Skinn3r Napisano 4 Maja 2021 Share Napisano 4 Maja 2021 W praktyce, ze względu na to, że czy to w Iraku czy w Afganie w powietrzu unosi się piaskowy pył, to te gumowe błotniki, degradując się częściowo pod wpływem słońca (guma), pozwalały temu pyłowi wżerać się niejako w powierzchnię. Powodowało to efekt taki, że niejednokrotnie te błotniki wyglądały jak pomalowane, a w rzeczywistości były z obu stron pokryte pyłem piaskowym. Możesz śmiało bardziej "zapiaszczyć" wierzch, ale także od spodu śmiało dodaj trochę piachu, nawet w postaci osadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Maja 2021 Autor Share Napisano 9 Maja 2021 (edytowane) W dniu 4.05.2021 o 20:02, Skinn3r napisał: W praktyce, ze względu na to, że czy to w Iraku czy w Afganie w powietrzu unosi się piaskowy pył, to te gumowe błotniki, degradując się częściowo pod wpływem słońca (guma), pozwalały temu pyłowi wżerać się niejako w powierzchnię. Powodowało to efekt taki, że niejednokrotnie te błotniki wyglądały jak pomalowane, a w rzeczywistości były z obu stron pokryte pyłem piaskowym. Możesz śmiało bardziej "zapiaszczyć" wierzch, ale także od spodu śmiało dodaj trochę piachu, nawet w postaci osadów. gruby temat do brudzenia Cześć, coś tam więcej, ostatecznie mazniąłem matem hm, Edytowane 9 Maja 2021 przez Bengal 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Maja 2021 Autor Share Napisano 14 Maja 2021 Cześć, szyby umyte i gotowe do malowania nr 2 przednia tylko na przymiarkę ale jest lepiej niż było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 O, pięknie wybarwione szyby. Czym działałeś i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Super to wygląda Panie Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Maja 2021 Autor Share Napisano 20 Maja 2021 W dniu 14.05.2021 o 11:03, Bzdura napisał: O, pięknie wybarwione szyby. Czym działałeś i jak? x-25 b. rozcieńczony, parę warstw W dniu 14.05.2021 o 11:59, Grzegorz Grabowski napisał: Super to wygląda Panie Kolego dzięki koleżko ale do rosomaka to się nie ima zabieram się za bambetle i jakieś końcówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 Wiesz co, te koła zapasowe na burtach pojazdu są nierealistycznie zakurzone. Jeśli miałyby zbierać kurz podczas jazdy, to powinny być też "okurzone" od dołu, a póki co wygląda to jakby lakiernik malował felgi na pojeździe przy użyciu dmuchawy do liści I pamiętaj pomalować Rhino do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Maja 2021 Autor Share Napisano 20 Maja 2021 1 minutę temu, Skinn3r napisał: Wiesz co, te koła zapasowe na burtach pojazdu są nierealistycznie zakurzone. Jeśli miałyby zbierać kurz podczas jazdy, to powinny być też "okurzone" od dołu, a póki co wygląda to jakby lakiernik malował felgi na pojeździe przy użyciu dmuchawy do liści I pamiętaj pomalować Rhino do końca one nie są pomalowane czarny podkład i tylko felga na carc tan :), jeszcze opona w kolor i brudzenie Rhino do końca hmmm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Maja 2021 Autor Share Napisano 20 Maja 2021 @Skinn3r będzie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 20 Maja 2021 Share Napisano 20 Maja 2021 Ja bym najpierw tą z tyłu pomalował do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Maja 2021 Autor Share Napisano 21 Maja 2021 9 godzin temu, Jery napisał: Ja bym najpierw tą z tyłu pomalował do końca... brałbyś ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 21 Maja 2021 Share Napisano 21 Maja 2021 Nie no, taką pacynkę to bym tylko pomalował z chęcią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Maja 2021 Autor Share Napisano 23 Maja 2021 Cześć macie jakie rady/poradniki dla malowania bambetli ? Nigdy tego nie lubiłem robić i jakoś mi to wybitnie nie idzie Moje wypociny, najwyżej będą zmywane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 Jak dla mnie to nie ma żadnych podstaw do zmywania. A teraz bierz się za malowanie kierowniczki z równie starannym cieniowaniem i zaznaczeniem wszelkich wklęsłości i wypukłości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 23 Maja 2021 Autor Share Napisano 23 Maja 2021 (edytowane) Nie wiem, czegoś mi w nim brakuje do takiego wow, jak na niego patrze, podoba mi się ,widzę krok do przodu ale czegoś mi brakuje ... to już prawie definitywna opcja, może jeszcze na bok dodam drut kolczasty (był potrzebny ? :D) a takto już nie mam pomysłu co mogę zrobić lepiej... czy coś mogę zrobić lepiej... bambetle i rhino bez washa na czysto jeszcze Edytowane 23 Maja 2021 przez Bengal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Maja 2021 Share Napisano 23 Maja 2021 Dla mnie jest spoko. Podoba się. Możesz podać producenta i numer farby koloru bazowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 8 godzin temu, mandrivecs napisał: Dla mnie jest spoko. Podoba się. Możesz podać producenta i numer farby koloru bazowego? Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Maja 2021 Share Napisano 24 Maja 2021 Dużo lepszy efekt dałoby normalne jednolite malowanie i standardowy wash, niż ta przedziwna modulacja. Teraz jest... no właśnie jakoś tak dziwnie. Nietrafiony eksperyment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 57 minut temu, kubisz napisał: Dużo lepszy efekt dałoby normalne jednolite malowanie i standardowy wash, niż ta przedziwna modulacja. Teraz jest... no właśnie jakoś tak dziwnie. Nietrafiony eksperyment i następny nie będzie tak cudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Maja 2021 Share Napisano 24 Maja 2021 Tradycyjnego washa nie robiłeś rozumiem? Bo nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 50 minut temu, mandrivecs napisał: Tradycyjnego washa nie robiłeś rozumiem? Bo nie widzę... wash jest zrobiony z mixu lajt brown + dust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 24 Maja 2021 Share Napisano 24 Maja 2021 5 minut temu, Bengal napisał: wash jest zrobiony z mixu lajt brown + dust Ten model jest "płaski" jak deska do prasowania. Trza mu porządnego washa i rozjaśnienia elementów wypukłych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Maja 2021 Autor Share Napisano 24 Maja 2021 30 minut temu, Dorotka napisał: Ten model jest "płaski" jak deska do prasowania. Trza mu porządnego washa i rozjaśnienia elementów wypukłych ciężko będzie już na tym etapie, ale coś pokombinuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Maja 2021 Autor Share Napisano 25 Maja 2021 Czy takie "związanie" bambteli wygląda jakoś ? Chciał spróbować imitacji czegoś co wyglądało by przynajmniej na trzymanie gratów a nie przykleić na sztywno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi