socjo1 Napisano 27 Września 2022 Napisano 27 Września 2022 (edytowane) 26 minut temu, abtb napisał: Oho, widzę że tradycyjnie już, włożyłem kij w mrowisko. Ja myślę, że jak już wszyscy sobie wszystko wyjaśniliśmy , to teraz możemy spokojnie wrócić do naszej ulubionej rozrywki w tym barze - wesołego rzucania (obok siebie) toporami, jak na poważnych wikingów przystało. Prawda, chłopcy? Zdrowie wikingów! Boże święty, jak ucho komuś draśnie, to nie traktujcie tego osobiście - to częśc tej zabawy Edytowane 27 Września 2022 przez socjo1 1 Cytuj
Moses Napisano 27 Września 2022 Napisano 27 Września 2022 Ty bydlaku!!!!! Teraz muszę sobie kupić toporka aby ćwiczyć w lesie ciskanie.... 1 Cytuj
socjo1 Napisano 27 Września 2022 Napisano 27 Września 2022 35 minut temu, Moses napisał: Ty bydlaku!!!!! Teraz muszę sobie kupić toporka aby ćwiczyć w lesie ciskanie.... Wreszcie piszesz po (krasno)ludzku, ojżesz Ty, Mojżesz! Cytuj
Grzes Napisano 27 Września 2022 Napisano 27 Września 2022 2 godziny temu, abtb napisał: Czyli "relaks" polega na tym, że się nie przejmuję tym, że model merytorycznie "leży", ważne jest by sztuka zeszła ze stanu magazynowego i była ładnie zrobiona i pomalowana. Wspaniałe podejście! moje ulubione! Cytuj
abtb Napisano 28 Września 2022 Autor Napisano 28 Września 2022 (edytowane) W dniu 27.09.2022 o 14:29, socjo1 napisał: Pomogę i dodam brakujący: Jest i mój: oraz obiecane suveniry od poczmistrza: A teraz walki ciąg dalszy - fotele: Jak widać trzeba było ostro przyciąć "na wysokość" żeby się zmieściły pod szkiełko. "Posadzone" w kokpicie: i pod "dachem": Oczywiście dodałem też wolanty z Qb, żeby to miało jakieś ręce i nogi. Jutro się ogarnie jakiegoś HUD-a i będzie można zamykać szkiełko. Dolepiłem też odrobinę innych ajwajów czyli zvezdowe pylony: i partowe fody na wloty: Jednego zasłaniacza na górne żaluzje też już ulepiłem ale to się pokaże jak będą już dwa i w dodatku przylepione do kadłuba. Edytowane 3 Października 2022 przez abtb 8 Cytuj
Grzes Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 Ten od Kadafiego mi się podoba! Przyjąłbym na półkę nawet bez domalowywania szachownic W dniu 27.09.2022 o 13:00, abtb napisał: 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 (edytowane) Tomek, nie znoszę ruskich samolotów ale lubię Twoje kolekcje i z przyjemnością obserwuję Twoje zmagania z 29. Dobrze Ci idzie i jak zawsze miło się na to patrzy. I pytanie czy samolot Ducha Kijowa zrobisz z tym godłem osobistym ala Darth Nihilus albo Punisher ? Pasowałby idealnie do tej kolekcji. Edytowane 29 Września 2022 przez Staryfajter1954 1 Cytuj
giberes Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: czy samolot Ducha Kijowa zrobisz To tak, jakby miał zrobić z szachownicami- prawie niemożliwe. 2 Cytuj
abtb Napisano 29 Września 2022 Autor Napisano 29 Września 2022 2 godziny temu, Staryfajter1954 napisał: samolot Ducha Kijowa Nie znam ani samolotu ani człowieka Opowieści z mchu i paproci to ja lubiłem w dzieciństwie 1 godzinę temu, giberes napisał: To tak, jakby miał zrobić z szachownicami- prawie niemożliwe. Jak jak słusznie zauważył mój sąsiad z wojewódzkiego miasta - zrobienie MiG 29 jako ducha Kijowa jest zupełnie niemożliwe (a z szachownicą i owszem ) Żeby już nie było fermentu i niedomówień: - 9-13 - libijski - UB - w jedynie słusznym malowaniu czyli czechosłowackim - 9-13 -oczywiście z czerwoną gwiazdą - SMT - no jakże by inaczej - tylko z czerwoną gwiazdą Jakby kogoś to bolało w dolnej partii ciała to niech zgłasza swoje fochy - będziemy radzić co z tym robić 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 1 godzinę temu, abtb napisał: Nie znam ani samolotu ani człowieka Opowieści z mchu i paproci to ja lubiłem w dzieciństwie Jak jak słusznie zauważył mój sąsiad z wojewódzkiego miasta - zrobienie MiG 29 jako ducha Kijowa jest zupełnie niemożliwe (a z szachownicą i owszem ) Żeby już nie było fermentu i niedomówień: - 9-13 - libijski - UB - w jedynie słusznym malowaniu czyli czechosłowackim - 9-13 -oczywiście z czerwoną gwiazdą - SMT - no jakże by inaczej - tylko z czerwoną gwiazdą Jakby kogoś to bolało w dolnej partii ciała to niech zgłasza swoje fochy - będziemy radzić co z tym robić Ale przecież można znaleźć w sieci zdjęcie samolotu Mig-29 właśnie z takim godłem osobistym i to jest samolot domniemanego Ducha Kijowa. Plastyk Piotr Dubowik przekazał mu rysunek swojego autorstwa o czym pisał na swoim profilu na Facebooku. Cytuj
Grzes Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 1 godzinę temu, abtb napisał: Nie znam ani samolotu ani człowieka Opowieści z mchu i paproci to ja lubiłem w dzieciństwie Pozwolisz, że tak wirtualnie postawię 1 godzinę temu, abtb napisał: - UB - w jedynie słusznym malowaniu czyli czechosłowackim I znów się zgadzam! To łaciate malowanko jest super. 9 minut temu, Staryfajter1954 napisał: Ale przecież można znaleźć w sieci zdjęcie samolotu Mig-29 właśnie z takim godłem osobistym i to jest samolot domniemanego Ducha Kijowa. Daj spokój. Zwykła ukraińska propaganda. 2 Cytuj
em Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 (edytowane) Szkolny zrób z numerem 28, już ze szachownicami i ze Syreną. Edytowane 29 Września 2022 przez em 1 Cytuj
Moses Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 A ja mam wywrotowy pomysł. Niech Tomek zrobi malowanie jakie chce : F 1 Cytuj
barszczo Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 Śledzie wymęczył, teraz zaczyna męczyć Fulcrumy. Niby cztery, a skończy się na stu czterdziestu ośmiu . Ale na Czechosłowaka chętnie poczekam . Cytuj
abtb Napisano 29 Września 2022 Autor Napisano 29 Września 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Moses napisał: Niech Tomek zrobi malowanie jakie chce I to jest bardzo słuszna teza 21 minut temu, barszczo napisał: Śledzie wymęczył Jeszcze chyba nie Od jakiegoś czasu przed oknem mojej nory przemyka na rowerze człowiek z flagą na której widnieje liczba "30". Z wyglądu jakby @Moses, ale żeby aż tu zapędzić się rowerem z Warszawy? Trochę nie daje mi to spokoju a wręcz zmusza do myślenia Czyżby nadeszła pora na "Opowieści dziwnej treści, czyli ......................." 21 minut temu, barszczo napisał: Niby cztery, Niby tak. Ale zaraz się jakiś misiu obudzi i krzyknie - Zrób pięć, będzie kolekcja! 21 minut temu, barszczo napisał: Ale na Czechosłowaka chętnie poczekam Ja też 3 godziny temu, em napisał: Szkolny zrób z numerem 28, już ze szachownicami i ze Syreną. Przeczytałem wszystkie pięć stron wątku - nigdzie nie widziałem sformułowania "koncert życzeń" Czyli odpada Edytowane 29 Września 2022 przez abtb Cytuj
abtb Napisano 3 Października 2022 Autor Napisano 3 Października 2022 (edytowane) Jakieś tam postępy - celownik: - uszczelka osłony kabiny - blachy: Tzw: "surówa" Podkładzik kontrolny: Jutro poprawkowe szlify i jadę dalej Edytowane 4 Października 2022 przez abtb 7 Cytuj
abtb Napisano 4 Października 2022 Autor Napisano 4 Października 2022 O matko Rudy się znalazł 2 godziny temu, rudy0007 napisał: To nie ten dział Jak nie ten? To przecież jak najbardziej pasuje do działu lotniczego No chyba że "Krokodyl", to wtedy nie, ale na forum nie ma działu zoologicznego A tak na poważnie, to taka specjalna fotka która miała na celu przyśpieszenie bicia serca u miłośników "wiatraków" - zaczyna się podkładowanie. A potem wiadomo - malowanie I jeszcze tak zapytam - skąd bierzecie te ładne pomarańczowe markery do rysowania tych prawie kółek Cytuj
abtb Napisano 4 Października 2022 Autor Napisano 4 Października 2022 (edytowane) A może by tak jakiś spersonalizowany Ewentualnie z logo IPMS-u. Warszawa i podpisem Prezesa. Taki to bym odebrał osobiście na najbliższym spotkaniu Edytowane 4 Października 2022 przez abtb Cytuj
rudy0007 Napisano 4 Października 2022 Napisano 4 Października 2022 42 minuty temu, abtb napisał: I jeszcze tak zapytam - skąd bierzecie te ładne pomarańczowe markery do rysowania tych prawie kółek To co Ty jeszcze tam na wschodzie Nokię 3310 masz? A podobno tam o wszystkich dbają Otwierasz folder ze zdjeciami, wybierasz interesujące Cię zdjęcie i gdzieś musisz mieć opcje edytuj-rysuj itp. Zapisujesz i później korzystasz dowoli Cytuj
abtb Napisano 4 Października 2022 Autor Napisano 4 Października 2022 5 minut temu, rudy0007 napisał: Ty jeszcze tam na wschodzie Nokię 3310 masz? Dobry sprzęt jest zawsze w cenie 5 minut temu, rudy0007 napisał: A podobno tam o wszystkich dbają Szczera prawda 7 minut temu, rudy0007 napisał: Otwierasz folder ze zdjeciami, wybierasz.............................. Niemożliwe A ja głupi rysowałem po ekranie Cytuj
Moses Napisano 4 Października 2022 Napisano 4 Października 2022 Godzinę temu, abtb napisał: Taki to bym odebrał osobiście na najbliższym spotkaniu A inaczej to co nie przyjedziesz? Cytuj
giberes Napisano 4 Października 2022 Napisano 4 Października 2022 Godzinę temu, rudy0007 napisał: To co Ty jeszcze tam na wschodzie Nokię 3310 masz? No, u nas na wschodzie tylko takie, jak prezes wyłączy prąd, to 2 tygodnie trzyma bateria. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi