patrykd Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Chciałbym przedstawić wyniki pracy nad kolejnym moim małym projektem. Jak wyszło widać na zdjęciach. Była to moja pierwsza przygoda z kamuflażem zimowym. Proszę jak zawsze o krytykę. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Piękny tylko jak ma być to zima to trochę za dużo błota powinno być trochę śniegu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Września 2021 Share Napisano 15 Września 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Bardzo mi się podoba, świetna rdza na otwartej płycie z przodu, plus za wnętrze i spójność malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Normalnie jak prawdziwy: 10 godzin temu, MajorStachu napisał: Piękny tylko jak ma być to zima to trochę za dużo błota powinno być trochę śniegu. Pozdrawiam Czasami zimą na czołgu jest mało śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Bardzo mi się podoba. Jest taki … jakby to ująć … malowniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Podoba się! Byle tak dalej! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Września 2021 Autor Share Napisano 16 Września 2021 Dzięki wszystkim za uwagi. Czas na delikatne wyjaśnienia 19 godzin temu, MajorStachu napisał: Piękny tylko jak ma być to zima to trochę za dużo błota powinno być trochę śniegu. Pozdrawiam Pojazd nie do końca miał być przewidziany na okres zimowy. Oscylowałem raczej w okolice bardzo wczesnej wiosny, gdzie pojawiają się juz pierwsze roztopy. Wówczas grunt jest raczej przesiąknięty i pełen błota, stąd też decyzja o nie dodawaniu śniegu. Jeśli dodałbym do tego śnieg wydaje mi się, że mogło by być to nie za bardzo spójne z takim lekko zaschniętym błotem. 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Malowanko zimowe nie jest tak latwym jak moglo by sie wydawac, trza polaczyc pare rzeczy na raz , cos w stylu 3 in 1- umiejetne doboranie koloru podstawowego, bialego kamuflazu, zabrudzenia. I to udalo sie dosc dobrze , jedyna rzecza ktora mnie zastanawia to lezaca plyta . W jakim celu , co ma sugerowac? Pierwsza mysl to taka ze w ten sposob probowano cos ukryc. Jesli sugerowano naprawe to np: brak narzedzi czyms odkrecono 19 srub , pojemnikow (olej, woda) itp, itd. Kolejna rzecz to blacha jest pordzewiala w calosci ale miejsce skad ja wykrecono pokryte zielenia rdzy prawie 0. Gorna czesc pojazdu tez prosi o rdze, blotko. Bardzo słuszna uwaga. Małe sprostowanie. Płyta nie ukrywa żadnego defektu na modelu. Zamysł był raczej taki by pokazać jakoś trud włożony w zabawę z wnętrzem. I tutaj zgadzam się w 100% z tobą. Brakuje tu jeszcze trochę historii do tej płyty I tutaj mi nasunąłeś świetny pomysł. Otóż dodam tam jeszcze w niedalekiej przyszłości ten brakujący klucz z zestawem narzędziowym w skrzynce. Dodatkowo myślę by dorzuciś tam te wykręcone śruby. Tylko jak je wykonać ? Same druciki to za mało wydaje mi się. Co do rdzy na zielonym rancie to faktycznie nie ma jej tam ąż tak wiele jak na samej odkręconej płycie. Wniosek - trzeba dodać jej jeszcze więcej. Rdza na pojeździe ogólnie występuje, ale pomyślałem by występowała głównie na rantach włazów, czy jakiś krawędziach. Celowo nie ma jej zbyt wiele, ponieważ pojazd malowany dodatkowo w kolorze zimowym + farba bazowa pojazdu zabezpiecza dobrze przed korozją. W końcu to podwójne malowanie (zabezpieczenie antykorozyjne). Stąd też decyzja o nie przesadzaniu z rdzą w tym przypadku. Aczkolwiek ta co jest jest raczej w odcieniu light rust, ze względu na poiwyższe. Błoto na górnej części. Rozwiń proszę temat gdzie jeszcze go dodać konkretnie. Tylko na błotnikach w postaci skupisk w zakamarkach? Na przedniej płycie górnej wanny? To są miejsca gdzie można by jesze małe poprawki zrobić. Więcej raczej nie widzę miejsc. Poza tym bardzej bym to widział jako nagromadzenie brudu w zakamarkach niż jakieś splashe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Generalnie to całkiem przyjemny w odbiorze, aczkolwiek jak chciałeś okolice roztopów to brakuje tu trochę zróżnicowania w tym brudzeniu, np jakieś mokre świeże zacieki by się jeszcze przydały np Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Września 2021 Share Napisano 16 Września 2021 Bardzo fajny w ogólnym odbiorze. Zimowe pojazdy to jest to co lubię . Do rosyjskich zimowych roztopów brakuje mi tylko rozbryzgów żywego, mokrego błota w paru miejscach. Taki mocny akcent sporo bu tu wniósł. 1 godzinę temu, patrykd napisał: Dodatkowo myślę by dorzuciś tam te wykręcone śruby. Tylko jak je wykonać ? https://www.mojehobby.pl/products/hexagon-standart-bolt-head-1-0-mm.html Gotowe śruby. Są różne rozmiary i kształty, tylko chyba niegwintowane Jak już dodasz te wszystkie szpeje to aż się prosi o kawałek gruntu, chociaż taki żeby ze dwie beczki obok się zmieściły i będzie prima sort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Września 2021 Share Napisano 17 Września 2021 Fajny! Co do płyty to mogła być po prostu oparta o czołg. Tyle że wtedy przydałaby się najskromniejsza chociażby podstawka. Tak czy siak, mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Września 2021 Share Napisano 17 Września 2021 Świetny. Brawo, Bardzo mi się podoba. Gratuluję udanego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacorro Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Dla mnie wnętrze jest jakoś biało-niebieskie a nie białe. No chyba że takie ma być to mi powiedzcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Robi wrażenie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Jacorro napisał: Dla mnie wnętrze jest jakoś biało-niebieskie a nie białe. No chyba że takie ma być to mi powiedzcie proszę. Zapewniam, że nie używałem niebieskiego Psiknięte off whitem. Widocznie uciekł balans bieli. Skończył mi się dostęp do dobrego programu do edycji zdjęć, a darmowy internetowy to dla mnie porażka, ale nic ciekawszego nie mam. Edytowane 21 Września 2021 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Może mi ktoś powiedzieć czy MINIART na facebooku moze kraść sobie zdjęcia moje i je publikować bez mojej zgody? Widzę, że ukradli z british modeller forum. https://pl-pl.facebook.com/miniart.models/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Sierpnia 2022 Share Napisano 29 Sierpnia 2022 3 godziny temu, patrykd napisał: Może mi ktoś powiedzieć czy MINIART na facebooku moze kraść sobie zdjęcia moje i je publikować bez mojej zgody? Widzę, że ukradli z british modeller forum. https://pl-pl.facebook.com/miniart.models/ Trzeba było podpisać zdjęcia i być dumnym że Miniart rozpowszechnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Sierpnia 2022 Share Napisano 29 Sierpnia 2022 Zmalowany i zbrudzony na światowym poziomie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2022 48 minut temu, mandrivecs napisał: Zmalowany i zbrudzony na światowym poziomie! Taa jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 10 godzin temu, patrykd napisał: Taa jasne. Mi się bardzo podoba. Więcej wiary w siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 W dniu 29.08.2022 o 16:06, patrykd napisał: Może mi ktoś powiedzieć czy MINIART na facebooku moze kraść sobie zdjęcia moje i je publikować bez mojej zgody? Widzę, że ukradli z british modeller forum. Z jednej strony to fajne, że producent modelu docenił Twoje wykonanie i zamieścił na swoim profilu a z drugiej strony to niezbyt kulturalne jeśli nawet nie zapytał o zgodę na wykorzystanie zdjęć. Co innego jakby jakiś gostek jak Ty czy ja chciałby pokazać jaki fajny model gdzieś widział, a co innego kiedy producent modelu wykorzystuje czyjąś pracę i zdjęcia do promocji swojego produktu. Nie wiem jak ma się sytuacja prawna w tej kwestii bo jak dla mnie to wykorzystanie komercyjne. I na dodatek nic o tym nie wiedziałeś... Jak na taką zdaje się profesjonalną firmę to dosyć słabe . Jak chcieli wykorzystać moje zdjęcia na Takadotoki to się jednak zapytali, a jest to tylko facebookowy profil z pomysłami na model. No cóż, przypuszczam, że jeśli by to miało miejsce w USA to po takiej akcji mógłbyś kupić nowy samochód, a tak to tylko satysfakcja, że model poszedł dalej w świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 Piękna kolorystyka wnętrza. generalnie jako konstrukcja T-60 moim zdaniem urzeka wnętrzem i niezbyt imponuje z zewnątrz, więc świetnie, że zrobiłeś wietrzenie tego wozu - od razu bierze ciekawość by zajrzeć do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 2 Września 2022 Share Napisano 2 Września 2022 jakiego koloru użyłeś do pomalowania przedniego mostu (mechanizmu różnicowego?) - bo z mechaniki to nie jestem orłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Września 2022 Autor Share Napisano 2 Września 2022 Godzinę temu, PitersonL napisał: jakiego koloru użyłeś do pomalowania przedniego mostu (mechanizmu różnicowego?) - bo z mechaniki to nie jestem orłem Kolor steel od AK s serii extreme metal. Ale zanim kolor docelowy położyłem bazowy jest błyszczący czarny lakier. To ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Listopada 2022 Share Napisano 29 Listopada 2022 Podoba mnie się ten pyrtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi