krzychu83 Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 Cześć Tu-2S, Polskie Siły Powietrzne , 7 Pułk Bombowców Nurkujących, Poznań - Ławica, 1950r Model firmy ICM, malowany farbami AK z serii Real Color. Link do warsztatu: Proszę się nie znęcać w komentarzach co mogłem to zrobiłem, na resztę nie starczyło mi cierpliwośći i umiejętnośći Pozdrawiam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 Wygląda bardzo fajnie. Podoba mi się wykonanie i chyba sobie sprawię tego ICM-a :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 25 Maja 2021 Autor Share Napisano 25 Maja 2021 (edytowane) Dziękuję, ale odradzam, serio, drugi raz bym go nie zaczął Edytowane 25 Maja 2021 przez krzychu83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 Bardzo ładnie wyszedł ! Ładny samolot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Lotki masz do poprawy, nie mogą być obie wychylone w górę lub w dół. Jedna w górę to druga w dół. Plus za temat i za wykonanie. Fajnie, że chciało Ci się rzeźbić w takim gniocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Szybciutko ogarnąłeś tego gniota zaskakująco dobrze wyszedł, jedyna dziwna rzecz która mi się rzuca w oczy to te strasznie poobijane śmigła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 Bardzo podoba mi się twoje wykonanie tej tutki Pomijając wspomniane lotki, b. ciekawie wygląda w tych kolorach pozdr! ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 26 Maja 2021 Share Napisano 26 Maja 2021 No i fajne - tylko czego taki poobijany? To samolot bazowy - juz by tam szef kompanii pozwolił, zeby samoloty były poobojane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 7 godzin temu, mig napisał: Lotki masz do poprawy, nie mogą być obie wychylone w górę lub w dół. Jedna w górę to druga w dół. Plus za temat i za wykonanie. Fajnie, że chciało Ci się rzeźbić w takim gniocie. Dzięki, już ktoś na warsztacie mi o tym wspomniał, ale nie chciałem już grzebać i rozklejać. Przy nast.latadle będę miał to na uwadze 1 godzinę temu, WujekAlice napisał: No i fajne - tylko czego taki poobijany? To samolot bazowy - juz by tam szef kompanii pozwolił, zeby samoloty były poobojane Czy poobijany, hmm, może trochę za mocno śmigła, ale raczej unikałem mocnych obić.Maszyny , które otrzymaliśmy były używane, przed dostawą przechodziły przegląd/ remont (te malowane na zielono) a niektóre prosto z lotnisk zsrr do naszych sił trafiały (jak ta 5 i 7), Dlatego miały jeszcze kamuflaż wojenny. Cóż, wydaje mi się że nie wyglądały na "funkiel nówki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 6 godzin temu, M.A.V. napisał: Szybciutko ogarnąłeś tego gniota Heh , no jakbym go odłożył "na zaś-potem", to bym go nie skończył chyba wogóle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Inna sprawa - czy masz kwity na takie malowanie powojennego samolotu LWP? Bo to jest na pewno dwubarwny kamuflaż WWS. Polskie TU2 widziałem tylko w jednolitym zielonym malowaniu. Inna sprawa, że specjalnie nie szukałem. Inna sprawa - gniot, nie gniot - a jest jakiś inny? No właśnie, albo kleisz co jest i stawiasz na półce, albo nie kleisz, bo gniot, i na półce nie masz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2021 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Duży plus za temat i wkład pracy. Co następne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 27 Maja 2021 Autor Share Napisano 27 Maja 2021 53 minuty temu, WujekAlice napisał: Inna sprawa - czy masz kwity na takie malowanie powojennego samolotu LWP? Bo to jest na pewno dwubarwny kamuflaż WWS. Polskie TU2 widziałem tylko w jednolitym zielonym malowaniu. Inna sprawa, że specjalnie nie szukałem. Tak, aczkolwiek nie wiem jak To z prawami autorskimi, jeśli chodzi o skanowanie fragmentów publikacji i umieszczanie ich publicznie. W niej jest wszystko opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 27 Maja 2021 Autor Share Napisano 27 Maja 2021 16 minut temu, barszczo napisał: Duży plus za temat i wkład pracy. Co następne? Dzięki Własnie rozgrzebałem 2K6 "Luna-5" od Trumpka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Oszklenie było takie kiepskie czy też dostało swoją "dawkę" lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 27 Maja 2021 Autor Share Napisano 27 Maja 2021 12 minut temu, Xmen napisał: Oszklenie było takie kiepskie czy też dostało swoją "dawkę" lakieru? Takie kiepskie, lakieru nie mogło dostać bo było zamaskowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 4 godziny temu, WujekAlice napisał: Inna sprawa - gniot, nie gniot - a jest jakiś inny? Tu-2 jest jeszcze z Hobbybossa, mocno uproszczony ale jest jakiś wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 O Tu-2 są tez numery 92 i 93 MiniRepliki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi