Skocz do zawartości

Literaturka lotnicza

Nexus

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Wiem że to dział literatura ale zafascynował mnie ten obrazek image.thumb.jpeg.c88069d90d3d8f8c306fe1c23a3d70bd.jpeg 

Gotowiec dla nowego modelu Arma Hobby czy IBG. Wiem ze są podobne okładki pudełek, jednak to jest dobre. 

Jarosław Wróbel w formie.

• Like 1

3 minuty temu, Maxy napisał:

Wiem że to dział literatura ale zafascynował mnie ten obrazek image.thumb.jpeg.c88069d90d3d8f8c306fe1c23a3d70bd.jpeg 

Gotowiec dla nowego modelu Arma Hobby czy IBG. Wiem ze są podobne okładki pudełek, jednak to jest dobre. 

Jarosław Wróbel w formie.

Nie chcę Ciebie martwić ale ten malunek ma z 20lat i jest identyczny jak na drugim wydaniu monografii Corsaira AJ-Pressu wink4

Nie chcę was martwić ale od 1996 roku (MCMXCVI) to już nie 20 a niemal 30 lat...

Ale żeby nie było, na wspomnianych niedawno wznowionych Żółtych Tygrysach na okładkach w większości przypadków są malunki p.Wróbla - i niektóre całkiem świeże bo  datowane na 2024, i powiem jedno - Jarosław Wróbel nadal w formie ! to fakt 👍

Pozdr ww 

• Like 2

O to mi chodziło. A obrazek ładny i ponadczasowy. Nie jest to hiperrealizm i do szczegółów mozna sie przyczepić ale ma nastrój. A poligrafia się postarała i na zywo jest ładniejszy niż z ekranu czy ze starej okładki. Prawdę mówiac czekam na nowy F4U 1 czy 4 , po Wildcacie by pasował. 

34 minuty temu, Maxy napisał:

O to mi chodziło. A obrazek ładny i ponadczasowy. Nie jest to hiperrealizm i do szczegółów mozna sie przyczepić ale ma nastrój. A poligrafia się postarała i na zywo jest ładniejszy niż z ekranu czy ze starej okładki. Prawdę mówiac czekam na nowy F4U 1 czy 4 , po Wildcacie by pasował. 

w pełni sięz kolegą zgadzam, jest coś ponadczasowego w pracach p. Wróbla, mało które się zestarzały

• 3 weeks later...
W dniu 21.05.2025 o 12:42, Wymysl napisał:

Ma ktoś z Was tę publikację? Jaki jest wkład Greka w treść?

large_Mo66-pzl24-www.jpg.826f5159273ae96b114816c84cd5e87a.jpg

Z tego co kojarzę to wyłącznie rendery 3D. Stanowią mniej więcej połowę objętości książki.  Tekst Glassa chyba jest niezmieniony w stosunku do poprzedniego wydania, ale przyznam, że nie sprawdzałem.

• Like 1

4 minuty temu, Skawinski napisał:

Z tego co kojarzę to wyłącznie rendery 3D. Stanowią mniej więcej połowę objętości książki.  Tekst Glassa chyba jest niezmieniony w stosunku do poprzedniego wydania, ale przyznam, że nie sprawdzałem.

Miałem nadzieję, że może coś lokalsi nowego o ich PZL-ach odkryli.