kopernik Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 10 minut temu, myszaty napisał: Skrzydło z 11, kadlubek z morana, taki mezaliansik. :-) Ludziska różnie się bawią. Tu ktoś pobawił się i stworzył RWD 24. "Po niemieckiej inwazji prototypy RWD-24, wraz z większością innych aktywnych polskich samolotów bojowych, zostały rozproszone na lotniskach drugorzędnych i przydzielone do tzw. Brygady Pościgowej, rozmieszczonej w rejonie Warszawy, gdzie oba służyły do czasu, gdy po tygodniu stały się niezdatne do użytku. , ze względu na ich egzotyczny charakter. Ich los pozostaje jednak niejasny, ponieważ obie maszyny zniknęły. Ale najprawdopodobniej oba zostały zniszczone w ciągu dwóch tygodni, podobnie jak 70% samolotów Polskich Sił Powietrznych." Więcej na : https://www.deviantart.com/sport16ing/art/RWD-24-a-Polish-Interwar-fighter-prototype-848055868 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 31 Stycznia 2022 Share Napisano 31 Stycznia 2022 7 godzin temu, kopernik napisał: Ludziska różnie się bawią. Tu ktoś pobawił się i stworzył RWD 24. "Po niemieckiej inwazji prototypy RWD-24, wraz z większością innych aktywnych polskich samolotów bojowych, zostały rozproszone na lotniskach drugorzędnych i przydzielone do tzw. Brygady Pościgowej, rozmieszczonej w rejonie Warszawy, gdzie oba służyły do czasu, gdy po tygodniu stały się niezdatne do użytku. , ze względu na ich egzotyczny charakter. Ich los pozostaje jednak niejasny, ponieważ obie maszyny zniknęły. Ale najprawdopodobniej oba zostały zniszczone w ciągu dwóch tygodni, podobnie jak 70% samolotów Polskich Sił Powietrznych." Więcej na : https://www.deviantart.com/sport16ing/art/RWD-24-a-Polish-Interwar-fighter-prototype-848055868 Z tym, że oznaczenie RWD-24 miała mieć lądowa wersją RWD-22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 31 Stycznia 2022 Share Napisano 31 Stycznia 2022 W dniu 30.01.2022 o 15:27, martinello napisał: A podobno formy sprzedali gdzieś na Węgry... Owszem - część wzorów (nie form, bo formy silikonowe do odlewów żywicznych po 30-50 odlewach do niczego się nie nadają) kupił węgierski SBS, a część czeski Hauler/Brengun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 31 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2022 Polak, Węgier dwa bratanki ... Od Army chyba też kupili produkcję żywic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 31 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Plany RWD 20 z Modelarza 7/1958 i model. Te żółknące oszklenie skutecznie mnie zraziło do Broplanu. Namęczyłem się z kilkoma modelami, a po latach taki kwiatek Edytowane 31 Stycznia 2022 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Stycznia 2022 Share Napisano 31 Stycznia 2022 8 minut temu, kopernik napisał: Plany RWD 20 Super! Przydadzą się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 31 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2022 RWD 22 w 1:72 . Aukcja dawno zakończona, cena za model widoczna. więcej zdjęć modelu na aukcji : https://allegrolokalnie.pl/oferta/rwd-22-okazja-jedyny-taki-i53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 31 Stycznia 2022 Share Napisano 31 Stycznia 2022 Przerobił łośka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 170zł jak za taki unikatowy i zdaje się całkiem przyzwoicie zrobiony model to (moim zdaniem) niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 Tylko czy jest go do czego porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) Jest taka Kartonówka RWD-22: https://www.mojehobby.pl/products/Wodnosamolot-RWD-22.html Edytowane 1 Lutego 2022 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 Coś dla marzycieli: https://max3d.pl/forums/topic/95796-rwd-22/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 Te żółknące oszklenie skutecznie mnie zraziło do Broplanu. Namęczyłem się z kilkoma modelami, a po latach taki kwiatek mozna zrocic forme z tego oszklenia i wytloczyc. Jak dales rade Broplanowi, to i to powinno Ci sie udac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 Wiesz ile niektórzy kombinują żeby efekt takiego przydymienia szkła zrobić! A tu - pyk i jest 15 godzin temu, kopernik napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 ktos juz gdzies o tym pisal, jak taka kabine uratowac. w czyms zanurzyc i na slonce????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) 54 minuty temu, BRAVO112 napisał: ktos juz gdzies o tym pisal, jak taka kabine uratowac. w czyms zanurzyc i na slonce????? Smarujesz pastą zrobioną z odplamiacza OXY i wody i wystawiasz na słońce albo inne źródło UV. Ja tak kiedyś ratowałem pożółkłe klocki lego i jakąś obudowę od starego komputera. Zadziałało, ale podobno po czasie potrafi znów zżółknąć. Obie te rzeczy sprzedałem, więc nie wiem ile w tym prawdy. 5 godzin temu, BRAVO112 napisał: Te żółknące oszklenie skutecznie mnie zraziło do Broplanu. Nie tylko Broplan ma z tym problem. Mam jakieś dodatki od CMK i w nich też vacu pożółkło. Takie życie. Edytowane 1 Lutego 2022 przez Fixer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 9 godzin temu, myszaty napisał: Tylko czy jest go do czego porównać? Poniekąd jest do czego. W czasopiśmie "Do broni" 1/2009 zamieszczony został artykuł o RWD-22 ze zdjęciami fotokopii z opisem technicznym i rysunkami, a nawet zdjęciem makiety/modelu w drewnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 No to jakaś podkładka jest, choć bez ani jednej zbudowanej sztuki to trochę łyso... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 dlaczego? przeciez 14 i 15 beda budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 13 minut temu, BRAVO112 napisał: dlaczego? przeciez 14 i 15 beda budowac Czekaj bo się zakręciłem... Kto i co będzie budować? Czaple i 15????? Ja pisałem o 22...że w sumie to nie postała ani jedna sztuka więc ciężko tu mówić o modelu samolotu, to raczej model modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 przepraszam, ze wtracilem inny watek ( dora 9 ) Kazdy moze budowac to, co mu sie podoba. Czyli nawet prototypy, czy nielatajace drewniane modele Nawet Hurricanea z szachownicami na podstawie jednego zdjecia To jest hobby a taki 22 na plywakach bylby niezly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 3 minuty temu, BRAVO112 napisał: Kazdy moze budowac to, co mu sie podoba. Czyli nawet prototypy, czy nielatajace drewniane modele Ależ oczywiście, pełna zgoda, to akurat mój punkt widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 Coś się zadziało i cena RWD-13S z Astera spadła do 41,00 zł https://allegro.pl/oferta/rwd-13-s-t-1-72-aster-11749585669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 3 godziny temu, Grzes napisał: Coś się zadziało i cena RWD-13S z Astera spadła do 41,00 zł https://allegro.pl/oferta/rwd-13-s-t-1-72-aster-11749585669 Niezależni weryfikatorzy dostali wezwanie na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 4 godziny temu, Grzes napisał: Astera spadła do 41,00 zł Gdybyście mnie nie uświadamiali to bym wziął, a tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi