kapsel Napisano 25 Lipca 2022 Napisano 25 Lipca 2022 Witajcie Koledzy Po długim czasie zakończyłem bój ze stareńkim zestawem japońskiego producenta. Sam model nie nastręczał wielu kłopotów i budowało się go z przyjemnością - do czasu aż sam się nie pogrążyłem we wzbogacanie miniatury. Wciśnięcie dedykowanej Hasegawie żywicy w wąski kadłub było nie lada wyzwaniem. Niemniej cieszę się że wszystko udało się jakoś pomieścić. Model zbudowałem w zasadzie chcąc się sprawdzić przy malowaniu tak wymagającego kamuflażu. Dwa dni walk, dziesiątki ustawień ciśnienia i rozcieńczenia farby dały efekt jak widać na zdjęciach. Czy jestem zadowolony ? Jak najbardziej... podoba mi się i fajnie będzie wyglądać na półce obok innych japsów. Jestem świadom, że mogłem po drodze popełnić błędy. Ocenę pozostawiam Wam Koledzy, także śmiało strzelajcie . Serdecznie dziękuję za pomoc i wsparcie wszystkim którzy śledzili mój rozwlekły warsztat. Za wiele trafnych rad i podpowiedzi należy się Wam zimne w szkiełku, więc jak tylko odwiedzicie Warszawę to serdecznie zapraszam. 27 Cytuj
Slawek_26869 Napisano 25 Lipca 2022 Napisano 25 Lipca 2022 Nie moje klimaty, ale podoba mi się ten "Smoko bójca" 1 1 Cytuj
barszczo Napisano 25 Lipca 2022 Napisano 25 Lipca 2022 Już w czasie budowy mocno kibicowałem, efekt końcowy super . Jedna, jedyna rzecz która rzuciła mi się w oczy: ach te błyszczące opony . 1 Cytuj
kapsel Napisano 25 Lipca 2022 Autor Napisano 25 Lipca 2022 2 minuty temu, barszczo napisał: Jedna, jedyna rzecz która rzuciła mi się w oczy: ach te błyszczące opony . Poprawię - obiecuję 1 Cytuj
zaruk Napisano 25 Lipca 2022 Napisano 25 Lipca 2022 Bardzo dobrze wygląda. Przestrzenny, urozmaicony. Słabsze punkty sam znasz najlepiej. Będzie dobrze się prezentował na półce. Warszawę odwiedzam już w sobotę, bo wracam z urlopu 1 Cytuj
kapsel Napisano 25 Lipca 2022 Autor Napisano 25 Lipca 2022 Teraz, zaruk napisał: Warszawę odwiedzam już w sobotę, bo wracam z urlopu No to trzeba w końcu się umówić na pogaduchy Cytuj
Endrju Napisano 26 Lipca 2022 Napisano 26 Lipca 2022 Jest na czym oko oprzeć. Japończyki maja w sobie coś. 1 Cytuj
DamianPoltorak Napisano 26 Lipca 2022 Napisano 26 Lipca 2022 Rzucają się w oczy znikające linie nitów na całej długości łączenia kadłuba. Pewnie starte przy szlifowaniu, szkoda że ich nie odtworzyłeś. Po za tym bardzo, ale to bardzo mi się podoba. 1 Cytuj
Helmut Napisano 26 Lipca 2022 Napisano 26 Lipca 2022 Wielki szacun za malowanie. Obejrzałem Twój warsztat - szacun jeszcze większy za malowanie z ręki (nawet jeśli plamy wcześniej wyrysowane). Pozytywnie zazdraszczam, bo widzę, ile mnie jeszcze nauki czeka przy obsłudze aerografu. Gratuluję! 1 Cytuj
tenzan Napisano 27 Lipca 2022 Napisano 27 Lipca 2022 Cytując króla Juliana - podoba mnie się Warsztat śledziłem z dużą uwagą, wykonanie bardzo ładne. Świetne malowania, do tego nie przesadzone z śladami eksploatacji. Naprawdę - kawał dobrej roboty. 1 Cytuj
RogerM Napisano 28 Lipca 2022 Napisano 28 Lipca 2022 Bardzo atrakcyjny model Malowanie według mnie wyszło akuratnie. Gratuluję 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi