TAW Napisano 28 Lutego 2021 Napisano 28 Lutego 2021 Super to wygląda. Sam Żuk bardzo ładnie zrobiony a do tego warzywka też całkiem przekonujące i świetny pomysł z tym dywanem. Może jedynie powinno być trochę brudniej w środku. Ale to zależy jak gospodarz dba. Cytuj
Andrzej Godlewski Napisano 28 Lutego 2021 Napisano 28 Lutego 2021 Mała uwaga żuki miały ryfle na dachu , tu niestety ich nie ma , no i rura wydechowa raczej szła pod wałem . Ale to tylko takie uwagi odnośnie wykonania przez samego producenta , nie mniej jednak warto pokusić się o te drobne poprawki , dla wzbogacenia modelu o elementy autentyczności konstrukcji . Cytuj
abtb Napisano 28 Lutego 2021 Napisano 28 Lutego 2021 Godzinę temu, Andrzej Godlewski napisał: rura wydechowa raczej szła pod wałem . Raczej nad wałem. I raczej miała zupełnie inny przebieg niż w modelu Cytuj
Stojkovic Napisano 28 Lutego 2021 Autor Napisano 28 Lutego 2021 Jak ktoś będzie miał ochotę to może śmiało się pobawić w odtwarzanie zawieszenia wraz ze wszystkimi układami. Ja to odpuściłem, bo i tak nie będę modelu do góry nogami pokazywał. 1 Cytuj
makinen Napisano 3 Marca 2021 Napisano 3 Marca 2021 Ładunek ekstra. Błota z pola trochę do środka i będzie super. Cytuj
Stojkovic Napisano 4 Marca 2021 Autor Napisano 4 Marca 2021 W dniu 22.02.2021 o 20:17, martinello napisał: I taką torbę w szoferce -> https://www.mojehobby.pl/products/Modern-Estern-Cargo-bags.html Bo właśnie jechał na szaber - plac Nie w szoferce, ale jest. Nie rzucam słów na wiatr! Miało być jak Tomilidżons w ściganym - jest! Myślę, że tu na pace już nic się nie zmieni - muszę jeszcze tylko zrobić washa na torbie i doklejamy w końcu dach wraz z drzwiami i szyba przednią. Potem koła i błotniki i światła z tyłu. 5 Cytuj
Stojkovic Napisano 4 Marca 2021 Autor Napisano 4 Marca 2021 To akurat są kalki z zestawu nałożone na torbę - tu micro sol to podstawa Cytuj
zaruk Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 Ja bym się dal posiekać za ten spracowany dywanik. Absolutnie mnie ujął. Cytuj
Grzes Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 (edytowane) 42 minuty temu, zaruk napisał: Ja bym się dal posiekać oczywiście "na plasterki"? Co do zawartości Żuka to coś mi te ziemniaki wysypujące się z worka się nie widzą. Da się przy nich popracować kolorkami, by nie wyglądały na jedna masę? Edytowane 4 Marca 2021 przez Grzes Cytuj
zaruk Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 17 minut temu, Grzes napisał: oczywiście "na plasterki"? Na plasterki. Jak to zbójcerze. Cytuj
M.A.V. Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 1 godzinę temu, Grzes napisał: coś mi te ziemniaki wysypujące się z worka się nie widzą. Da się przy nich popracować kolorkami, by nie wyglądały na jedna masę? dokładnie - przyłączam się do apelu : PYRY teraz stanowczo odstają jakością od całości A cała reszta bambetli mistrzowsko wyszła Cytuj
Baas ArK Napisano 4 Marca 2021 Napisano 4 Marca 2021 ... Bo te w worku to je wungiel Ale "bazarówa" miażdży! Cytuj
Stojkovic Napisano 4 Marca 2021 Autor Napisano 4 Marca 2021 potraktowałem je lekko pigmentem i powinno być lepiej, zresztą pokaże jak już będzie stał na kołach - czyli pewnie jutro. Cytuj
makinen Napisano 5 Marca 2021 Napisano 5 Marca 2021 Bajka paka-jeszcze śmieci bym tam nawrzucał i rzeczywiście te ziemniaki wycieniował. Fajnie wygląda. Cytuj
martinello Napisano 5 Marca 2021 Napisano 5 Marca 2021 A skąd jest butla gazowa i kanka na mleko ? Cytuj
Stojkovic Napisano 5 Marca 2021 Autor Napisano 5 Marca 2021 Butla to plusmodel a bańka z reality in scale Cytuj
Stojkovic Napisano 5 Marca 2021 Autor Napisano 5 Marca 2021 Co prawda jeszcze nie na kołach, ale już bardzo bliski tego etapu. Zdecydowałem się na dorobienie proporczyka i ułożenie butelki wody mineralnej na siedzenie pasażera. Sklejony już dach z resztą i niestety wyszły pewne kwiatki na łaczeniu szyby z dachem i bokami - jak dla mnie to jest to niefortunne planowanie inżynieryjne tych elementów oraz jednak niedopatrzenie z mojej strony. Na żywo jak ktoś nie wie, to nie zauważy. Lekko wyretuszowałem kartofelki wysypujące się z wora. Dołożone słoneczniki i wycieraczki z przodu. Doklejone tez kierunkowskazy w formie lampek z przodu. Z tyłu posrebrzyłem miejsca gdzie dojdą po dwa światła z tyłu . Cytuj
piotrkur Napisano 5 Marca 2021 Napisano 5 Marca 2021 Z tymi sterczącymi "kierunkami" mam nadzieję coś zrobisz??i czemu tylko jeden proporczyk??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi