Shilka (Robert T.) Napisano 15 Sierpnia 2023 Napisano 15 Sierpnia 2023 Witam, Pojawiło się zdjęcie Chellengera 2 po modernizacji. Chyba kończą im się Leopardy. Cytuj
chorąży Napisano 16 Sierpnia 2023 Napisano 16 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał: Dziś trafiły mi się fotki modernizacji Gaz a Tigra z nowym pancerzem Desperacja producenta ?? Przecież ten pojazd projektowany był do innych taktycznych zadań i nadal z powodzeniem je spełnia. Idą drogą amerykanów w Iraku, a więc coraz bardziej dzikie mraap-y z coraz bardziej wymyślnymi "klatkami", a jak przyjdzie jesień to wszystko i tak utonie w błocie z powodu nadmiarowej masy.... ps. czelendzer z klatką /parasolem z którego nie tak dawno śmiano się, gdy wprowadzili go rosjanie. Ciekawe jak zabezpieczone są nasze nowo nabyte "czarne pantery" przed zagrożeniem "amunicją krążącą" ala głowica rpg przyklejona plastrem i srututkami do drona. Cytuj
Xmen Napisano 16 Sierpnia 2023 Napisano 16 Sierpnia 2023 6 minut temu, chorąży napisał: Ciekawe jak zabezpieczone są nasze nowo nabyte "czarne pantery" przed zagrożeniem "amunicją krążącą" ala głowica rpg przyklejona plastrem i srututkami do drona. Kto by się takimi drobiazgami przejmował. Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Napisano 16 Sierpnia 2023 18 minut temu, chorąży napisał: Desperacja producenta ?? Przecież ten pojazd projektowany był do innych taktycznych zadań i nadal z powodzeniem je spełnia. Idą drogą amerykanów w Iraku, a więc coraz bardziej dzikie mraap-y z coraz bardziej wymyślnymi "klatkami", a jak przyjdzie jesień to wszystko i tak utonie w błocie z powodu nadmiarowej masy.... ps. czelendzer z klatką /parasolem z którego nie tak dawno śmiano się, gdy wprowadzili go rosjanie. Ciekawe jak zabezpieczone są nasze nowo nabyte "czarne pantery" przed zagrożeniem "amunicją krążącą" ala głowica rpg przyklejona plastrem i srututkami do drona. Tylko Rosjanie klatki budowali przeciwko granatnikom przeciw pancernym gdzie to totalnie mijało się z celem A tu chodzi o to że dron ma rozbić się na klatce troszke takie schutzenty XXI wieku Ale sam konflikt pokazuje jakim problemem da Dla broni pancernej jest amunicja krążąca. A co do dopancerzenia Tigra zgadzam się z tobą w 100 procentach,że straci właściwości manewrowania i terenowe to jak już to następne fotki nowych rosyjskich pomysłów nowy rodzaj klatki z tej samej wystawy Cytuj
M.A.V. Napisano 16 Sierpnia 2023 Napisano 16 Sierpnia 2023 39 minut temu, Bartosz Ciesielski napisał: eee przecież od razu widać że to dodzwonił się do niech facet z fotowoltaniki i podpisali umowę 1 1 Cytuj
chorąży Napisano 16 Sierpnia 2023 Napisano 16 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: Tylko Rosjanie klatki budowali przeciwko granatnikom przeciw pancernym gdzie to totalnie mijało się z celem A tu chodzi o to że dron ma rozbić się na klatce troszke takie schutzenty XXI wieku Ale sam konflikt pokazuje jakim problemem da Dla broni pancernej jest amunicja krążąca. A co do dopancerzenia Tigra zgadzam się z tobą w 100 procentach,że straci właściwości manewrowania i terenowe to jak już to następne fotki nowych rosyjskich pomysłów nowy rodzaj klatki z tej samej wystawy Problem jest taki, że to my mówimy że: "instalowali to przeciwko granatnikom przeciwpancernym", a nie wiemy co ONI na ten temat mówią, i pewnie po to im to było, pewnie tak, ale jak to w "demokratycznym" kraju bywa, ocenzurowano nam głos z tamtej strony. Bo przecież My jesteśmy "upośledzeni" i nie rozróżnimy informacji od propagandy i nam trzeba jak dzieciom tłumaczyć że "czarne" jest "białe", a "białe" "czarne". ps. te mityczne "lancety" niszczą nie tylko broń pancerną, ale i artylerię czy inne pojazdy albo "radary", a przysłowiowe kwadrokoptery z głowicą rpg7na srututke, pozostały sprzęt, czy "siłę żywą", taki dajmy na to "Sudopłatow" .... dzieje się to po obu stronach... 3 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Napisano 17 Sierpnia 2023 Budżetowy Himars 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Napisano 17 Sierpnia 2023 Bagii z małej manufaktury wyglada na wóz donewakułacji rannych Cytuj
chorąży Napisano 18 Sierpnia 2023 Napisano 18 Sierpnia 2023 Koloryt wojny, ranny wymiotuje z powodu działania środków znieczulających. Tak na prawdę wygląda wojna czyli syf, kiła i mogiła. Kwestia symboliki ...... !! 1 Cytuj
Grzes Napisano 18 Sierpnia 2023 Napisano 18 Sierpnia 2023 49 minut temu, chorąży napisał: Kwestia symboliki Historia się powtarza - czerwona gwiazda znów walczy z czarnym krzyżem... 1 1 Cytuj
panmopsik Napisano 18 Sierpnia 2023 Napisano 18 Sierpnia 2023 11 godzin temu, chorąży napisał: Koloryt wojny, ranny wymiotuje z powodu działania środków znieczulających. Tak na prawdę wygląda wojna czyli syf, kiła i mogiła. Kwestia symboliki ...... !! Jest jakiś link do tego zdjęcia oprócz strony internetowej ? Cytuj
wprzybylak Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 Nie wiem, czy taki sposób prowadzenia ognia ma sens, widać że stabilizacja działa jest raczej umowna, więc celność strzałów w pełnym pędzie pewnie nie istnieje. Oczywiście gdyby stanął to pewnie już by nie ruszył, ale takie rajdy są raczej zabawą dla desperatów. no chyba, że chodzi o rozpoznanie punktów ogniowych, ale i tak strzelają bogu w ogródek. Cytuj
chorąży Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 12 godzin temu, panmopsik napisał: Jest jakiś link do tego zdjęcia oprócz strony internetowej ? https://ok.ru/video/6194103323264 lub piąty filmik https://voenhronika.ru/publ/vojna_na_ukraine/18_08_2023_nashi_derzhat_rabotino_ukropy_v_okop_k_nam_zaprygnuli_vot_oni_valjajutsja_5_chelovek_karta_boevykh_dejstvij_segodnja_18_video/60-1-0-14318 1 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 W dniu 18.08.2023 o 11:08, Grzes napisał: Historia się powtarza - czerwona gwiazda znów walczy z czarnym krzyżem... Widzę że skarpetosceptycznym wielbicielom "Руссkoгo мирa" humory dopisują , chociaż tak przez nich uwielbiana "Непобедимая и легендарная Aрмия" już od 542 dni , dostaje ciężkie baty i straciła 500000 zabitych i rannych nie licząc innego sprzętu. 1 Cytuj
Xmen Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 (edytowane) 34 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Widzę że skarpetosceptycznym wielbicielom "Руссkoгo мирa" humory dopisują , chociaż tak przez nich uwielbiana "Непобедимая и легендарная Aрмия" już od 542 dni , dostaje ciężkie baty i straciła 500000 zabitych i rannych nie licząc innego sprzętu. Widzę że pan dalej wierzy w propagandę mediów głównego nurtu. Straty jednej i drugiej strony są pilnie strzeżoną tajemnicą.Te ok.500000 tys które pan podaje to łączne straty jednej i drugiej strony.Są to szacunkowe dane wyliczone przez amerykanów a podane przez New York Times. Liczbowo to wygląda tak: Rosja : ok.120 tys zabitych i ok.170 -180 tys. rannych Ukraina: ok.70 tys. Zabitych i 120 tys.rannych. Edytowane 19 Sierpnia 2023 przez Xmen Cytuj
Grzes Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 20 minut temu, Xmen napisał: Widzę że pan dalej wierzy w propagandę mediów głównego nurtu. Daj spokój, tego świata się nie da uratować... Cytuj
Xmen Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 Teraz, Grzes napisał: Daj spokój, tego świata się nie da uratować... Może i tak ale kulturalnie podyskutować można. Cytuj
Adams M1A1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 16 minut temu, Xmen napisał: Widzę że pan dalej wierzy w propagandę mediów głównego nurtu. Straty jednej i drugiej strony są pilnie strzeżoną tajemnicą.Te ok.500000 tys które pan podaje to łączne straty jednej i drugiej strony.Są to szacunkowe dane wyliczone przez amerykanów a podane przez New York Times. Liczbowo to wygląda tak: Rosja : ok.120 tys zabitych i ok.170 -180 tys. rannych Ukraina: ok.70 tys. Zabitych i 120 tys.rannych. Skąd te dane z Russia Tudej??? A te masowo wyciągane ZN-ów jakże nowoczesne czołgi T62 i T54/55 czy inne BTR-y 50 ? No taka to była potęga, 2-ga armia świata i z tą nędzną Ukrainą ( czy jak to pisze Twój kamrat Em upadliną) mieli skończyć w 3 dni, góra w tydzień a męczą się już półtora roku , zatopili im "Moskwę" zatopili, nastrzelali samolotów i śmigłowców, nastrzelali , Ruscy mają przewagę w powietrzu, no dalej już od ponad półtora roku nie udało im się jej wywalczyć, a ruskie bombowce odpalają rakiety z głębi swojego terytorium , rubel kosztuje mniej niż 1 centa, kosztuje, nie ma co zaklinać rzeczywistości, są ciency i tyle, także jest szansa na zdobycie Królewca jak się w końcu ten Ruski świat" do końca posypie. 2 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 6 minut temu, Grzes napisał: Daj spokój, tego świata się nie da uratować... Zgadzam się . Wyraźnie widać że "Pусский мир" się kończy, a Mateczka Rossija będzie wielkości księstwa moskiewskiego , jak Chińczycy urwą Syberię. Cytuj
Xmen Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 @GrzesMiałeś rację.Nie ma szans na kulturalną dyskusję. Cytuj
Adams M1A1 Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 17 minut temu, Xmen napisał: @GrzesMiałeś rację.Nie ma szans na kulturalną dyskusję. No przecież dyskutujemy kulturalnie, ja przedstawiłem swoje argumenty, a Ty jak to w dyskusji przedstaw swoje, ja wiem ciężko coś pozytywnego o Armii Rosyjskiej napisać , chyba to że mają zmysł handlowy, bo rodziny jak chcą odzyskać ciało swojego poległego за Pусскую Pодину бойца to muszą dodatkowo zapłacić za transport z frontu na nasze jakieś 1500zł. Cytuj
Xmen Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 9 minut temu, Adams M1A1 napisał: No przecież dyskutujemy kulturalnie, ja przedstawiłem swoje argumenty, a Ty jak to w dyskusji przedstaw swoje, ja wiem ciężko coś pozytywnego o Armii Rosyjskiej napisać , chyba to że mają zmysł handlowy, bo rodziny jak chcą odzyskać ciało swojego poległego за Pусскую Pодину бойца to muszą dodatkowo zapłacić za transport z frontu na nasze jakieś 1500zł. Ale po co?Czego bym nie napisał to i tak w odpowiedzi przeczytam że chwalę rosję i jestem skarpetosceptyczny. Napisałem że te liczby które podałem zostały opublikowane przez News York Times. Widać pan to przeoczył bo odpowiedzi co czytam?Że to dane z Rossia Todey. Tylko dlatego że nie wierzę bezgranicznie w propagandę którą jesteśmy "karmieni" co dzień. The Washington Post też opublikował ciekawy artykuł ale aż boję się podać o czym. Tak na koniec @em to nie jest mój kamrat.Nawet nie znam człowieka. 1 Cytuj
Tap-chan Napisano 19 Sierpnia 2023 Napisano 19 Sierpnia 2023 Prawdy nie dowiemy się pewnie nigdy, żadna ze stron nie poda danych prawdziwych. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi