Jump to content

Sherman M4A3E2 "Jumbo" 1:35 Meng (First in Bastogne )

MichalZ
 Share

Recommended Posts

Do zaprezentowania model Shermana Jumbo,  (warsztat poniżej) ,pojazd prosto z pudła + figurka CMK (bardzo dobra),bardzo dziękuje wszystkim którzy brali w dyskusji na temat powstawania modelu, to co potrafiłem wykonać z sugestii to zostało wykonane , a sam model godny polecenia, jeden z tych które nie wymagają dokupywania dodatków z innych firm :)

Pozdrawiam :)

IMG_0524.JPG

IMG_0525.JPG

IMG_0523.JPG

IMG_0515.JPG

IMG_0516.JPG

IMG_0517.JPG

IMG_0519.JPG

IMG_0522.JPG

• Like 7
  • Thanks 1

Ładnie zmalowany i ubrudzony i na dodatek w ekspresowym tempie. Mi się podoba, jest taki w sam raz :super: Choć skoro to zima to jakieś płatki śniegu tez mógłby przyjąć :) ale tak też jest dobrze.

Edited by TAW
  • Like 1

3 minuty temu, Spotter napisał:

Bardzo fajnie zmalowany, ale to już wiesz. Figurant i szpargały dodają mu ciekawości, co mi się bardzo podoba. Dobrze, że poprawiłeś trzonki narzędzi. Ogólnie jestem na tak, poza brudnymi zaciekami, o których wspominałem w warsztacie. To jest jedyna kwestia, która mi się rzuca w oczy. 

Nie mniej podziw za tempo i naprawdę fajne wykonanie. Model na pewno konkursowy. 

Bardzo dziękuję :) Pamiętam kwestie zacieków, próbowałem je zmniejszyć ale po dobie olejna już nie chciała schodzić 😕 😉

9 minut temu, Spotter napisał:

Następnym razem będziesz pamiętać😉 No właśnie, a co następne?

Następny będzie LVT-4, Albo Brytol z przeprawy przez Ren, albo Amerykaniec z Włoch :)

IMG_20201007_141427.jpg

star-decals-35-c1083-british-lvt-buffalo-2-79th-armoured-division-lvt-4-of-11-rtr-in-holland-1944-previously-sold-as-bison-.jpg

33 minuty temu, martinello napisał:

Bardzo fajnie wyszedł !

Mam dwa zastrzeżenia :  za szybkie tempo (zawstydzasz mnie :) ) oraz ciut za zielony kolor bazowy (jak na moje postrzeganie OD)

Robiąc następnego będę celował albo w bardziej brązowy albo wypłowiały OD 

28 minut temu, Kowalec222 napisał:

Dajcie człowiekowi spokój z tym tempem wykonania przecież napisał, że ze złamaną ręką robił😆 , a tak na poważnie się podoba się.

Tak było... Nazwijmy to modelarską rehabilitacją :)

IMG_20201003_234520.jpg

IMG_20201003_234503.jpg

• Like 1

Uwielbiam taki sposób malowania. Niektórzy mówią, że takie uwypuklanie jest zbyt "komiksowe" i mało naturalne ale ja właśnie taki sposób malowania lubię. Nic nie poradzę :)