kapsel Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Witajcie Koledzy Po długim czasie zakończyłem bój ze stareńkim zestawem japońskiego producenta. Sam model nie nastręczał wielu kłopotów i budowało się go z przyjemnością - do czasu aż sam się nie pogrążyłem we wzbogacanie miniatury. Wciśnięcie dedykowanej Hasegawie żywicy w wąski kadłub było nie lada wyzwaniem. Niemniej cieszę się że wszystko udało się jakoś pomieścić. Model zbudowałem w zasadzie chcąc się sprawdzić przy malowaniu tak wymagającego kamuflażu. Dwa dni walk, dziesiątki ustawień ciśnienia i rozcieńczenia farby dały efekt jak widać na zdjęciach. Czy jestem zadowolony ? Jak najbardziej... podoba mi się i fajnie będzie wyglądać na półce obok innych japsów. Jestem świadom, że mogłem po drodze popełnić błędy. Ocenę pozostawiam Wam Koledzy, także śmiało strzelajcie . Serdecznie dziękuję za pomoc i wsparcie wszystkim którzy śledzili mój rozwlekły warsztat. Za wiele trafnych rad i podpowiedzi należy się Wam zimne w szkiełku, więc jak tylko odwiedzicie Warszawę to serdecznie zapraszam. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Nie moje klimaty, ale podoba mi się ten "Smoko bójca" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Ładna rzecz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Już w czasie budowy mocno kibicowałem, efekt końcowy super . Jedna, jedyna rzecz która rzuciła mi się w oczy: ach te błyszczące opony . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 2 minuty temu, barszczo napisał: Jedna, jedyna rzecz która rzuciła mi się w oczy: ach te błyszczące opony . Poprawię - obiecuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Bardzo dobrze wygląda. Przestrzenny, urozmaicony. Słabsze punkty sam znasz najlepiej. Będzie dobrze się prezentował na półce. Warszawę odwiedzam już w sobotę, bo wracam z urlopu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 Teraz, zaruk napisał: Warszawę odwiedzam już w sobotę, bo wracam z urlopu No to trzeba w końcu się umówić na pogaduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 Nie ciśnie nie uwiera jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Jest na czym oko oprzeć. Japończyki maja w sobie coś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Rzucają się w oczy znikające linie nitów na całej długości łączenia kadłuba. Pewnie starte przy szlifowaniu, szkoda że ich nie odtworzyłeś. Po za tym bardzo, ale to bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 Wielki szacun za malowanie. Obejrzałem Twój warsztat - szacun jeszcze większy za malowanie z ręki (nawet jeśli plamy wcześniej wyrysowane). Pozytywnie zazdraszczam, bo widzę, ile mnie jeszcze nauki czeka przy obsłudze aerografu. Gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 BARDZO ładny model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 27 Lipca 2022 Share Napisano 27 Lipca 2022 Cytując króla Juliana - podoba mnie się Warsztat śledziłem z dużą uwagą, wykonanie bardzo ładne. Świetne malowania, do tego nie przesadzone z śladami eksploatacji. Naprawdę - kawał dobrej roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 28 Lipca 2022 Autor Share Napisano 28 Lipca 2022 Bardzo dziękuję za wszystkie opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 28 Lipca 2022 Share Napisano 28 Lipca 2022 Bardzo atrakcyjny model Malowanie według mnie wyszło akuratnie. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi