greatgonzo Napisano 15 Lutego Share Napisano 15 Lutego Hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego w temacie nazw https://en.wikipedia.org/wiki/North_American_A-36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego (edytowane) Ale polecasz zawarte tam treści, odradzasz jako źródło do wyciągania wniosków, czy jeszcze coś innego? Edytowane 16 Lutego przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego (edytowane) tylko doczytałem skąd może wynikać nazwa Apache i Invader co może być podstawą do własnych poszukiwań, jak dla mnie to wystarczy Edytowane 16 Lutego przez panmopsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Stratus zapowiada nową książkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Po blisko 40 latach od wydania modelu w 72 mamy materiał pomocniczy. Można przystąpić do sklejania . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca (edytowane) To jest bardzo dobra wiadomość! 2 tyg później... Książeczka zanabyta, mnóstwo ciekawych zdjęć dobrej jakości, trochę niedosyt bo nie tak opasła jak o RWD-8 ale cieszy bardzo swoją obecnością na półce Edytowane 1 Kwietnia przez wuwumaster 2 tyg później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca W dniu 18.01.2024 o 13:07, Wymysl napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Taka pamiątka z łikendowej wycieczki do Łodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Słuchajcie, czytajcie. Nie wiem czy już było? Wchodzę dzisiaj do empiku a tam... Żółty Tygrys nr 1 w serii z wydawnictwa Literia jako dodatek do Faktu cena niecałe 10pln. "Wielki dzień dywizjonu 303" Bogdana Arcta. Na razie deklarują 20 tytułów ale na stronie empiku jest tych tytułów już około 30. Zna ktoś może jakieś dalsze plany wydawnicze. Część z tych tytułów było wydanych w ubiegłym wieku przez wydawnictwo MON. Wiem że to nie za bardzo literatura ani modelarska ani historyczna, ot taka lekka minibeletrystyka do poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca Było w reklamach w TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 7 minut temu, jmx62 napisał: ...Zna ktoś może jakieś dalsze plany wydawnicze.... https://literia.pl/tygrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca (edytowane) 12 minut temu, jmx62 napisał: Słuchajcie, czytajcie. Nie wiem czy już było? Wchodzę dzisiaj do empiku a tam... Żółty Tygrys nr 1 w serii z wydawnictwa Literia jako dodatek do Faktu cena niecałe 10pln. "Wielki dzień dywizjonu 303" Bogdana Arcta. Na razie deklarują 20 tytułów ale na stronie empiku jest tych tytułów już około 30. Zna ktoś może jakieś dalsze plany wydawnicze. Część z tych tytułów było wydanych w ubiegłym wieku przez wydawnictwo MON. Wiem że to nie za bardzo literatura ani modelarska ani historyczna, ot taka lekka minibeletrystyka do poduszki. Już gdzieś tu było, seria ruszyła na dobre w ub roku (bo pierwsze w ogóle wznowienie - "Dymy na przedpolach" wyglądające niemal identiko jak te pierwotne to wyszło jakoś pod koniec 2021) Pierwszy z brzegu przykład: https://ksiazki.pl/produkt/tajemnicze-bronie Tego już sporo wyszło, sam już prawie 30 przeczytałem i jeszcze 10 na półce czeka a w koszyku dalsze 5 tytułów do zamówienia (a nie kupuje wszystkich). Większa niż w oryginale czcionka, ładne wydanie zwykle z grafikami Jarosława Wróbla. Wchodzą jedna za drugą w delegacjach A że w reklamach było to nawet nie wiedziałem. Pozdr ww Edytowane 31 Marca przez wuwumaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 57 minut temu, jmx62 napisał: Słuchajcie, czytajcie. Nie wiem czy już było? Wchodzę dzisiaj do empiku a tam... Żółty Tygrys nr 1 w serii z wydawnictwa Literia jako dodatek do Faktu cena niecałe 10pln. "Wielki dzień dywizjonu 303" Bogdana Arcta. Na razie deklarują 20 tytułów ale na stronie empiku jest tych tytułów już około 30. Zna ktoś może jakieś dalsze plany wydawnicze. Część z tych tytułów było wydanych w ubiegłym wieku przez wydawnictwo MON. Wiem że to nie za bardzo literatura ani modelarska ani historyczna, ot taka lekka minibeletrystyka do poduszki. Dla mnie lipa. Wznawiają stare tytuły w nowych okładkach. Brak numeracji, co było charakterystyczne dla właściwej serii, brak odniesienia do starych wydań. Aktualnie prowadzą sondę z pytaniem o okładki, czy zostawić stare czy jednak dawać nowe. Sprzedają w pakietach, dokładając plakietki w ramach reklamy. Mam prawie wszystkie z wydanych. Brakujące kupuję za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca ,No ale drogi Koperniku powiedz - co by miała wnieść numeracja? Albo odniesienia do starych wydań? Przecież to są niezależne książeczki nie związane na wzajem ze sobą. Do poczytania bardziej wg tematyki niż jakiejkolwiek ciągłości. Poza tym one wg Wiki wychodziły co 2-4 tygodnie, a teraz Bellona je rzuca partiami myślę że nie ma za bardzo sensu nawiązanie do dawnego. Mnie cieszy że wielu ciekawych autorów można znowu poczytać - za grosze i w ładnym wydaniu. Pozdrawiam serdecznie, ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Ja mam chyba wszystkie nowe - jak zobaczyłem gdzieś reklamę - wykupiłem prenumeratę (wykupuję się pakiety na x czasu do przodu) i dostaję pakiet chyba 6 co 2 miesiące, czy jakoś tak. Jako taka literaturka okazjonalna nadają się świetnie, dawnych wspomnień czar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia Mogliby dodac wstep wyjasniajacy co zostalo pominiete albo przeklamane w danej ksiazce, w koncu musialy one przejsc przez PRL-owska cenzure. Oprocz tego bym zostawil tak jak jest, okladki, format, cena 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 4 godziny temu, dante napisał: Mogliby dodac wstep wyjasniajacy co zostalo pominiete albo przeklamane w danej ksiazce, w koncu musialy one przejsc przez PRL-owska cenzure. Oprocz tego bym zostawil tak jak jest, okladki, format, cena Pisali wtedy raczej zaufani autorzy. Sami się cenzurowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 1 Kwietnia Share Napisano 1 Kwietnia 4 godziny temu, dante napisał: Oprocz tego bym zostawil tak jak jest, okladki, format, cena Obawiam się, że wprowadzając oprócz, zakłóciłbyś balans tego, co miałoby być jak jest :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia Stratus przygotował gratis do większych zakupów . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia (edytowane) Można kupować. Wysyłka od poniedziałku. https://www.wydawnictwostratus.pl/product/polish-wings-no-43-lublin-seaplanes-in-the-polish-naval-aviation Edytowane 4 Kwietnia przez Wymysl 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia 4 godziny temu, Wymysl napisał: Można kupować. Wysyłka od poniedziałku. https://www.wydawnictwostratus.pl/product/polish-wings-no-43-lublin-seaplanes-in-the-polish-naval-aviation Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE 5 Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia Ciekawostką dla mnie jest ,to że PW43 wydano w języku polskim i można dokupic wkładkę w j.angielskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia A ja wręcz tęsknię za cenzurą widząc w magazynie Lotnictwo nr 3/2025 w artykule o Hermanie Grafie słowa pana Roberta Michulca o "harcerzach" z Hitlerjugend. To już mógł napisać skaut albo młodzik. Google mu przetłumaczyło czy Sztuczna Inteligencja? To teraz czekam na Rycerzy z Wehrmachtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Kwietnia Share Napisano 6 Kwietnia (edytowane) 7 minut temu, Maxy napisał: tęsknię za cenzurą 7 minut temu, Maxy napisał: czekam na Rycerzy z Wehrmachtu Patrząc na to co wokół nas, jedno i drugie jest bliżej niż dalej. Edytowane 6 Kwietnia przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi