Mitrandir Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Za namowa forumowego kolegi Marcina, który wydłubał nam bardzo sympatyczną konwersję do jajek, spróbóję i ja coś ze 160 SOAR popełnić. Ale jeszcze na inną modłę, inaczej nie byłbym sobą. Dzięki Marcinie za Twój wkład, teraz postaram się stanać na wysokości zadania Ja do swoich zmagań wykorzystam modele firmy AZmodel. Kilka szczegółów... Rzeczonej konwersji przedstawiać nie trzeba, jest na sasiednim wątku AH-6M powstanie na bazie pracy kolegi, lecz nieco zmodyfikowanej (6cio łopatowy wirnik główny, nożycowy wirnik ogonowy; duża 19 pociskowa wyrzutnia; i GAU-19 na drugim ramieniu) Zaś MH-6M będzie raczej (może jak się Marcin zgodzi ) rozwinieńciem zestawu o dodatkowe elementy. Postaram się wykonać maszynę wyposarzoną w system szybkich lin ławeczki do przerzutu desantu i kikla smaczków... Zapraszam do obserwowania 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 A yeah! Zasiadam z wielką niecierpliwością bo na pewno będzie owacja na stojąco! Patrząc na inne Twoje prace na pewno będzie niezmiernie ciekawy i dopracowany w każdym milimetrze! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 19 minut temu, Bikernytzu napisał: A yeah! Zasiadam z wielką niecierpliwością bo na pewno będzie owacja na stojąco! Patrząc na inne Twoje prace na pewno będzie niezmiernie ciekawy i dopracowany w każdym milimetrze! Nie bez jaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 śledze Grzesiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 No to pierwsze jaja za płoty Drzwi już usunięte trzeba jeszcze parę elementów dorobić i będzie cacy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Zaczyna się robić ciekawie. Zasiadam i ja . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 To czekaj, to ile ich będzie? Też przysiądę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 To i ja chętnie popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 No, to ja też się popatrzę. Uzbrojenie zrobiło na mnie wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 No Witam Szanowne gremium Proszę się śmiało rozgościć, i nie syfić za bardzo popcornem 9 godzin temu, kret69 napisał: To czekaj, to ile ich będzie? Też przysiądę. Jak w tytule napewno nie dwa... 9 godzin temu, pmroczko napisał: To i ja chętnie popatrzę Kolega się nie kryguje... Trzeba założyć wątek, pokazać. ...Też chętnie popatrzę i po komentuje i czegoś się naumiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) Masowa produkcja.... będzie się działo, oj będzie! Napięcie rośnie jak przed gwiazdką , swoją drogą doskonały pomysł , że lecisz cała salwą Edytowane 21 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 zasiadam do oglądania. kibicuje. powodzenia. a ten na pływakach bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 14 minut temu, bart207skw napisał: zasiadam do oglądania. kibicuje. powodzenia. a ten na pływakach bardzo fajny. Bedzie jeszcze fajniejszy, bo będą dwa na pływakach... jeden będzie w barwach greenpeace 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) Aż mnie zajajcowało Czy to jakaś mobilizacja w związku ze zbliżającymi się świętami? Jak się domyślam to jakaś "jajeczna/jajcowa" przeciwwaga dla moich "latających krokodyli" Będę sobie zerkał, ale bez większego łażenia po warsztacie, bo jeszcze, nie daj Boże, co stłukę i będzie lipa Edytowane 21 Lutego 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Następuje rozwój hurtowni, dobrze, bardzo dobrze! Też sobie popodglądam...w końcu kiedyś trzeba będzie jakiś wiatrak skleić :-), qięc trzeba podpatrywać jak to robi top. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 14 minut temu, myszaty napisał: w końcu kiedyś trzeba będzie jakiś wiatrak skleić Tylko Rochu coś poważnego, żeby jaj nie było 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 19 minut temu, abtb napisał: żeby jaj nie było A co jest najbardziej pasujące do "szachownicy" wśród wiatraków? Bez większego stresu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Jakby na jednym jaju mieli siedzieć ludzie na ławeczkach, to może tacy? https://germania-figuren.eu/1-72-Figures-from-Resin/1-72-Germania-Figures/the-21th-century/black-hawk-seals.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 13 minut temu, myszaty napisał: A co jest najbardziej pasujące do "szachownicy" wśród wiatraków? Bez większego stresu... Najłatwiej i najmniej problemowo to Zvezdowy Mi-24V z kalkami Techmodu - do zielonego 956 nie trzeba pratycznie nic robić poza tym co w pudełku, może poza paroma antenkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 11 minut temu, myszaty napisał: A co jest najbardziej pasujące do "szachownicy" Ale żeś się uparł Temat trochę kłopotliwy, bo producenci zazwyczaj dają jakieś wersje bardzo popularne większych użytkowników i żeby nie było siary to się trzeba pochylić i przyjrzeć czy egzemplarz używany w WP nie miał jakichś dodatkowych anten, drutów czy innych aj wajów. Może coś z Mi 8/17 Hobby Bossa Z bardziej bojowych to może Mi-24 Zvezdy ale tu trzeba coś zmieniać z układem anten i być może z wyrzutnikami flar Najlepiej jak się wypowie Grzegorz. Jemu można ufać jak wyroczni (no prawie) w sprawie polskich wiatraków 1 minutę temu, Matys napisał: Zvezdowy Mi-24V z kalkami Techmodu - do zielonego 956 nie trzeba pratycznie nic robić poza tym co w pudełku, może poza paroma antenkami. Chyba nawet był ostatnimi czasy w galerii i różnice były ładnie pokazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 1 minutę temu, kret69 napisał: Jakby na jednym jaju mieli siedzieć ludzie na ławeczkach, to może tacy? https://germania-figuren.eu/1-72-Figures-from-Resin/1-72-Germania-Figures/the-21th-century/black-hawk-seals.html Nic z tego... nie mieszam technologii 12 minut temu, myszaty napisał: A co jest najbardziej pasujące do "szachownicy" wśród wiatraków? Bez większego stresu... No jak bez większego ... to polecam Mi-6 50 minut temu, myszaty napisał: ...więc trzeba podpatrywać jak to robi top. A to żeś mnie rozbawił 56 minut temu, abtb napisał: Aż mnie zajajcowało Czy to jakaś mobilizacja w związku ze zbliżającymi się świętami? Jak się domyślam to jakaś "jajeczna/jajcowa" przeciwwaga dla moich "latających krokodyli" Będę sobie zerkał, ale bez większego łażenia po warsztacie, bo jeszcze, nie daj Boże, co stłukę i będzie lipa A śmiało wiesz,że moje wiatraki są raczej pancerne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, abtb napisał: Ale żeś się uparł Temat trochę kłopotliwy, bo producenci zazwyczaj dają jakieś wersje bardzo popularne większych użytkowników i żeby nie było siary to się trzeba pochylić i przyjrzeć czy egzemplarz używany w WP nie miał jakichś dodatkowych anten, drutów czy innych aj wajów. Może coś z Mi 8/17 Hobby Bossa Z bardziej bojowych to może Mi-24 Zvezdy ale tu trzeba coś zmieniać z układem anten i być może z wyrzutnikami flar Najlepiej jak się wypowie Grzegorz. Jemu można ufać jak wyroczni (no prawie) w sprawie polskich wiatraków Chyba nawet był ostatnimi czasy w galerii i różnice były ładnie pokazane. Cwaniaczku Ty jeden... Edytowane 21 Lutego 2022 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Teraz, Mitrandir napisał: to polecam Mi-6 Nooo to poleciłeś model Brawo Ty Chłop na sam widok wyprasek to może zejść na zawał a co dopiero przy robocie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 1 minutę temu, abtb napisał: Ale żeś się uparł Temat trochę kłopotliwy, bo producenci zazwyczaj dają jakieś wersje bardzo popularne większych użytkowników i żeby nie było siary to się trzeba pochylić i przyjrzeć czy egzemplarz używany w WP nie miał jakichś dodatkowych anten, drutów czy innych aj wajów. Może coś z Mi 8/17 Hobby Bossa Z bardziej bojowych to może Mi-24 Zvezdy ale tu trzeba coś zmieniać z układem anten i być może z wyrzutnikami flar Najlepiej jak się wypowie Grzegorz. Jemu można ufać jak wyroczni (no prawie) w sprawie polskich wiatraków Chyba nawet był ostatnimi czasy w galerii i różnice były ładnie pokazane. Właśnie konkretny Mi-24V z numerem 956 to jest wyjątkowy śmigłowiec, który był sporo później dostarczony i nie wymaga praktycznie żadnej ingerencji poza kilkoma antenkami, z którymi każdy średnio ogarnięty modelarz sobie poradzi Wystarczy przy budowie popatrzeć na zdjęcia i powinno się udać Problemy się pojawiają jak się chce zrobić dowolny inny polski śmigłowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Robisz tylko AZ Model? Żadnego Italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi