MarcinWSS Napisano 7 Lipca 2023 Share Napisano 7 Lipca 2023 Ta pasta (Koki) daje fenomenalne rezultaty.. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 8 Lipca 2023 Autor Share Napisano 8 Lipca 2023 8 godzin temu, MarcinWSS napisał: Ta pasta (Koki) daje fenomenalne rezultaty.. Otóż to, otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 8 Lipca 2023 Share Napisano 8 Lipca 2023 Ale pasta koki chyba niebieska? Bo ktoś też kiedyś polecał, kupiłem czerwoną i okazało się że jest do kitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Czego użyłeś do zrobienia antyslipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 10 Lipca 2023 Autor Share Napisano 10 Lipca 2023 W dniu 8.07.2023 o 16:55, halset napisał: Ale pasta koki chyba niebieska? Bo ktoś też kiedyś polecał, kupiłem czerwoną i okazało się że jest do kitu. Przepraszam skłamałem. Nie koki a taką oto poniżej. 5 godzin temu, KrzychuP napisał: Czego użyłeś do zrobienia antyslipa? Tamiya basic putty rozcieńczona klejem mr. cement S i nakładana pędzlem o sztywnym włosiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 A z ciekawości jakiej kalafonii używasz? Jakiejś płynnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 10 Lipca 2023 Autor Share Napisano 10 Lipca 2023 Akurat przy tej paście żadnej, bo dość dobrze się rozchodzi bez pomocy kalafonii. Tylko trzeba temperaturę trzymać ok. 370 stopni, to wtedy nie ma problemów. Nakładam ją szpilką tam gdzie chce przylutować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 Kolejna porcja fotek Wieża uzbrojona we wszystkie kosze. Ostatni niby w teorii łatwy okazał się najmocniejszym wyzwaniem. Przy nim najlepiej sprawdził się topnik Abera. Niestety nie ustrzegłem się błędu, skutkiem czego tylni kosz jest lekko wychylony w górę. Cóż można to uznać za uszkodzenie eksploatacyjne. Póki co realizuję zagadnienie systemu CROWS i M2HB. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Piękna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 W dniu 7.07.2023 o 23:57, MarcinWSS napisał: Ta pasta (Koki) daje fenomenalne rezultaty.. Można też topnik rozpuścić w dykcie, tym smarować blachy i lutować. Pięknie się cyna rozlewa a temat kosztuje grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 20 Lipca 2023 Autor Share Napisano 20 Lipca 2023 Abrams ukończony (mniej więcej ) Parę smaczków pozostało do dorobienia, brakujące spawy, kabelki, co nieco poprawić. Jednakże nadszedł czas na chwilę zastopować pracę i przenieść się na inny projekt. Crows został zastąpiony żywicznym z defmodelu, gdyż zestawowy był lipny. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Świetna i czysta robota. Blaszki perfekcyjnie uzupełniają model, warto się pomęczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Szkoda będzie chować tą całą biżuterię pod farbą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Super robota - świetna sprawa! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 5 godzin temu, Kapitan_Kurt napisał: Jednakże nadszedł czas na chwilę zastopować pracę i przenieść się na inny projekt. Co zastopować ? Jak zastopować ? Publiczność czeka z oklaskami !! Abramsa kończyć proszę !! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 20 Lipca 2023 Autor Share Napisano 20 Lipca 2023 8 minut temu, Paweł Czarnocki napisał: Co zastopować ? Jak zastopować ? Publiczność czeka z oklaskami !! Abramsa kończyć proszę !! Sorry no, ale petek ma priorytet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 Żeby życie miało smaczek raz Abramsik raz Twardziaczek!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 10 Listopada Autor Share Napisano 10 Listopada Witam wszystkich. Czas na odkopanie wątku. Abrams otrzymał pierwszą warstwę farb kamuflażowych. Teraz czas no coś co roboczo nazwałem mid-shadingiem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada Jaki to producent i model blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada 11 godzin temu, patrykd napisał: Jaki to producent i model blaszek. Wszystko to Voyager PE35746 - blaszki stricte do tego konkretnego modelu. PEA258 - kosze wieżowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Listopada Share Napisano 12 Listopada No wreszcie, nareszcie! Nie spodziewałem się, że w kolorze będzie widać całą tą misterną robotę włożoną w blachodrutowanie kosza a teraz widzę, że to robi wręcz ogromną różnicę w stosunku do plastikowych części. A co do tego mid-shadingu to jakiś Twój autorski wynalazek czy gdzieś podpatrzone, bo nigdy nie widziałem/słyszałem o tym. W sumie nie wiem co tam dalej będziesz z tym działał ale jakieś takie przeczucie mam, że wyjdzie jak zawsze bo jak na razie to bardzo pierwszorzędnie+. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Listopada Autor Share Napisano 12 Listopada 3 godziny temu, TAW napisał: No wreszcie, nareszcie! Nie spodziewałem się, że w kolorze będzie widać całą tą misterną robotę włożoną w blachodrutowanie kosza a teraz widzę, że to robi wręcz ogromną różnicę w stosunku do plastikowych części. A co do tego mid-shadingu to jakiś Twój autorski wynalazek czy gdzieś podpatrzone, bo nigdy nie widziałem/słyszałem o tym. W sumie nie wiem co tam dalej będziesz z tym działał ale jakieś takie przeczucie mam, że wyjdzie jak zawsze bo jak na razie to bardzo pierwszorzędnie+. Wszystko co robie nauczyłem się z kanału NIGHTSHIFT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Wtorek o 18:35 Share Napisano Wtorek o 18:35 Piękna praca zarówno blaszkowanie jak i teraz malunki . Ten kanał ma wielu fanów i jest bardzo przydatny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano Środa o 10:43 Share Napisano Środa o 10:43 Elegancka robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi