moga przenosić GBU-38, -32 i -54. I niestety wersja z plusem to dość późna wersja i raczej poza szarościami nic nie znajdziesz. Dla urozmaicenia tematu można by zrobić Włocha albo Hiszpana, ale to też raczej mało kolorowe schematy. No jest kłopot z fajnym kamo. Zastanawiałem się nad jakimś fikcyjnym albo z brytyjczyka jak arctic. Staneło jednak nad pudełkowym. W międzyczasie wydrukowałem sobie 500 funtowe JDAMy czyli GBU-38: No i samo malowanie. Użyłem Real colors w nadzei, że będą lepsze niż mieszane i dobierane kolory Tamiya. Brzuszek: I góra: No i mam mieszane uczucia. Kolory dobrane prawidłowo, ale Te dwa się bardzo zlewają: Musze jeszcze poprawić przód: I domalować szczegóły: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 13 Lipca 2020 Share Napisano 13 Lipca 2020 Z trzech kolorów kamuflażu Harriera dwa to 36375 i 36320, które z założenia bardzo się zlewają. Popatrz sobie na zdjęcia A-10C czy Super Hornetów - są malowane tymi dwoma kolorami, a często wyglądają jakby były jednokolorowe. Najciemniejszy kolor już się trochę różni i u ciebie też to dobrze widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 13 Lipca 2020 Autor Share Napisano 13 Lipca 2020 12 godzin temu, Matys napisał: Z trzech kolorów kamuflażu Harriera dwa to 36375 i 36320, które z założenia bardzo się zlewają. Popatrz sobie na zdjęcia A-10C czy Super Hornetów - są malowane tymi dwoma kolorami, a często wyglądają jakby były jednokolorowe. Najciemniejszy kolor już się trochę różni i u ciebie też to dobrze widać. Dzięki, trochę mnie pocieszyłeś. Trochę jeszcze będę modulował powierzchnię to efekt końcowy będzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Listopada 2020 Autor Share Napisano 25 Listopada 2020 Prawie skończyłem - dokleiłem kalki, zrobiłem washa, wkleiłem podwozie i pokrywy podwozia. Doszły światełka, stateczniki i pylony. . . . Sidewindery i środkowy Mk.84 są na stałe. Reszta wymienna: . . . Najlepiej chyba wygląda tak: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 W kolejności 5, 1 albo 2 zdjęcie... Ile osób tyle gustów zapewne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 (edytowane) Kozacki !!!! Musze przysiąść do swojego Edytowane 26 Listopada 2020 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2020 W końcu przysiadłem do podstawki. Wzorowałem się na tej z Uschi van der Rosten, ale moja ma prawidłowe proporcje: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi