Flachenty Napisano Środa o 10:23 Share Napisano Środa o 10:23 (edytowane) 23 godziny temu, socjo1 napisał: ... ale miejmy nadzieję, że jakiś powód do narzekania jednak się znajdzie. Jeśli nie -cała nadzieja w polskich modelarzach. 23 godziny temu, Flachenty napisał: Spoko. Jestem pewien że nie zawiodą Ja to tylko tak zostawię Edytowane Środa o 10:24 przez Flachenty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano Środa o 10:28 Share Napisano Środa o 10:28 52 minuty temu, mirage3 napisał: Zbierają na spłatę za formy do Gotha Śmieszne to że normalnie boki zrywać, dowcip roku co najmniej. Zrobiło mi dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Środa o 10:45 Share Napisano Środa o 10:45 To nie ma sensu, Planeta płonie, konsumpcjonizm eksploduje, a szafy, strychy, piwnice, u mnie nawet sypialnia, pękają w szwach. Niech może pomyślą o takich patologicznych zbieraczach jak ja i zaczną pakować swoje produkty w jak najmniejsze pudełeczka, których więcej można zmieścić pod łóżkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Środa o 10:46 Share Napisano Środa o 10:46 15 minut temu, Flachenty napisał: Śmieszne to że normalnie boki zrywać, dowcip roku co najmniej. Zrobiło mi dzień Racja, to niedopuszczalne, żeby takie żarty sobie stroić z poważnej firmy. Moderatorzy, proszę o reakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano Środa o 10:49 Share Napisano Środa o 10:49 (edytowane) -- Edytowane Środa o 10:50 przez slawbo nie tu wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Środa o 10:54 Share Napisano Środa o 10:54 (edytowane) Godzinę temu, letalin napisał: Tak bez quizu, bez zgadywania kolejnej nowości? Po prostu rzucają katalog z czterema zapowiedziami? No jak tak można? Godzinę temu, MarCorp napisał: No przecież quiz bardzo się nie spodobał. Zdecydujcie się. To był chyba sarkazm ze strony @letalin, ale rozumiem Twe oburzenie. Kolejny śmieszek sobie żarciki robi. Takie rzeczy trzeba piętnować, bo biją w powagę i dobre imię firmy która w pocie czoła stara się utrzymać hobby na powierzchni aby ludzie mieli przyzwoite zajęcie zamiast piwa przed telewizorem. A są tu też tacy, którzy swoimi nieodpowiedzialnymi, pseudo ironicznymi komentarzami podkopują zaufanie do innych szacownych kompanii jak Arma Hobby, Eduard i tak dalej. Trzeba z tym skończyć. Edytowane Środa o 11:04 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Środa o 10:56 Share Napisano Środa o 10:56 Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale oprócz Dromadera IBG zapowiedziało też powiększoną do 1/48 rodzinkę IARów 80/81. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Środa o 11:04 Share Napisano Środa o 11:04 3 minuty temu, HKK napisał: To był chyba sarkazm ze strony @letalin, ale rozumiem Twe oburzenie. Kolejny śmieszek sobie żarciki robi. Takie rzeczy trzeba piętnować, bo biją w powagę i dobre imię firmy która w pocie czoła stara się utrzymać hobby na powierzchni aby ludzie mieli przyzwoite zajęcie zamiast piwa przed telewizorem. Sarkazm to złośliwa ironia, czy szydera. Nie chcę nazywać tego w ten sposób, bo nie ma we mnie cienia złośliwości, a raczej wesoły rausz po zbyt dużej dla mnie dawce nowości. Saetta z IBG ucieszyła mnie najbardziej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano Środa o 11:05 Share Napisano Środa o 11:05 8 minut temu, HKK napisał: To był chyba sarkazm ze strony @letalin, ale rozumiem Twe oburzenie. Kolejny śmieszek sobie żarciki robi. Takie rzeczy trzeba piętnować, bo biją w powagę i dobre imię firmy która w pocie czoła stara się utrzymać hobby na powierzchni aby ludzie mieli przyzwoite zajęcie zamiast piwa przed telewizorem. I oczywiście bardzo skrupulatnie chcesz widzieć sarkazm tylko w jednej z tych dwóch wypowiedzi. Następnym razem specjalnie dla Ciebie zaznaczę ze to żart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Środa o 11:07 Share Napisano Środa o 11:07 1 minutę temu, MarCorp napisał: Następnym razem specjalnie dla Ciebie zaznaczę ze to żart Wężykiem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano Środa o 11:44 Share Napisano Środa o 11:44 58 minut temu, letalin napisał: [...]zaczną pakować swoje produkty w jak najmniejsze pudełeczka, których więcej można zmieścić pod łóżkiem. Gothy nie da rady, to jest naprawdę spora rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Środa o 11:51 Share Napisano Środa o 11:51 1 minutę temu, MarCorp napisał: Gothy nie da rady, to jest naprawdę spora rzecz. Gotha choć zupełnie nie jestem zainteresowany modelem, jednak cieszy. Pokazuje, że IBG jest w stanie robić naprawdę spore rozmiarowo i konstrukcyjnie zestawy. Co budzi nadzieję, że doczekamy się w 1/72 tematów, które Arma musi (?) odpuszczać. Choćby ten do znudzenia powtarzany P-38. Ale też owe wytęsknione przez wielu Junkersy i Dorniery których na rynku brakuje. P-61 też byłby mile widziany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano Środa o 11:59 Autor Share Napisano Środa o 11:59 No to IBG zaszalało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano Środa o 12:49 Share Napisano Środa o 12:49 2 godziny temu, letalin napisał: To nie ma sensu, Planeta płonie, konsumpcjonizm eksploduje, a szafy, strychy, piwnice, u mnie nawet sypialnia, pękają w szwach. Niech może pomyślą o takich patologicznych zbieraczach jak ja i zaczną pakować swoje produkty w jak najmniejsze pudełeczka, których więcej można zmieścić pod łóżkiem. Z wielkością pudełek to odwrotnie - jak największe to wtedy upchniesz jeszcze w nim 2 mniejsze modele i żona nie zauważy 2 nowych pudełek 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano Środa o 13:39 Share Napisano Środa o 13:39 Hs 129! Nie wierzę Rok zastanawiam się jak w Italerkach przerobić dziubki a tu taka niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 13:39 Share Napisano Środa o 13:39 (edytowane) 20 godzin temu, HKK napisał: Tak. Na złość Babci odmrożą sobie uszy i strzelą w kolano. Wy tak serio z tymi Lublinami? Ten samolot był porażką w realu i byłby porażką (handlową) w miniaturze. No może to były inne czasy , ale kiedyś KP wypuścił 2 lub 3 warianty Letova S.328 i patrząc , że teraz ten model jest nadal sprzedawany , to chyba nie była to totalna porażka . Nie wiem czy to ten sam model , ale widać , że sprzedają go pod szyldem Kopro , 1/72 Special Hobby, LF Models . Model , który ma lekko licząc co najmniej 45 lat (bo mniej więcej wtedy , kupiłem go w CH). więc dlaczego nie wypuścić Lublina ? Edytowane Środa o 13:40 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Środa o 14:06 Share Napisano Środa o 14:06 24 minuty temu, Cypis napisał: 1/72 Special Hobby To całkowicie nowe opracowanie z 2015 roku jakoś, ale stare Kovozavody z 1972 też jest niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Środa o 15:01 Share Napisano Środa o 15:01 Na Internetach jest jeszcze wzmianka o Mc.200 więc cała rodzinka się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano Środa o 15:37 Share Napisano Środa o 15:37 (edytowane) Między Macchi i Hs 129 są dwa, jeszcze nieujawnione numery katalogowe 72588 i 72589. Te Macchi z zapowiedzi są wczesnych wersji, więc na pewno IBG wyeksploatuje temat kilkoma odmianami i pudełkami. To samo z HS 126, gdzie małym nakładem mogą pozmieniać tylko uzbrojenie i zasypać nas kolejnymi edycjami. Tak więc do kilkudziesięciu pudełek Spitfire musimy doliczyć kilkanaście z pozostałymi nowościami. Nie pamiętam, żeby jakaś firma w ostatnich latach tak wręcz przytłoczyła mnie swoimi nowościami. Edytowane Środa o 17:00 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano Środa o 16:01 Share Napisano Środa o 16:01 To Hs 126 też obiecali, toż to prawie jak Lublin. Popraw Grzegorz ten numer, bo się chłopaki z IBG z formami nie wyrobią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Środa o 16:03 Share Napisano Środa o 16:03 wszystkie zapowiedzi nowości z katalogu IBG 2025 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlystek Napisano Środa o 16:14 Share Napisano Środa o 16:14 Dromader w 48 to spełnione marzenie. A przez P11c z obsługą będzie kolejna zdrada skali. I to znowu z tą samą:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano Środa o 16:30 Share Napisano Środa o 16:30 Hm, skoro pokazali, że mogą robić duże rzeczy w 1/72 to niech zrobią Tu-2. Jeśli by chcieli, to mogę dać materiały i pokazać co zrobic by był to prawdziwy polski Tu-2 z późnych serii a nie rosyjski z wojny. Zvezda jak zrobi to będzie własnie taki 3 śmigłowy co bombardował Berlin czy Królewiec. A prototypów i rozpoznawczych Tupolewów to jest tyle co Spitfirów ( no może trochę mniej). I latał nad Chinami. Tam jest teraz rynek zbytu a nie schyłkowe EU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano Środa o 16:41 Share Napisano Środa o 16:41 4 godziny temu, HKK napisał: Gotha choć zupełnie nie jestem zainteresowany modelem, jednak cieszy. Pokazuje, że IBG jest w stanie robić naprawdę spore rozmiarowo i konstrukcyjnie zestawy. 7 minut temu, Maxy napisał: Hm, skoro pokazali, że mogą robić duże rzeczy w 1/72 to niech zrobią ... Wy tak na poważnie z tymi rozmiarami ? Umknęła wam cała skala 1/35 z Rośkami i Lanciami, czy 1/32 z P.11 ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano Środa o 17:47 Autor Share Napisano Środa o 17:47 Jak wydadzą Dromadera w 1/72 to kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi