Wymysl Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca Warianty malowania do zapowiadanego zestawu Supermarine Spitfire PR Type G - Playing with Death 3 Cytuj
barszczo Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca Malowanki na Su-20, kalki projektowane przez ModelMaker: 3 Cytuj
Grzes Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca No i fajnie, jest w czym wybierać. ModelMaker powinien jeszcze wypuścić same kalki do Su-20. 1 Cytuj
Soris Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca Poza wskazanymi błędnymi proporcjami cyfr, mamy za duże żółte tabliczki pod wiatrochronem, za wysoko przeprowadzoną granice dolnego koloru, napis "Ostatni lot" też sprawia wrażenie zbyt długiego. Cytuj
India Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca Wolałbym zobaczyć decalsy niż rysunki. To jednak one decydują... Cytuj
BRAVO112 Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca a o czerwono-zielonym nosie, to juz nikt nie napisal..... Cytuj
India Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca Czerwona jest zakładana osłona zabezpieczająca, a zielony stożek wlotowy... I tak się można czepiać do upojenia.. 2 Cytuj
Grzes Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca 11 godzin temu, India napisał: Wolałbym zobaczyć decalsy niż rysunki. Dokładnie to, o czym pisałem na poprzedniej stronie - to cały czas jest porównywanie rysunku ze zdjęciem. Więc, póki co, można zarzucić jedynie autorowi grafiki, że w wielu miejscach odbiega on od oryginalnego samolotu. Cytuj
India Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca Pytanie kończy się znakiem zapytania, wielokropek to już inna sprawa, prawda? Cytuj
giberes Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca 12 minut temu, Grzes napisał: Nie ma się o co spierać Chyba, że się lubi Cytuj
martinello Napisano 20 Lipca Napisano 20 Lipca (edytowane) W dniu 1.07.2026 o 13:01, Wymysl napisał: Warianty malowania do zapowiadanego zestawu Supermarine Spitfire PR Type G - Playing with Death Dotarł do mnie ten model. Mam uwagi do instrukcji. 1. Kolor AP (PRU Mauve) - coś nie pykło z proporcjami mieszania - 50 + 20 + 10 daje 80 procent, 2. Przeklamania co do lokalizacji pionowych aparatów fotograficznych, 3. Brak informacji o przyklejeniu wylotu ogrzewania k-emów na lewym skrzydle (choć otwory montażowe trzeba wywiercić). I pytanie - spitfire PR G pomimo uzbrojenia nie ma celownika ? Edytowane 20 Lipca przez martinello 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 20 Lipca Napisano 20 Lipca A to mieszanie masz podane w proporcji, czy w procentach? Cytuj
TM48 Napisano 20 Lipca Napisano 20 Lipca A jeśli w proporcjach to nie powinno być napisane 5 + 2 + 1? Cytuj
Tainan41 Napisano 20 Lipca Napisano 20 Lipca A ja bym chciał by IBG, podobnie jak było w przypadku pierwszego Black Boxa i pierwszego PRa, udostępniło pliki do robienia masek do drugiego Black Boxa i innych wydań. Cytuj
MarCorp Napisano 20 Lipca Napisano 20 Lipca Godzinę temu, martinello napisał: Dotarł do mnie ten model. Mam uwagi do instrukcji. 1. Kolor AP (PRU Mauve) - coś nie pykło z proporcjami mieszania - 50 + 20 + 10 daje 80 procent, 2. Przeklamania co do lokalizacji pionowych aparatów fotograficznych, 3. Brak informacji o przyklejeniu wylotu ogrzewania k-emów na lewym skrzydle (choć otwory montażowe trzeba wywiercić). I pytanie - spitfire PR G pomimo uzbrojenia nie ma celownika ? Dzięki za rzeczowe uwagi. To znacznie bardziej pomocne niż domyślanie się, czy coś było zamierzone, czy po prostu umknęło na etapie przygotowania. Masz rację – w przypadku koloru AP powinny być podane proporcje części, a nie procenty. Sam przepis jest prawidłowy, natomiast błędnie opisano jednostki. Zostanie to poprawione w aktualizacji instrukcji. Mógłbyś rozwinąć punkt dotyczący lokalizacji pionowych aparatów fotograficznych? W tej chwili nie jestem pewien, do którego elementu się odnosisz, a nie chciałbym zgadywać. Też słuszna uwaga. Informacja o przyklejeniu wylotu ogrzewania km-ów powinna być. Uwzględnię w aktualizacji. Tak, brak celownika jest przeoczeniem w instrukcji. Jw, w akualizacji się znajdzie. Jeszcze raz dzięki za dokładne przejrzenie zestawu. 1 Cytuj
martinello Napisano 20 Lipca Napisano 20 Lipca 25 minut temu, MarCorp napisał: Mógłbyś rozwinąć punkt dotyczący lokalizacji pionowych aparatów fotograficznych? W tej chwili nie jestem pewien, do którego elementu się odnosisz, a nie chciałbym zgadywać Istnieje zasadnicza różnica pomiędzy obrazkiem "interior painting" a krokiem 8 instrukcji. Przy okazji przydałyby się dokładne wymiary cìęcia części H1-7 i H1-8. 1 Cytuj
marek cz. Napisano 21 Lipca Napisano 21 Lipca Czy w nawałnicy Spitfajerów znajdzie się miejsce dla Macchi C.200? Wiadomo coś o nim? 1 Cytuj
MarCorp Napisano 22 Lipca Napisano 22 Lipca 16 godzin temu, marek cz. napisał: Czy w nawałnicy Spitfajerów znajdzie się miejsce dla Macchi C.200? Wiadomo coś o nim? Juz to pytanie padło na BM - teraz jest w produkcji C.202/205 - to spory projekt bo tam są trzy różne skrzydła. C.200 jest traktowany jako osobny projekt i będzie po nich - tam będą dwa różne skrzydła. 4 Cytuj
mig Napisano 22 Lipca Napisano 22 Lipca 2 godziny temu, MarCorp napisał: teraz jest w produkcji C.202/205 I to jest dobra wiadomość, jest szansa że może w okolicy Świąt Bożego Narodzenia albo w z początkiem przyszłego roku będzie któryś model w sprzedaży. Cytuj
BRAVO112 Napisano 22 Lipca Napisano 22 Lipca wszystko pojawia sie albo przed świetami albo zaraz po nowym roku 2026 / 2027/2028 ale w sumie az tak bardzo mi sie nie śpieszy.... Cytuj
HKK Napisano 23 Lipca Napisano 23 Lipca (edytowane) Ja też mam drobne pytanie. Czy zapowiadamy jako jeden z pierwszych Spitfire I wydanie Battle of Britain w ogóle się ukazał? A jeśli nie, to skąd takie opóźnienie? Bo to oznacza, że najbardziej popularna wersja po roku od pojawienia się, jest nadal dostępna jedynie w Black boxie. Edytowane 23 Lipca przez HKK Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi