Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po latach w boju ukończyłem w końcu mój ulubiony statek powietrzny. Zdaję sobie sprawę z niezgodności merytorycznych, z tego, że brudzenie jest dla wielu z Was niewystarczające. W zasadzie to nie ma go za wiele :) Jestem z wykonania zadowolony, zwłaszcza, że wracałem do budowy modelu czasami po miesiącu a czasami po pół roku. Tak więc, czasami ciężko było wejść w rytm i nie pogubić się.  Model ma być ozdobą na półce a nie wierną kopią realnej maszyny.

Pozdrawiam

Z3soS9n.jpg

0h3QbRZ.jpg

SXvtC59.jpg

Dy25glC.jpg

DicVxPH.jpg

5qVOAZU.jpg

Ijm0n2g.jpg

Vdx6J8V.jpg

kA1AajH.jpg

TnVuSIe.jpg

TzGTprx.jpg

yeeMo5e.jpg

ps. admin jeśli źle formaty i wielkości zdjęć wstawiłem to proszę o wyrozumiałość. Dawno nie upload'owałem zdjęć na forum a widzę, że coś się pozmieniało

• Like 19
Napisano

OldMan będę też robił model całkowicie pozamykany, oprócz podwozia. Do tej pory wszystko robiłem pootwierane, czas na zmiany.  

Napisano

Jeżeli jest tak zrobione wnętrze to trzeba otworzyć kabinę.:jupi2::jupi2:

Napisano

Piękny! B mi się podoba - ten schemat z białymi powierzchniami sterującymi, delikatne cieniowanie, detal - super!

Brak brudzenia nic mu nie ujmuje, wg mojego gustu rewelacyjny!

Pozdrawiam

ww

Napisano

Dobrze, że zaznaczyłeś, że nie ma to być wiernie odwzorowany pierwowzór. W zasadzie od tego, jak mi się wydaje, powinna się zaczynać każda galeria, bo ułatwia napisanie kilku słów oceny. 

Merytorycznie jest sporo błędów, ale jak to Tomcat, i tak cieczy oko.

Też bardzo lubię to malowanie.  

Napisano

Gratuluję ukończenia modelu pięknej maszyny. 🍻

Jak to Air wspomniał dobrze, że wspomniałeś po co go budowałeś więc nie ma po co go punktować. Ten model jest ozdobą Twojego kwadratu :D

Jeśli ktoś chciałby sobie popatrzeć na model merytoryczny to wystarczy sięgnąć do galerii moralezza:

• Like 1
Napisano
19 godzin temu, Juffre napisał:

Bardzo ładny model. Otwarty radar prosto z pudła czy to jakaś żywica?

Radar pudełkowy. Żywica to kokpit, fotele, dysze silników. 

• 4 weeks later...
Napisano

Bardzo mi się podoba ten kocur. Zwłaszcza malowanie i kabina. Gratulacje ukończonia go i powodzenia przy następnym  modelu.

Napisano
W dniu 25.01.2021 o 23:04, _OldMan_ napisał:

Model bardzo, ale to bardzo, niestety podniesiona osłona zaburza piękną sylwetkę tego samolotu

Podzielam zdanie kolegi, w domyśle chodzi pewnie o osłonę radaru. Co do samego modelu to mnie na tyle zainspirował, że postanowiłem sobie sprawić ten sam zestaw!

Co prawda to na chwilę obecną nie moja skala, ale w 72 brak tego malowania.  Kokpit naprawdę świetny!👏

Napisano

Kokpit MARZENIE. Całość prezentuje się świetnie, choć dla mnie model odrobinę za czysty.

Napisano
W dniu 27.01.2021 o 07:45, Nużek napisał:

Radar pudełkowy. Żywica to kokpit, fotele, dysze silników. 

A możesz napisać żywicę jakiego producenta użyłeś? I jak ze spasowaniem. Kupiłem właśnie wersję B i chętnie bym zrobił na wypasie.

• 3 months later...
Napisano

Żywica chyba Aires, eduard blaszki. Z tego co pamiętam nie było problemu ze spasowaniem, Robiłem dawno więc nie pamiętam dokładnie. 

Napisano
2 godziny temu, Jacek Kryszak napisał:

Jakie to są błędy?

Najpoważniejszy to mechanizacja skrzydeł. Dość często popełniany. Sloty zawsze zjeżdżały z klapami. Są mechanicznie sprzężone. Nie ma więc w normalnych okolicznościach "tomkatowej natury" takiej sytuacji jak na modelu. F-14 z VF-41 w tym czasie nie miały jeszcze TCS pod nosem. W zasadzie mało nosiły AIM-54 lub w ogóle. A jeśli już to pod kadłubem. Nigdy x6. Dwa pierwsze panele działka nie mają zawiasów. Są zdejmowane przy serwisie. To te najpoważniejsze.

• Like 1
Napisano
5 godzin temu, Jacek Kryszak napisał:

Jednak model wykonany bardzo fajnie,

Tak, bez wątpienia cieszy oko. Szczególnie w tym malowaniu. Niemniej proponuję odnaleźć model Morlezza. Tam jest wszystko w punkt 😎