Nużek Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Po latach w boju ukończyłem w końcu mój ulubiony statek powietrzny. Zdaję sobie sprawę z niezgodności merytorycznych, z tego, że brudzenie jest dla wielu z Was niewystarczające. W zasadzie to nie ma go za wiele Jestem z wykonania zadowolony, zwłaszcza, że wracałem do budowy modelu czasami po miesiącu a czasami po pół roku. Tak więc, czasami ciężko było wejść w rytm i nie pogubić się. Model ma być ozdobą na półce a nie wierną kopią realnej maszyny. Pozdrawiam ps. admin jeśli źle formaty i wielkości zdjęć wstawiłem to proszę o wyrozumiałość. Dawno nie upload'owałem zdjęć na forum a widzę, że coś się pozmieniało 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Model bardzo, ale to bardzo, niestety podniesiona osłona zaburza piękną sylwetkę tego samolotu, także tego 4+. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 25 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2021 OldMan będę też robił model całkowicie pozamykany, oprócz podwozia. Do tej pory wszystko robiłem pootwierane, czas na zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Jeżeli jest tak zrobione wnętrze to trzeba otworzyć kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Gratuluje dokończenia budowy, bardzo lubię to malowanie, świetna robota, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Bardzo ładny model. Otwarty radar prosto z pudła czy to jakaś żywica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Piękny! B mi się podoba - ten schemat z białymi powierzchniami sterującymi, delikatne cieniowanie, detal - super! Brak brudzenia nic mu nie ujmuje, wg mojego gustu rewelacyjny! Pozdrawiam ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Dobrze, że zaznaczyłeś, że nie ma to być wiernie odwzorowany pierwowzór. W zasadzie od tego, jak mi się wydaje, powinna się zaczynać każda galeria, bo ułatwia napisanie kilku słów oceny. Merytorycznie jest sporo błędów, ale jak to Tomcat, i tak cieczy oko. Też bardzo lubię to malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Gratuluję ukończenia modelu pięknej maszyny. Jak to Air wspomniał dobrze, że wspomniałeś po co go budowałeś więc nie ma po co go punktować. Ten model jest ozdobą Twojego kwadratu Jeśli ktoś chciałby sobie popatrzeć na model merytoryczny to wystarczy sięgnąć do galerii moralezza: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 26 Stycznia 2021 Share Napisano 26 Stycznia 2021 Piekny. Propsy za wczesne malowanie VF-41 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 19 godzin temu, Juffre napisał: Bardzo ładny model. Otwarty radar prosto z pudła czy to jakaś żywica? Radar pudełkowy. Żywica to kokpit, fotele, dysze silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Bardzo mi się podoba ten kocur. Zwłaszcza malowanie i kabina. Gratulacje ukończonia go i powodzenia przy następnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Bardzo ładny, też w swojej 18 tce otwieram dziób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 W dniu 25.01.2021 o 23:04, _OldMan_ napisał: Model bardzo, ale to bardzo, niestety podniesiona osłona zaburza piękną sylwetkę tego samolotu Podzielam zdanie kolegi, w domyśle chodzi pewnie o osłonę radaru. Co do samego modelu to mnie na tyle zainspirował, że postanowiłem sobie sprawić ten sam zestaw! Co prawda to na chwilę obecną nie moja skala, ale w 72 brak tego malowania. Kokpit naprawdę świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Lutego 2021 Share Napisano 23 Lutego 2021 Kokpit MARZENIE. Całość prezentuje się świetnie, choć dla mnie model odrobinę za czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedros Napisano 24 Lutego 2021 Share Napisano 24 Lutego 2021 W dniu 27.01.2021 o 07:45, Nużek napisał: Radar pudełkowy. Żywica to kokpit, fotele, dysze silników. A możesz napisać żywicę jakiego producenta użyłeś? I jak ze spasowaniem. Kupiłem właśnie wersję B i chętnie bym zrobił na wypasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 10 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2021 Żywica chyba Aires, eduard blaszki. Z tego co pamiętam nie było problemu ze spasowaniem, Robiłem dawno więc nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 W dniu 26.01.2021 o 21:53, Marcin Witkowski napisał: Merytorycznie jest sporo błędów, ale jak to Tomcat, i tak cieczy oko. Jakie to są błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 2 godziny temu, Jacek Kryszak napisał: Jakie to są błędy? Najpoważniejszy to mechanizacja skrzydeł. Dość często popełniany. Sloty zawsze zjeżdżały z klapami. Są mechanicznie sprzężone. Nie ma więc w normalnych okolicznościach "tomkatowej natury" takiej sytuacji jak na modelu. F-14 z VF-41 w tym czasie nie miały jeszcze TCS pod nosem. W zasadzie mało nosiły AIM-54 lub w ogóle. A jeśli już to pod kadłubem. Nigdy x6. Dwa pierwsze panele działka nie mają zawiasów. Są zdejmowane przy serwisie. To te najpoważniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 A no faktycznie wszystko się zgadza. Jednak model wykonany bardzo fajnie, zwłaszcza pieknie wyszedł kokpit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 5 godzin temu, Jacek Kryszak napisał: Jednak model wykonany bardzo fajnie, Tak, bez wątpienia cieszy oko. Szczególnie w tym malowaniu. Niemniej proponuję odnaleźć model Morlezza. Tam jest wszystko w punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi