Xmen Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 3 minuty temu, M.A.V. napisał: no ładnie.... okienko a w okienku..... ŻOPA Poprostu wypiął się na wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 12 minut temu, M.A.V. napisał: okienko a w okienku..... ŻOPA Oj tam, przecież wiadomo, ze w skafandrze. Nie róbmy z z tego pilota Kubusia Puchatka który lata tylko w sweterku (w dodatku przykrótkim) 14 minut temu, M.A.V. napisał: poza tym malowanie się nie zgadza bo to przecież klimaty holenderskie Tu już zgłupiałem do reszty. Ale jakby co wprawne oko dostrzeże niebieską karteczkę od pakuneczku z żywicznymi fotelami - jest szansa że będę robił (linie na skrzydłach już przeryte według kwitów , więc już to nie zabytek klasy "0") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 3 minuty temu, abtb napisał: Tu już zgłupiałem do reszty. no gołe żopy wystawione w oknach to przecież najłatwiej w Holandii trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 13 minut temu, Xmen napisał: Poprostu wypiął się na wszystkich. Następny "delikatny" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 4 minuty temu, M.A.V. napisał: w Holandii A to jeszcze taki kraj istnieje? Toż miały być już Niderlandy czy jakoś tak Bo się Holandia na świecie właśnie z 5 minut temu, M.A.V. napisał: gołe żopy wystawione w oknach kojarzyła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 6 godzin temu, M.A.V. napisał: no ładnie.... okienko a w okienku..... ŻOPA gdzie administracja ja się pytam?? poza tym malowanie się nie zgadza bo to przecież klimaty holenderskie .... A żona do mnie - co ty się tam tak śmiejesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 Odnalazłem trochę materiałów, które dostałem pocztą z różnych firm w latach 80. Zostawiłem sobie tylko to co uznałem za warte zostawienia... Coś z naszego podwórka lotniczego. Może Was zaskoczę, ale prospekt I-22 Iryda przysłali mi z PZL Mielec! Reszta przywieziona z pokazów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Grzes napisał: ale prospekt I-22 Iryda Ale wybrali najbardziej nie fotogeniczne ujęcie na okładkę... Szkoda że z modelami cienko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 a ta Wilga 2000 to jakas taka sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 6 minut temu, BRAVO112 napisał: Wilga 2000 to jakas taka sobie Też jestem zdania, że Wilga 35A jest niedościgniona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 ja juz swoja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 16 Kwietnia 2022 Share Napisano 16 Kwietnia 2022 Ja wykopałem z rodzinnego strychu zapomniane modele. Przeleżały tam, w kartonie, od ok 1990r. Zdjęcia na tle tego kartonu, był ozdobą ( jak puszki po napojach i opakowania po papierosach ) mojego pokoju. Po sesji zdjęciowej, modela wylądowały ponownie w kartonie, obok pudełeczka po papierosach tej samej marki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2022 Ło panie, Macchi 200 z Małego Modelarza. Też go miałem, osłona silnika pomalowana była na żółto, znaki na boku kadłuba zamalowane żółtym pasem. Znaki Reggia Aeronautica na skrzydłach rysowane rapidografem na białym tle, rózga na niebieskim tle malowana ręcznie. I cały model w piaskowych plamkach. Ależ był piękny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agis Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 (edytowane) Witam Szanowne Grono.Kilka"obiektów"wyrwanych na niemieckich aukcjach za przysłowiowe grosze.Swego czasu przerabiałem te tematy w latach 80-tych nabywane w tamtych czasach z innymi np.KP albo nasze rodzime ZTS Plastyk (JAK 1 M albo RWD 14 Czapla)Mam sentyment do tych "socjalistycznych lepideł"jeśli można je tak nazwać. Edytowane 25 Lutego 2023 przez Agis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 Ja będąc ostatnio w domu rodzinnym na dnie szafy odnalazłem moją pierwszą fukawkę... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 2 godziny temu, Kowalec222 napisał: Ja będąc ostatnio w domu rodzinnym na dnie szafy odnalazłem moją pierwszą fukawkę... Miałem taką samą. Zero kontroli nad ciśnieniem, ale radość że można malować aero bezcenna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 22 Lipca 2023 Share Napisano 22 Lipca 2023 Zero kontroli, tak jak piszesz do tego wiecznie zapychająca się plastikowa dysza, ale radocha z malowania przepotężna Miałem do niego jeszcze taki śmieszny mały kompresor, dalej jest gdzieś w garażu jak znajdę wrzucę foty. Ech kiedyś to było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Mi się dysze jeszcze rozpuszczały od czyszczenia. Wtedy dostępne farby to tylko Humbroll lub Revell. A że kasy było mało, to do czyszczenia używałem nitro. Po 5-6 modelach dysza do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia (edytowane) Z chęcią "dopnę" się do tego wątku...wykopałem z piwnicy coś co chyba jednak po glebszym przemysleniu sklejać nie będę.... Ktoś coś chciałby przygarnąć? Edytowane 28 Stycznia przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia Godzinę temu, Bikernytzu napisał: Ktoś coś chciałby przygarnąć? Jak kształtują się ceny za: Boeing 767 ACE, Lightning T55, Viggen SK37, Chinook, Fournier Hellera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grrzesiek28 Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia Oczywiście pytanie po ile te Monogramy czy Mirage IIIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia (edytowane) 20 godzin temu, Bikernytzu napisał: Z chęcią "dopnę" się do tego wątku...wykopałem z piwnicy coś co chyba jednak po glebszym przemysleniu sklejać nie będę.... Ktoś coś chciałby przygarnąć? Mam kolege chętnego na te wszystkie modele. Jak co to proszę pisać wiadomość. Edytowane 29 Stycznia przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi