eLCe Napisano 3 Czerwca 2021 Share Napisano 3 Czerwca 2021 Bardziej z "kronikarskiego obwiązku" i chęci nadrobienia zaległości chciałem wrzucić zdjęcia projektu, który chyba zajął mi najwięcej czasu z uwagi na ilość pracy przy "blachach". Model zbudowałem w zeszłym roku i pewnie teraz zrobiłbym kilka rzeczy zupełnie inaczej. Poza tym, mimo przeróbek nie udało mi się do końca oddać kształtu wózków podwozia plus brakuje chociażby napinaczy przy kołach napinających. To był etap kiedy po przesadnie uwalonym Panzer II postanowiłem zrobić sobie przerwę od brudzenia i ograniczyłem się do lekkich zacieków i kurzu w postaci mieszanki Flat earth z Buffem. Jedyne z czego naprawdę jestem zadowolony to fakt, że udało mi się coś wycisnąć z tego biednego zestawu i to, że jako amator jako tako poradziłem sobie z metalowymi elementami w dużej ilości. . Z dodatków : dedykowane blachy Abera i gąsiennice z RPM (masakralne ale i tak lepsze od zestawowych, za długich "gumiaków"). Teraz na pewno inaczej podszedł bym do kwestii odtwarzania nitowania (użyłem rozciągniętej na gorąco ramki). Malowanie: Piaskowy i Brąz - zestaw Hataki (Orange) , oliwkowozielony - mieszanka H422 i białego (9/1). https://i.imgur.com/Ew9hoCd.jpeg 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Czerwca 2021 Share Napisano 3 Czerwca 2021 Podoba się! Widać ogrom pracy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Dużo wyciągnąłeś z tego zestawu chociaż wydaje mi się że przy tym świetle jest lekkie przekłamanie kolorów ale model mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Sporo wycisnąłeś z tego Mirage. Blaszki ekstra. Wygląda bardzo fajnie. Duży plus za zielony kolor. Ten zestawowy jest bee. Kilka drobiazgów przegapiłeś, ale tak bywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Dla mnie ten zielony jest zbyt jaskrawy. Dźwignia do naciągania gąsienic (ten długi wygięty na końcu pręt) była w całości z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Mnie również się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 4 Czerwca 2021 Share Napisano 4 Czerwca 2021 Piękna sprawa! Szczerze pisząc w pierwszej chwili nie doczytałem opisu i byłem pewien, że to ten nowy 7 TP od IBG, a nie wypraski z lat 80-tych ze spółdzielni "Spójnia". Wg mnie kolory kamuflażu są OK ( jeśli porównywać malowanie z kolorowymi fotografiami z czasów wojny, przedwojennymi wzornikami i zdjęciem oryginalnej skrzynki, które jest dostępne w Internecie). Sądzę,że może brązowy mógłby być ciut ciemniejszy - ale to drobnostka (równie dobrze może być kwestia oświetlenia). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 4 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2021 6 minut temu, Mr_X napisał: Piękna sprawa! Szczerze pisząc w pierwszej chwili nie doczytałem opisu i byłem pewien, że to ten nowy 7 TP od IBG, a nie wypraski z lat 80-tych ze spółdzielni "Spójnia". Wg mnie kolory kamuflażu są OK ( jeśli porównywać malowanie z kolorowymi fotografiami z czasów wojny, przedwojennymi wzornikami i zdjęciem oryginalnej skrzynki, które jest dostępne w Internecie). Sądzę,że może brązowy mógłby być ciut ciemniejszy - ale to drobnostka (równie dobrze może być kwestia oświetlenia). Ja kolory kamuflażu dobierałem właśnie w oparciu o oryginalny wzornik. Kolory mogą być trochę za jasne bo mogłem przesadzić z rozjaśnieniami Co do samego zestawu...chwilę po jego skończeniu IBG zapowiedziało swojego 7TP Nie wierzyłem, że go wypuszczą bo mówiło się o tym modelu dosyć długo i był trochę jak Yeti więc wziąłem na warsztat starego Miragea. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 Bardzo mi się podoba, naprawdę dużo dobrej roboty wykonałeś . Swojego 7 TP z Mirage'a planuję wykonać podobnie. Potem zrobię z IBG . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 Wspaniały model. Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 11 Czerwca 2021 Share Napisano 11 Czerwca 2021 W dniu 6.06.2021 o 14:01, Gerd napisał: Wspaniały model. Gratuluję! Mnie aż tak bardzo nie zachwyca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Czerwca 2021 Share Napisano 13 Czerwca 2021 W dniu 12.06.2021 o 00:37, Mariusz 72 napisał: Mnie aż tak bardzo nie zachwyca... Nie wiem czy to przytyk do mnie czy do Autora, Każdy może mieć swoje zdanie, a wystarczy zrobić lepszy i będzie za cały komentarz do cudzej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eLCe Napisano 13 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2021 W dniu 12.06.2021 o 00:37, Mariusz 72 napisał: Mnie aż tak bardzo nie zachwyca... Ma prawo. Mnie też aktualnie nie zachwyca... Natomiast gdybyś poświęcił odrobinę więcej cennego czasu i dopisał do tej jakże merytorycznej wypowiedzi chociaż jedno zdanie uzasadnienie to wyszedłbyś na kogoś zdecydowanie innego niż zblazowanego malkontena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 13 Czerwca 2021 Share Napisano 13 Czerwca 2021 (edytowane) 4 godziny temu, eLCe napisał: ....zblazowanego malkontena. He, he faktycznie jestem lekko zblazowany. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez Mariusz 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_W Napisano 17 Czerwca 2021 Share Napisano 17 Czerwca 2021 W dniu 13.06.2021 o 23:30, Mariusz 72 napisał: He, he faktycznie jestem lekko zblazowany. Jak sięgam pamięcią to tak jeszcze już z 15 lat jeszcze z czasów forum pwm.org.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Czerwca 2021 Share Napisano 19 Czerwca 2021 ale nie cały czas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 Fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi