sianko Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Witam, takie coś uchwyciłem: formacja 12 śmigłowców nisko lecących ( przypuszczam jak w tytule) , z kierunku zachodniego na wschód. Ktoś jest w stanie rozpoznać w miarę typ tych helikopterów ( wiem że to malutkie, ale może coś tam widać charakterystycznego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Black Hawki, widać od razu po oknach w drzwiach przedziału transportowego. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 Godzinę temu, Tap-chan napisał: Black Hawki, widać od razu po oknach w drzwiach przedziału transportowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 13 godzin temu, Tap-chan napisał: Black Hawki, widać od razu po oknach w drzwiach przedziału transportowego. Poważnie mówisz czy sobie żartujesz? Bo ja tam nic nie widzę na tej fotce. 14 godzin temu, sianko napisał: Witam, takie coś uchwyciłem: formacja 12 śmigłowców nisko lecących ( przypuszczam jak w tytule) , z kierunku zachodniego na wschód. Ktoś jest w stanie rozpoznać w miarę typ tych helikopterów ( wiem że to malutkie, ale może coś tam widać charakterystycznego)? Co ciekawe wczoraj były widziana formacja Apaczów w ilości kilkanaście sztuk lecąca na wschód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 2 godziny temu, Rzeznik napisał: Poważnie mówisz czy sobie żartujesz? Bo ja tam nic nie widzę na tej fotce Serio nie widzisz w drugiej maszynie pilota machającego do ludzi na ziemi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Apache Blackhawki mają inne proporcje kadłuba do tylnego steru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 22 Lutego 2022 Share Napisano 22 Lutego 2022 21 godzin temu, Moses napisał: Serio nie widzisz w drugiej maszynie pilota machającego do ludzi na ziemi? Kurła, przepraszam zaspany byłem, chodzi Ci o tego pilota w pomarańczowych skarpetkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Jakiś czas temu krążył taki BH kilkadziesiąt metrów nad moim domem. Nie polecam doświadczenia, kiedy tego typu maszynka wisi nad człowiekiem to mimowolnie odpala się myślenie "a co jeżeli właśnie teraz dojdzie do jakiejś awarii" Podobno szukali jakiegoś niedoszłego (na szczęście) samobójcy-nastolatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 30 minut temu, Dudzio napisał: kiedy tego typu maszynka wisi nad człowiekiem to mimowolnie odpala się myślenie "a co jeżeli właśnie teraz dojdzie do jakiejś awarii" Dziwny jakiś jesteś z takimi przemyśleniami... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Godzinę temu, Dudzio napisał: Nie polecam doświadczenia, kiedy tego typu maszynka wisi nad człowiekiem to mimowolnie odpala się myślenie "a co jeżeli właśnie teraz dojdzie do jakiejś awarii" Jest to bardziej bezpieczne niż stanie na przystanku i czekanie na autobus a o jeździe samym autobusem już nie będę wspominał. Pozdrawiam. Andrzej. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Marca 2022 Share Napisano 18 Marca 2022 Godzinę temu, Dudzio napisał: "a co jeżeli właśnie teraz dojdzie do jakiejś awarii" To co ja mam powiedzieć jak codziennie (no prawie) nad moim domem fruwają M-346 Bieliki, PZL-130 Orliki, Mi-2, SW-4 Puszczyki, M-28 Bryzy w ilościach takich że człowiek zastanawia się jak nawigatorzy są w stanie opanować to stado fruwadeł? A, do tego jeszcze cywile z aeroklubu i LAW, miliony awionetek typu Cessna, Diamondy, itp. I jeszcze cywilne Robinsony i Guinbale. Baniak nieraz trzeszczy ale człowiek żyje i jest dumny że mieszka w stolicy polskiego lotnictwa wojskowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Całe szczęście, że na forum mamy tylu odważni(a)ków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Nie trzeba być odważnym. Nie mam wyjścia, od ponad dwudziestu lat mieszkam po prostu na "Osiedle Lotnisko" w Dęblinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Jak powiedział Robert Górski - "jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Quś...ale ja nie narzekam, ja jestem zadowolniony. Co ja przez te dwadzieścia parę lat tu widziałem hohoho, niejeden z Was by zazdrościł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Mój kabarecik był raczej do obaw kolegi, że śmigłowiec może się zepsuć nad blokiem... 25 minut temu, jmx62 napisał: Co ja przez te dwadzieścia parę lat tu widziałem hohoho, niejeden z Was by zazdrościł. Wiem, rozumiem, zazdroszczę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 Złapałem fonem, niezbyt wyraźnie. Też chyba BH...nadleciały od Krakowa (Libiąża ) zawinęły nad Bobrkiem pod Oświęcimiem i wróciły na Kraków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 No raczej na 100% to nie są BH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 Przecież to Mi-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 Jak na Mi-24 to ma za cienką kitę, ja bym obstawiał Mi-8/-17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 Podwozia miały na wierzchu... Mi24 nieeee...nie ta sylwetka, tak jak pisze @jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Jak na Mi-24 to ma za cienką kitę, ja bym obstawiał Mi-8/-17 Wygląda na wersję z rampą - my takich nie mamy. W okolicy mają Czesi: https://imgproc.airliners.net/photos/airliners/5/1/0/6825015.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 24 minuty temu, Wymysl napisał: Wygląda na wersję z rampą - my takich nie mamy. W okolicy mają Czesi: https://imgproc.airliners.net/photos/airliners/5/1/0/6825015.jpg Pod linkiem lipa ! nie prościej wkleić fotkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 11 minut temu, kopernik napisał: Pod linkiem lipa ! nie prościej wkleić fotkę ? Rzecz w tym, że właśnie wstawiałem fotkę, a nie link https://www.airliners.net/photo/Czech-Republic-Air-Force/Mil-Mi-171Sh/6825015/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Przód bardziej smukły miały... może to były ,,Sokoły" ? To by mi pasowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi