SnajperTBG Napisano 18 Czerwca 2021 Share Napisano 18 Czerwca 2021 Co do sprzętu chemicznego to dalej w wp jest pchr i dp75 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Czerwca 2021 Share Napisano 18 Czerwca 2021 2 godziny temu, SnajperTBG napisał: Co do sprzętu chemicznego to dalej w wp jest pchr i dp75 Na chwilę obecną nikt w WP nie wprowadził dla indywidualnego żołnierza nic nowego. Wyjątkiem są Wojska Specjalne, tu jest już w 100% NATO-wski sprzęt do wykrywania skażeń. WIChiR opracował nowe przyrządy i zestawy do wykrywania skażeń, ale nic na masową skalę nie zostało wprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Czerwca 2021 Share Napisano 18 Czerwca 2021 2 godziny temu, SnajperTBG napisał: Co do sprzętu chemicznego to dalej w wp jest pchr i dp75 Jak byłem dokładnie 31 lat temu "we wojsku" to widziałem takie ustrojstwa w ZN magazynu przeciwchemicznego. Jak widać mało co się zmienia min. dalej są "skupiacze myśli" wz. 67 . Przepraszam za offa . Pozdr. A, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 25 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2021 W dniu 17.06.2021 o 19:14, Adams M1A1 napisał: Jednocześnie gorąco przepraszam Właściciela wątku za takiego Offtopa. Pozdr. A. Absolutnie nic nie szkodzi, to właśnie klimat "warsztatów" i tematów związanych z danym sprzętem Tymczasem naniosłem kalki, wash i wstępnie delikatne zacieki. Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 25 Czerwca 2021 Share Napisano 25 Czerwca 2021 Malowanie świetnie wychodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Czerwca 2021 Share Napisano 25 Czerwca 2021 Widzę, że nadchodzi nieubłagany atak atomowy (taktyczny oczywiście). Zatem podaję komendę: - Maski w pogotowie!!! -Maski włóż!!!! - Odzież ochronną- jako kombinezon włóż!!!! Je jestem gotowy do oglądania galerii!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 25 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2021 4 minuty temu, robertmodelarz napisał: - Odzież ochronną- jako kombinezon włóż!!!! :))) oj..biegało się w takim na lekcjach PO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Czerwca 2021 Share Napisano 25 Czerwca 2021 Świetnie zmalowany, jakich farb używałeś? Czy do wykonania polskiej wersji trzeba coś przerabiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 25 Czerwca 2021 Share Napisano 25 Czerwca 2021 Bardzo dobrze to ustrojstwo wygląda tylko co to są te jasne plamki przy łączeniu bocznych pancerzy z błotnikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 25 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2021 31 minut temu, halset napisał: Świetnie zmalowany, jakich farb używałeś? Czy do wykonania polskiej wersji trzeba coś przerabiać? Hataka, mieszanką czarnej i ochry 5:5 Ja nic nie przerabiałem 10 minut temu, TAW napisał: Bardzo dobrze to ustrojstwo wygląda tylko co to są te jasne plamki przy łączeniu bocznych pancerzy z błotnikami? Lekki wash z NATO rainmarks, pigmenty na to jeszcze przyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Czerwca 2021 Share Napisano 25 Czerwca 2021 coraz bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 25 Czerwca 2021 Share Napisano 25 Czerwca 2021 Mógłbyś zdradzić jak malowałeś metal na Łopacie. Jakie zabiegi stosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 26 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2021 (edytowane) W dniu 25.06.2021 o 23:49, patrykd napisał: Mógłbyś zdradzić jak malowałeś metal na Łopacie. Jakie zabiegi stosowałeś? Pomalowałem Extreme Metal od AK , gun metal, i na to wash, na końcu delikatnie przetrę suchym pędzlem, jakimś "amelinium" ot cała filozofia Edytowane 27 Czerwca 2021 przez krzychu83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Czerwca 2021 Share Napisano 26 Czerwca 2021 16 godzin temu, krzychu83 napisał: :))) oj..biegało się w takim na lekcjach PO Oj biegało się w podobnym( tylko w OP1 i świńskim ryju a nie w słoniu ) na Wzgórze Elewa na czołgowisku w Kłodzku tam i z powrotem oj biegało. Pozdr. A. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 2 Lipca 2021 Autor Share Napisano 2 Lipca 2021 Czołem W zasadzie model skończyłem. W newralgicznych miejscach przetrę ołówkiem jeszcze. Zabieram się za skromną podstawkę... Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Lipca 2021 Share Napisano 2 Lipca 2021 Wygląda zawodowo! Gratuluję, Nie wiem czemu ale cały czas Lunę widzę w w barach 7ŁDD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 4 Lipca 2021 Share Napisano 4 Lipca 2021 (edytowane) Super wyszła ta rakieta, trzyma tradycyjny klimat LWP. Bardzo dobrze Ci to wychodzi - tak trzymaj!!!! Zbieraj kasę na następny: Edytowane 4 Lipca 2021 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lipca 2021 Share Napisano 7 Lipca 2021 W dniu 4.07.2021 o 15:13, robertmodelarz napisał: Zbieraj kasę na następny: eeeee teraz logika by wskazywała sklejać "kołowca" scudy to zupełnie inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 W 1970 roku na jednym z poligonów (...?...) ćwiczyły pododdziały rakietowe WOW, m.in. 5.dywizjon rakiet taktycznych z 1.WDZ. Zdjęcia własność NAC (zasób WAF). 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dei Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 Nie myliłem się jeśli chodzi o numer taktyczny 8551, widziałem trzecie zdjęcie i jego szukałem w sieci ,inne to dla mnie nowość ,są super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 A ta "1" jakaś inna w kroju od pozostałych 3. Domalowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 Godzinę temu, martinello napisał: A ta "1" jakaś inna w kroju od pozostałych 3. Domalowana ? może w lądówce było tak samo jak w marynarce ----> na czas ćwiczeń, parad czy "sesji propagandowych dla prasy" numeracja była zmieniana Tu nie jestem w temacie, ale w MW to był standard. Do tego stopnia iż w pewnym momencie przestano się bawić z każdorazowe przemalowywanie numerów tylko opracowano system wymiennych numerowanych tablic mocowanych do okrętu (kryptonim "Narcyz") co było bardzo wygodne, bo od końca lat 60tych wszystkie okręty wojenne opuszczające port miały podmieniane tablice, nawet jeśli był to króciutki patrol czy rejs np. Oksywie-Hel (jedynie w porcie miały swoje numery "stałe"). Oczywiście nie dotyczyło to okrętów podwodnych ( z wiadomych względów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dei Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 1DZmech to numery taktyczne 80XX-86XX ,oczywiście to początek lat 70-tych do końca 80-tych.Czyli jest to 5da. Jeśli ktoś chciałby zamaskować pochodzenie wyrzutni to numer by zamalował ,lub by go zakrył jak to robiono w przypadku T-34/85 ,albo by go nie było.MW to inna historia jest na ten temat artykuł w czasopiśmie MORZE STATKI OKRĘTY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 8 Lipca 2021 Autor Share Napisano 8 Lipca 2021 (edytowane) Super foty, dzięki Aczkolwiek zostawię już takie kalki jak są Tymczasem podstawka skończona i w wolnej chwili wstawię do galerii . Ps. Na przyszłość muszę zaopatrzyć się w sadzarke do trawki, bo potartym balonikiem słabo się stawia Edytowane 8 Lipca 2021 przez krzychu83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JFM Napisano 8 Lipca 2021 Share Napisano 8 Lipca 2021 2 godziny temu, dei napisał: 1DZmech to numery taktyczne 80XX-86XX ,... A wie Kolega może, która Dywizja miała m.in. nr. 66XX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi