MichalZ Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 Siemka, kolejny amerykaniec...., tym razem Sherman Calliope z firmy Academy, w mix-ie z elementami firm : -Bronco -Aber -Eureka -Meng -Tasca/Asuka -Tamiya -Eduard -Italeri I...twórczość własna, model robiony czysto "for fun" co miałem lepszego z innych firm to mu dołożyłem, myślę że głównie gąsienice oraz koła zrobiły robotę ,bo te detale Academia w tym bardzo wiekowym model.... cóż ...bardzo położyła ,elementy te były wyrobem "Shermanowo-podobnym" . Figs Tamiya . Na zdjęciu w towarzystwie Shermana z Zvezdy Pozdrawiam 10 Cytuj
TAW Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 Rarytas! Rzadko zdarza się widywać model Caliope. Duży plus za temat! Bardzo ładnie wyszło cieniowanie wyrzutni. Cytuj
Rack Napisano 5 Listopada 2020 Napisano 5 Listopada 2020 Bardzo fajny, świetnie się prezentuje . Cytuj
mandrivecs Napisano 6 Listopada 2020 Napisano 6 Listopada 2020 I znowu cudeńko. Malowanie Shermana, a w szczególności wyrzutni to mistrzowski poziom! Podoba się, bardzo podoba. Na ostro poszedłeś w Shermany widzę. Następny może M26? Cytuj
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Napisano 6 Listopada 2020 3 minuty temu, mandrivecs napisał: I znowu cudeńko. Malowanie Shermana, a w szczególności wyrzutni to mistrzowski poziom! Podoba się, bardzo podoba. Na ostro poszedłeś w Shermany widzę. Następny może M26? Dzięki wielkie, a M26 już zrobiłem Cytuj
mandrivecs Napisano 6 Listopada 2020 Napisano 6 Listopada 2020 To wrzuć zdjęcia! Ciekawym jak poszło. Może dla maleńkiej odmiany Sherman IDF? Cytuj
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Napisano 6 Listopada 2020 3 minuty temu, mandrivecs napisał: To wrzuć zdjęcia! Ciekawym jak poszło. Może dla maleńkiej odmiany Sherman IDF? Miałem na myśli M26 Pershing. Cytuj
M.A.V. Napisano 6 Listopada 2020 Napisano 6 Listopada 2020 bardzo ładnie wyszedł to jedna z tych militarnych konstrukcji które gdy się widzi na archiwalnych zdjęciach to człowiek w pierwszej chwili myśli iż to żart-fotomontaż Cytuj
chorąży Napisano 6 Listopada 2020 Napisano 6 Listopada 2020 .. a jak sklejalna jest Zvezda ?! Patrząc na zdjęcie, to też niezły czołg się szykuje.. Cytuj
Stojkovic Napisano 6 Listopada 2020 Napisano 6 Listopada 2020 Koła masz bardzo mocno ubłocone i moim zdaniem nie pasują do całości. Reszta fajnie. Cytuj
mandrivecs Napisano 6 Listopada 2020 Napisano 6 Listopada 2020 Nie mogę napatrzeć się na wyrzutnię. Okopcenia luf pierwsza klasa! Cytuj
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Napisano 6 Listopada 2020 Godzinę temu, Stojkovic napisał: Koła masz bardzo mocno ubłocone i moim zdaniem nie pasują do całości. Reszta fajnie. Tak miało być, zwykle to standard w moich modelach Cytuj
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Napisano 6 Listopada 2020 1 godzinę temu, chorąży napisał: .. a jak sklejalna jest Zvezda ?! Patrząc na zdjęcie, to też niezły czołg się szykuje.. Zvezda jest na takim etapie, składalność bardzo dobra, detal ostry, i uważam że za 90 ziko to bardzo wporządku model Cytuj
chorąży Napisano 6 Listopada 2020 Napisano 6 Listopada 2020 Oba shermany świetne, czekam na warsztat albo chociaż galerię Cytuj
MichalZ Napisano 6 Listopada 2020 Autor Napisano 6 Listopada 2020 (edytowane) 19 minut temu, bulik58 napisał: MichalZ model mi sie podoba , lecz rownoczesnie mam pytanie - jak to zrobic zeby ubrudzic podwozie a to co powyzej i z przodu jest czysto . Zapasowe kolo i traki maja swoja wage lecz czy zdolaly by sie utrzmac bez jakiego kolwiek zamocowania? Myślę że z utrzymaniem akurat tych przedmiotów z przodu problemu by żadnego nie było, nawet na Jumbo z Bastogne jest skrzynka z przodu i sobie leży... Nie jest niczym wiązana, koła i gąsienice to akurat popularny dodatek z przodu na Sherman-ach, model takim samym błotem jest potraktowany z tyłu jak i również z przodu, od góry do dołu nie zamierzam go traktować tym samym specyfikiem.... Edytowane 6 Listopada 2020 przez MichalZ 1 Cytuj
Jery Napisano 6 Listopada 2020 Napisano 6 Listopada 2020 Model bardzo ładny, ale efekt psuje okablowanie. Wygląda jak pogięte druty (z których jak sądzę jest zrobione), a nie jak luźno zwisające kable. Jest też trochę za grube. Może da się to jeszcze zmienić. Cytuj
Dejvix Napisano 7 Listopada 2020 Napisano 7 Listopada 2020 Hmmm zaraz mi sie moj sherman przypomina, cieniowanie niemal identyczne;)) Podoba mi się choć bloto troche niespójne i wg mnie okopcenie lufy czołgu za duze z taką wyrzutnią to przegoni cale stado tygrysow;)))) Cytuj
MichalZ Napisano 7 Listopada 2020 Autor Napisano 7 Listopada 2020 5 minut temu, Dejvix napisał: Hmmm zaraz mi sie moj sherman przypomina, cieniowanie niemal identyczne;)) Podoba mi się choć bloto troche niespójne i wg mnie okopcenie lufy czołgu za duze z taką wyrzutnią to przegoni cale stado tygrysow;)))) A jest możliwość by tego Shermana obejrzeć? Cytuj
Dejvix Napisano 7 Listopada 2020 Napisano 7 Listopada 2020 (edytowane) 1 minutę temu, MichalZ napisał: A jest możliwość by tego Shermana obejrzeć? W galerii-tamiya sherman m4 Edytowane 7 Listopada 2020 przez Dejvix Cytuj
marioba Napisano 8 Listopada 2020 Napisano 8 Listopada 2020 Model ładny i podoba mi się. Ale jakbyś wyszpachlował jeszcze właz amunicyjny na wieży, to było by jeszcze lepiej Mariusz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi