GreGG24 Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Do tego Junkersa szykowałem się już od dawna, kalkomanie czeskiej firmy KORA zakupiłem chyba dwa lata temu w Bytomiu, jednak nie byłem pewny, który model Junkersa wybrać. Ostatecznie zakupiłem model Airfixa i zaraz po zakupie, pomimo tego, że na półkach pietrzą się tuziny modeli czekających na swoją kolejkę, wziąłem go na warsztat. Model sklejało się bardzo przyjemnie, jednak z uwagi na dziwny podział konstrukcji modelu wymagał nieco dopasować i interwencji szpachlówki i papieru ściernego. Model malowałem farbami Mr Hobby, mam własną selekcję kolorów odzwierciedlającą wczesne RLM 61/ 62/ 63 i bazujące na nich odcienie węgierskiej firmy Krayer. Po pomalowaniu model był cieniowany i łoszowany wyrobami AK Interactive oraz AMMO. Wczesny węgierski kamuflaż wygląda bardzo atrakcyjnie, mam nadzieję, że model Junkersa w tym nietypowym malowaniu się spodoba. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 (edytowane) Bardzo ładny.Wreszcie jakieś ciekawe malowanie Stukasa.Przez przypadek zrobił się taki mini projekt madziarski .Mój messerk i Twój stuka. Edytowane 19 Października 2020 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Jestem na "tak". Popracowałeś nad nim Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Super wygląda, nieoklepane malowanie robi robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Ładny, nieoczywiste malowanie, tylko, że deko się świeci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Bardzo mi się podoba schemat malowania. Dzięki niemu model prezentuje się bardzo dobrze i oryginalnie na tle standardowych kamuflaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 19 Października 2020 Autor Share Napisano 19 Października 2020 Godzinę temu, WujekAlice napisał: Ładny, nieoczywiste malowanie, tylko, że deko się świeci Wykończyłem go półmatem, bo zgodnie z moim stanem wiedzy niemieckie RLM-y nie były matowe, tylko bardziej półmatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Campana Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Najciekawsze malowanie Ju-87 jakie widziałem. Świetnie wyglada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 (edytowane) Godzinę temu, GreGG24 napisał: Wykończyłem go półmatem, bo zgodnie z moim stanem wiedzy niemieckie RLM-y nie były matowe, tylko bardziej półmatowe. Nie będę się w takim razie czepiał, może to i też trochę kwestia oświetlenia. A co węgierskich malowań to znalazłem jeszcze wczesne z 1942 z biało-zielono-czerwonymi strzałami zamiast krzyży. Jeszcze fajniej. Edytowane 19 Października 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Ciekawe i nieoklepane malowanie Stukasa. Mnie się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Zdradzisz co następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 20 Października 2020 Autor Share Napisano 20 Października 2020 15 godzin temu, Xmen napisał: Zdradzisz co następne? Zacząłem właśnie F-15C Hasegawy w szaro-szarym malowaniu z pewnego maleńkiego bliskowschodniego kraju. Mam do skończenia dioramę lotniczą z Wojny Jom Kippur (dwa Skyhawki, jeden w 1:72, drugi w 1:144 są praktycznie gotowe, muszę przygotować podstawę). W pancerce kończę Centuriona Shot z 1973 roku, mam rozgrzebane M-113 i Pz. 38(t). Ale zastanawiam się, czy nie rozpocząć jednocześnie bułgarskiego D-520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 20 Października 2020 Share Napisano 20 Października 2020 Trochę tego jest.Pozostaje czekać na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 20 Października 2020 Autor Share Napisano 20 Października 2020 A propos galerii, obrobiłem właśnie zdjęcia z lustrzanki. Wyszły chyba nieco lepiej, niż z komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 21 Października 2020 Share Napisano 21 Października 2020 Zdjęcia rzeczywiście lepsze. Bardzo fajnie prezentuje się ten samolot w takim malowaniu. Zawsze to duże i fajne urozmaicenie zbudować coś w innych barwach niż standardowo. Na pewno model rzuca się w oczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi