MichalZ Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Siemka, kolejny amerykaniec...., tym razem Sherman Calliope z firmy Academy, w mix-ie z elementami firm : -Bronco -Aber -Eureka -Meng -Tasca/Asuka -Tamiya -Eduard -Italeri I...twórczość własna, model robiony czysto "for fun" co miałem lepszego z innych firm to mu dołożyłem, myślę że głównie gąsienice oraz koła zrobiły robotę ,bo te detale Academia w tym bardzo wiekowym model.... cóż ...bardzo położyła ,elementy te były wyrobem "Shermanowo-podobnym" . Figs Tamiya . Na zdjęciu w towarzystwie Shermana z Zvezdy Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Rarytas! Rzadko zdarza się widywać model Caliope. Duży plus za temat! Bardzo ładnie wyszło cieniowanie wyrzutni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Listopada 2020 Share Napisano 5 Listopada 2020 Bardzo fajny, świetnie się prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Fajny jest!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 I znowu cudeńko. Malowanie Shermana, a w szczególności wyrzutni to mistrzowski poziom! Podoba się, bardzo podoba. Na ostro poszedłeś w Shermany widzę. Następny może M26? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 3 minuty temu, mandrivecs napisał: I znowu cudeńko. Malowanie Shermana, a w szczególności wyrzutni to mistrzowski poziom! Podoba się, bardzo podoba. Na ostro poszedłeś w Shermany widzę. Następny może M26? Dzięki wielkie, a M26 już zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 To wrzuć zdjęcia! Ciekawym jak poszło. Może dla maleńkiej odmiany Sherman IDF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 3 minuty temu, mandrivecs napisał: To wrzuć zdjęcia! Ciekawym jak poszło. Może dla maleńkiej odmiany Sherman IDF? Miałem na myśli M26 Pershing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 bardzo ładnie wyszedł to jedna z tych militarnych konstrukcji które gdy się widzi na archiwalnych zdjęciach to człowiek w pierwszej chwili myśli iż to żart-fotomontaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 .. a jak sklejalna jest Zvezda ?! Patrząc na zdjęcie, to też niezły czołg się szykuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Koła masz bardzo mocno ubłocone i moim zdaniem nie pasują do całości. Reszta fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Nie mogę napatrzeć się na wyrzutnię. Okopcenia luf pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 Godzinę temu, Stojkovic napisał: Koła masz bardzo mocno ubłocone i moim zdaniem nie pasują do całości. Reszta fajnie. Tak miało być, zwykle to standard w moich modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 1 godzinę temu, chorąży napisał: .. a jak sklejalna jest Zvezda ?! Patrząc na zdjęcie, to też niezły czołg się szykuje.. Zvezda jest na takim etapie, składalność bardzo dobra, detal ostry, i uważam że za 90 ziko to bardzo wporządku model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Oba shermany świetne, czekam na warsztat albo chociaż galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Share Napisano 6 Listopada 2020 (edytowane) 19 minut temu, bulik58 napisał: MichalZ model mi sie podoba , lecz rownoczesnie mam pytanie - jak to zrobic zeby ubrudzic podwozie a to co powyzej i z przodu jest czysto . Zapasowe kolo i traki maja swoja wage lecz czy zdolaly by sie utrzmac bez jakiego kolwiek zamocowania? Myślę że z utrzymaniem akurat tych przedmiotów z przodu problemu by żadnego nie było, nawet na Jumbo z Bastogne jest skrzynka z przodu i sobie leży... Nie jest niczym wiązana, koła i gąsienice to akurat popularny dodatek z przodu na Sherman-ach, model takim samym błotem jest potraktowany z tyłu jak i również z przodu, od góry do dołu nie zamierzam go traktować tym samym specyfikiem.... Edytowane 6 Listopada 2020 przez MichalZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Model bardzo ładny, ale efekt psuje okablowanie. Wygląda jak pogięte druty (z których jak sądzę jest zrobione), a nie jak luźno zwisające kable. Jest też trochę za grube. Może da się to jeszcze zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejvix Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 Hmmm zaraz mi sie moj sherman przypomina, cieniowanie niemal identyczne;)) Podoba mi się choć bloto troche niespójne i wg mnie okopcenie lufy czołgu za duze z taką wyrzutnią to przegoni cale stado tygrysow;)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 7 Listopada 2020 Autor Share Napisano 7 Listopada 2020 5 minut temu, Dejvix napisał: Hmmm zaraz mi sie moj sherman przypomina, cieniowanie niemal identyczne;)) Podoba mi się choć bloto troche niespójne i wg mnie okopcenie lufy czołgu za duze z taką wyrzutnią to przegoni cale stado tygrysow;)))) A jest możliwość by tego Shermana obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejvix Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 (edytowane) 1 minutę temu, MichalZ napisał: A jest możliwość by tego Shermana obejrzeć? W galerii-tamiya sherman m4 Edytowane 7 Listopada 2020 przez Dejvix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Model ładny i podoba mi się. Ale jakbyś wyszpachlował jeszcze właz amunicyjny na wieży, to było by jeszcze lepiej Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 Dobrze się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi