tomekk Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 (edytowane) Poniżej galeria modelu mojego wykonania MiG-23MF. Edytowane 31 Października 2021 przez tomekk 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 No Panie, wyszło ładnie Tylko czy na pewno szachownice na dole skrzydeł są właściwe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 Ogólnie podziwiam, że się udało złożyć w całość. Daję plusa Tylko czy w ferworze walki nie rypły ci się szachownice na dole? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 26 Października 2021 Autor Share Napisano 26 Października 2021 (edytowane) No kurczę, zasugerowałem się Techmodem, od których mam kalki, szlag by trafił. dajcie chwilę, naklei się nowe. Teraz popatrzyłem na Barwę i Godło. Edytowane 26 Października 2021 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 Brawo, ładny Migacz i w słusznym malowaniu. U mnie leżą i czekają dwa na zrobienie. Ja o szachownicę pytał nie będę ale zapytam o fotel, czy on jest w ogóle pomalowany czy wstawiony jest taki surowy. Zerkam tak na niego i zauważyłem jedynie czerwony kolor na rączkach katapulty, a reszta jest całkiem jednolita kolorystycznie. Generalnie wiem, że był szary ale różne jego elementy trochę się jednak odróżniały kolorystycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 26 Października 2021 Autor Share Napisano 26 Października 2021 Fotel jest jasno szary, boki neutral szary, z tyłu elementy są srebrne, pasy szare, gotowe. Całość od Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 (edytowane) Przerywacze na obu płatach wychylone jednocześnie?Mieczyk antenki srebrzysty. Edytowane 27 Października 2021 przez mcrec1962 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Października 2021 Autor Share Napisano 27 Października 2021 Antenka do poprawy, co do przerywaczy to ja za bardzo się nie znam, to jak na jednym skrzydle są wychylone, to na drugim zamknięte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 (edytowane) Dobrze jest ze spoilerami, na ziemi pracuja razem jako hamulce aerodynamiczne tzw. ground spoilers. W powietrzu wychylą sie róznicowo /tzn tylko na jednym skrzydle/ Edytowane 27 Października 2021 przez em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 Biorąc pod uwagę materiał wyjściowy to wyszedł bardzo ładny MiG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 Ładny Jak Ci się go kleiło? Tak z ciekawości bo mam go w magazynku i czeka na swoją kolej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Października 2021 Autor Share Napisano 27 Października 2021 Godzinę temu, krzychu83 napisał: Ładny Jak Ci się go kleiło? Tak z ciekawości bo mam go w magazynku i czeka na swoją kolej Sporo trzeba pokombinować przy łączeniu połówek kadłuba - zastosować plasticzki. Reszta nie najgorsza, miałem lepsze mniemaniem o KP 40 lat temu W warsztacie sporo opisałem problemów do rozwiązania, a i tak uważam, że gdzieś tam poszedłem na skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 W dniu 27.10.2021 o 10:55, em napisał: Dobrze jest ze spoilerami, na ziemi pracuja razem jako hamulce aerodynamiczne tzw. ground spoilers. W powietrzu wychylą sie róznicowo /tzn tylko na jednym skrzydle/ Na pewno w "23" tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 Ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 9 minut temu, Wymysl napisał: Na pewno w "23" tak jest? two-section upper surface spoilers/lift dumpers, forward of mid and inner flap sections each side, operate differentially in conjunction with horizontal tail surfaces (except when disengaged at 72º sweep), and collectively for improved runway adherence and braking after touchdown; https://weaponsandwarfare.com/2020/11/25/mikoyan-mig-23/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 Model efektowny. Nie spodziewałem się ,że da się 'wyciągnąć' taki efekt z tego modelu. Odnośnie przerywaczy (spoilerów). MiG-23 nie posiadał lotek, Główną rolę w sterowaniu poprzecznym spełniają stery wysokości (usterzenie poziome), jednak przy prędkościach do ok 900 km/h i przy kącie skosu skrzydeł 16 st. są nieefektywne. Wprowadzono wspomaganie w postaci przerywaczy. Wychylają się one różnicowo. Zawsze! Tzn. wychylają się tylko po jednej stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 30 Października 2021 Share Napisano 30 Października 2021 Cóż, wyszedł post pod postem. Ale do rzeczy. Uzupełnienie wcześniejszej wypowiedzi. Kolega Marek wyszukał mi zdjęcia z netu przedstawiające pracę przerywacza na 16 i 45 st. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 31 Października 2021 Autor Share Napisano 31 Października 2021 Zdjęcia zaktualizowane, antenka jest srebrna, szachownice w prawidłowym układzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 Model bardzo przyjemny w odbiorze .Jedna uwaga ,dlaczego R-60 nie są w jednej linii? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Jakoś tak wyszło z instrukcji Eduarda, miałem wątpliwość, ale już nie weryfikowałem z żadnym zdjęciem oryginału. Będzie chwila to poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 2 Listopada 2021 Share Napisano 2 Listopada 2021 Śledziłem warsztat i pragnę pogratulować naprawdę bardzo ładnej miniatury 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Listopada 2021 Share Napisano 10 Listopada 2021 Dobra robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 16 Listopada 2021 Share Napisano 16 Listopada 2021 Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 24 Listopada 2021 Share Napisano 24 Listopada 2021 Ciekawie i nietuzinkowo zmalowany. Podoba się... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi