orzechu500 Napisano 26 Marca 2022 Autor Share Napisano 26 Marca 2022 O, tak o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Miała być szybka i prosta podstawka... Edytowane 27 Marca 2022 przez orzechu500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Jak się nazywa gość co rzeźbi w hipsie? Hipsiarz czy hipis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Boki sklejone, przepusty poskładane w całość. Teraz czas na schnięcie, następny krok to nałożenie akrylu, asfaltu i zebranie nadmiaru na bokach. Z każdą podstawką uczę się nowych rzeczy, lubię je robić, chciałbym mieć stół do cięcia styroduru to spięłoby klamrą cały warsztat no i mógłbym w końcu wejść w budynki, nie mniej jednak to będzie najfajniejsza podstawka którą zrobię PS, przyszła mi do głowy bariera energochłonna, widzieliście gdzieś jakiś zestaw takich??? Edytowane 27 Marca 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Nie, żebym się jakoś przechwalał, ale dokonałem dzisiaj rzeczy niemożliwych, nieprawilnych modelarsko wręcz. Po pierwsze primo umyłem biurko z kurzu i farby( dowód fot.1), nawet pod uchwytem na aerografy... Po drugie primo, i to jest najbardziej szalona koncepcja - umyłem matę !?!?!?!?! ( dowód fot.2) Po trzecie primo wystawie na giełdę niepotrzebne rzeczy, słowo harcerza. Po czwarte primo - umyje puste słoiczki po farbach - no to już jest totalne szaleństwo! Edytowane 27 Marca 2022 przez orzechu500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Fajny pomysł z tym przepustem, fajne urozmaicenie. Pozwolę sobie wykorzystać, też stoję przed wyzwaniem winetki. Wahałem się pomiędzy takim czymś a spiętrzonym przeciekającymi deskami potoczkiem na lekkim zboczu, ale ten przepust zdecydowanie bardziej jest widowiskowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 Rozumiem, że element przeszkody wodnej o niskim znaczeniu strategicznym również się pojawi? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 6 godzin temu, orzechu500 napisał: Nie, żebym się jakoś przechwalał, ale dokonałem dzisiaj rzeczy niemożliwych, nieprawilnych modelarsko wręcz. Po pierwsze primo umyłem biurko z kurzu i farby( dowód fot.1), nawet pod uchwytem na aerografy... Po drugie primo, i to jest najbardziej szalona koncepcja - umyłem matę !?!?!?!?! ( dowód fot.2) przy naszym hobby to jedna sesja i będziesz miał taki sam bałagan ja jak kończę prace sprzątam i odkurzam biurko i max jedna sesja i wygląda ja by bomba spadła co do samej podstawki mam nadzieje że będzie cytując Makinena " przeszkoda wodna o niskim znaczeniu strategicznym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 30 minut temu, makinen napisał: przeszkody wodnej o niskim znaczeniu strategicznym To chyba kałuża 6 godzin temu, orzechu500 napisał: Po pierwsze primo umyłem biurko To ty masz biurko. Zazdroszczę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Co to jest przeszkodą wodna o niskim znaczeniu strategicznym, proszę o oświecenie i fotografie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Ja z trochę innym pytaniem - co to za organizery na farby masz? Podobają mnie się... Merytorycznie nie pomogę, bo się nie znam. Chociaż w temacie podstawki - dołożyłbym jeszcze jedną płytę za przepustem. Poza tym jestem na tak. Edit: A co do rzeźbienia w hipsie - jeszcze hipster może być... Edytowane 27 Marca 2022 przez BCI Batou Skleroza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 11 minutes ago, BCI Batou said: Ja z trochę innym pytaniem - co to za organizery na farby masz? Podobają mnie się... Merytorycznie nie pomogę, bo się nie znam. Chociaż w temacie podstawki - dołożyłbym jeszcze jedną płytę za przepustem. Poza tym jestem na tak. Edit: A co do rzeźbienia w hipsie - jeszcze hipster może być... Te organizery kupiłem akurat od MK hobby, generalnie to to samo co hobbyzone. Dodatkową płyta gdzie dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 (edytowane) Mam silną motywację skończyć wszystko do końca marca, także małymi kroczkami do przodu: Edytowane 27 Marca 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Teraz schnięcie, dzisiaj może zaleje jeszcze wszystko wikolem a pozatym przerwa techniczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 2 godziny temu, orzechu500 napisał: Mam silną motywację skończyć wszystko do końca marca W modelarstwie wyznaczanie deadlineów to chyba niezbyt dobry pomysł. Pamiętam jednego modelarza, który tak się spieszył, że pogubił koła od modelu no i w ogóle nie skończył. Ruskie zresztą też planowali szybko skończyć no i widzisz jak wyszło... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 27 Marca 2022 Share Napisano 27 Marca 2022 5 minut temu, TAW napisał: Pamiętam jednego modelarza, który tak się spieszył, że pogubił koła od modelu no i w ogóle nie skończył. Ale to dawno temu i minęło. Legenda głosi, że szuka ich do dzisiaj. Obraził się chyba nawet na to wszystko i ślad po nim zaginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Wiesz, to nie jest tak, że chce skończyć kosztem efektu, to raczej taki auto motywator aby poświęcić więcej czasu na pracę z modelem, robić to regularnie i ogólnie skupiać się nad usprawnianiem warsztatu. Narazie prace z podstawka idą tfu tfu bezproblemowo. Na pewno zywica opóźni wszystko bo potrzebne są 24 godzinne przerwy pomiędzy warstwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 Popracowałem nad podłożem, kamyki, zielone liście, piasek, mech, chrobotek oraz trawka statyczna wysadzona ręką. Wszystko posklejane i zalane wikolem - trzeba czekać do wyschnięcia. Dosadze jeszcze krótkiej trawki już sadzarką. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 o nawet fajnie wyszła roślinność taki przełom zimowo- wiosenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Marca 2022 Autor Share Napisano 29 Marca 2022 3 hours ago, Bartosz Ciesielski said: o nawet fajnie wyszła roślinność taki przełom zimowo- wiosenny Taki jest plan. Oczywiscie wszystko przemaluje jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Super ta podstawka. Genialny pomysł. Już mi się podoba. To może jeszcze woda, rybki i ruski wędkarz. Mają problem z aprowizacją. Będzie jak znalazł. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Marca 2022 Autor Share Napisano 29 Marca 2022 8 minutes ago, Endrju said: Super ta podstawka. Genialny pomysł. Już mi się podoba. To może jeszcze woda, rybki i ruski wędkarz. Mają problem z aprowizacją. Będzie jak znalazł. Pozdrawiam. Andrzej. Woda owszem, ale ma to być bardziej zasyfiony rów, troche mulasta woda, jakieś śmieci typu opona, plastikowe pojemniki, butelki i glony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Marca 2022 Autor Share Napisano 29 Marca 2022 Czarno to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Przestań robić jaja i dawaj zdjęcia kolorowe a nie czarno białe tak poważnie wygląda jak by artyleria ostrzelała teren brakuje tylko wypalonych i pomielonych wraków jak na nie których filmach i zdjęciach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 29 Marca 2022 Autor Share Napisano 29 Marca 2022 Trochę koloru pojawiło sie na dzielni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi