kopernik Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 (edytowane) 7 minut temu, lord_karton napisał: Wygląda to jak prima aprilis Może i wygląda, ale zawartość wcale nie jest śmieszna. Można sobie wydrukować ... Edytowane 14 Marca 2023 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 Okładki faktycznie trochę takie retro - infantylne, ale jak chodzi o zawartość to całkiem przyzwoity magazyn lotniczy (choć historii tylko tyć) Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 12 godzin temu, kopernik napisał: Technika Lotnicza ... kolejne nr są za darmochę i legalnie do pobrania. Jeśli są do pobrania legalnie to podaj linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 (edytowane) 23 minuty temu, zenek_65 napisał: Jeśli są do pobrania legalnie to podaj linka Ejj serio? Wpisujesz tytuł w google i od razu wyskakuje ci strona Biblioteki Cyfrowej Politechniki Lubelskiej... 15sec klikania i masz Edytowane 15 Marca 2023 przez wuwumaster 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 10 minut temu, wuwumaster napisał: Ejj serio? Wpisujesz tytuł w google i od razu wyskakuje ci strona Biblioteki Cyfrowej Politechniki Lubelskiej... 15sec klikania i masz Ejj serio? Zamiast pisać ten komentarz mogłeś wstawić link. Jak ci się nie chce to przynajmniej prądu nie marnuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 I vice versa, wszystko pod sam nos? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 Nie ma to jak przyjazne podejście do hobby http://bc.pollub.pl/dlibra/results?q=Technika+lotnicza+&action=SimpleSearchAction&type=-6&p=0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 gościu odpuść, dostałeś komplet wskazówek, za ten czas co piszesz posty to już byś to znalazł, pobrał i nawet coś przeczytał... pomoc to jedno a wyręczanie to drugie, miłego dnia, bez odbioru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 15 Marca 2023 Share Napisano 15 Marca 2023 (edytowane) Zmień sobie nik na gburmaster będzie ci do twarzy Edytowane 15 Marca 2023 przez lord_karton 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 16 Marca 2023 Share Napisano 16 Marca 2023 Me-321, Me-323 Gigant Książka z 2014, 440str. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Marca 2023 Share Napisano 22 Marca 2023 W rocznicę urodzin Ryszarda Bartela wydawnictwo Stratus pochwaliło się nowością. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 (edytowane) Zauważyłem u siebie oznaki starości. Chwilowo nie wojuję, tylko sieję Edytowane 28 Marca 2023 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 28 Marca 2023 Share Napisano 28 Marca 2023 A gdzież Kolego to "zebrał" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Antykwariat, czysty przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 Info od Stratusa PW nr 36 to będzie Iskra. A na razie jest jest Ił-2 jako nr 33. : Wydawnictwo Stratus 1 dni · Polish Wings - Polskie Skrzydła - informacja od wydawcy. W związku z opóźnieniem dotyczącym dostarczenia materiałów od autora opracowania o Fokker DVII podjęliśmy decyzję o zmianie numeracji kolejnych zeszytów. Jako 33. numer pojawi się opracowanie Wojciecha Zmyślonego ilustrowane przez Andrzeja M. Olejniczaka o szturmowcu Ił-2. Jednocześnie informujemy, że zapowiadany Fokker DVII znajduje się w dalszych pracach i nadal planujemy jego wydanie. O szczegółach będzie planować na bieżąco. Z numerem 36. zostanie opublikowana monografia Iskry autorstwa Dariusza Karnasa ilustrowana przez Artura Juszczaka. W planach kolejne zeszyty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 29 Marca 2023 Share Napisano 29 Marca 2023 16 minut temu, kopernik napisał: Antykwariat, czysty przypadek. To w takim razie w Stolycy są jeszcze porzadne antykwariaty W Kaliszu co prawda są 2 antykwariaty, z czego w jednym 40% to podręczniki, 50% różne takie duperele (kobiece, trochę sensacji itp.), 10% jakieś poradniki i pozostałę 10% zostaje na ogólną literaturę faktu z historią włącznie, lecz już od dłuższego czasu nic ciekawego z lotnictwa nie znalazłem . Natomiast drugi to ekskluzywny antykwariat specjalizujący się w "białych krukach" w którym ceny zwalają z nóg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Stratus wyraźnie chce doprowadzić mnie do bankructwa. Kolejna zapowiedź. PW nr 37. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Kagero - kod rabatowy 50% - SPRING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 Właśnie odebrałem paczkę z Polish Wings + wkładka PL. Czy takie „papiurowe cuś” to jest standard Stratusa czy też dostałem coś niewłaściwego (jakość druku sugeruje niestety, że to wydruk a więc… Stratus ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 U mnie też to tak wyglądało (choć już dość dawno temu kupowałem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 To raczej można uważać za standard, z tego co się orientuję to Polskie Skrzydła wydawane są od dłuższego czasu już tylko w języku angielskim, a dla polskich odbiorców za dopłatą dołączane są właśnie takie "papierowe cusie" z tłumaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 9 godzin temu, Kon_Bar napisał: Czy takie „papiurowe cuś” to jest standard Stratusa Kupuję wybrane numery tej serii od numeru 9 i tak zawsze było, choć nie było wcześniej żadnej dopłaty. W sumie, to dobrze, że w ogóle jest jakaś forma w naszym ojczystym języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 Ja też nie kojarzę żadnej dopłaty, czasem tłumaczenie jest jako pdf do pobrania na stronie wydawcy, do samodzielnego druku. Choć mam wrażenie że nie do wszystkich numerów była wkładka z tłumaczeniem polskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Do niektórych pozycji można było ściągnąć pdf po polsku. Kiedyś już pisałem, we firmie kupowalismy ok 20 egzemplarzy co w niektórych pozycjach stanowiło więcej niż 5 procent nakładu...Tak że tak musi być po obcemu Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Właśnie skończyłem czytać Stratusa z serii "Samolot po polsku Maxi". Merytorycznie niech wypowiadają się znawcy, ja jako mól książkowy, wkurzałem się na edytorską stronę książki. Układ strony nie ułatwiał czytania - patrz margines zewnętrzny. Jak dobrze nie rozłożysz książki, to tekst ucieka w załamanie na środku. Drukowanie zdjęcia na dwóch stronach to też nie najlepszy pomysł. Za prawie 100 zł można wymagać więcej . Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi