zatras Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca 14 godzin temu, letalin napisał: Z małym poślizgiem, bo załoga AH ma na głowie masę pracy z nowymi zestawami Lepiej byś zdradził ,co tam z Curtisem się dzieje ? Miał być w lutym ,jest już prawie połowa marca ,a tu ,,ani widu ,ani słychu" Takie opóźnienia, zwiastują u Army jakieś problemy z wypraskami ,a to niczego dobrego nie wróży - jak w przypadku Ki 43 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca 3 minuty temu, zatras napisał: Miał być w lutym ,jest już prawie połowa marca Oryginalnie zapowiadali styczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca (edytowane) Na Babarybę będzie na pewno. Podstawki do modeli są teraz ważniejsze. Edytowane 9 Marca przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca 1 godzinę temu, zatras napisał: Lepiej byś zdradził ,co tam z Curtisem się dzieje ? Chętnie bym zdradził, bo zdradę mam we krwi, ale jestem teraz 1000km od Kwatery Głównej AH i nie mam jak tam przeniknąć i tym bardziej wynieść żadnych tajnych informacji. Jeśli coś do mnie dociera, to są to tylko optymistyczne wieści o zbliżającej się wielkiej, zwycięskiej ofensywie i nowej cudownej broni, która wreszcie działa jak należy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca Nowa, cudowna broń czyli Me 262? Kiedy, kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca 1 godzinę temu, jachud3 napisał: Nowa, cudowna broń czyli Me 262? Kiedy, kiedy? Najpierw się zaklepuje temat , potem się zbiera kasę na robotę sprzedając preordery , potem że projekt stary i odkurzony po latach, to nie przystaje do nowej ,,jakości'' firmy -wiec trzeba coś by było może poprawić , potem się to wszystko na kupę pierdzieli no ,to ten Me 262 będzie tak gdzieś w.... 2027 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca (edytowane) Nie ma tematów zaklepanych dla AH i dla żadnej innej firmy. Każdy może zrobić Me 262, albo Spitfire, nie mówiąc o Mustangu. Jeśli czytacie newslettery, to wiecie o czyszczeniu magazynu i wycofaniu ze sprzedaży na dłuższy czas paru zestawów. Powinno zastanowić jaki jest tego powód. Nie trzeba być w środku KG AH, żeby słyszeć tę głęboką ciszę zwiastującą burzę. Edytowane 10 Marca przez letalin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca No właśnie - zakładałem, że powód jest negatywny tj. brakuje kasy. Ale jak rozumiem sugerujesz pozytywny tj. potrzebujemy miejsca w magazynie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca (edytowane) Tylko bez napinki kiedys bylo sowietolodzy i okazalo sie, że ich wiedza i przewidywania to o kant … można potluc. dzisiaj mamy armahobbylogów Edytowane 10 Marca przez Qz9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Hołk srołk, kiedy Szwalbe ja się pytam kulturalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca (edytowane) Hawk miał być w styczniu, będzie w kwietniu w najlepszym wypadku. Powiedzmy trzy miesiące opóźnienia względem pierwszych anonsów. Opóźnienie pierwszego z planowanych modeli na 2025 raczej wpłynie na opóźnienie następnych. A nawet na pewno, skoro narzędziownia jest jedna. Jeśli teraz zabiorą się za P-51D jak zapowiadali, to Schwalbe nie pojawi się wcześniej jak koniec roku. Optymistycznie. Edytowane 14 Marca przez HKK 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 1 godzinę temu, HKK napisał: . A nawet na pewno, skoro narzędziownia jest jedna. Może nie mam najświeższych informacji, ale z tego co wiem, to AH ciągle jeszcze współpracuje z tą pierwszą narzędziownią. Tak więc Twoje rachuby dotyczące realizacji P-51D i Me 262 niekoniecznie muszą się sprawdzić. Byłbym bardziej optymistycznie nastawiony do przyszłości. Wąskie kiedyś gardło tego biznesu jest już zdecydowanie bardziej przepustowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Oby. Ale projekty w każdej branży typowo opóźniają się w stosunku do planów i zapowiedzi. Arma nie jest tu wyjątkiem a potwierdza regułę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Ten Schwalbe to już pewny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca (edytowane) Trochę z innej beczki. Nie wiem, czy śledzicie newslettery, czy raczej miesięczniki Eduard-a oraz ich kanał na YT. Z tego co mówi i pisze Sulc można doweidzieć się ciekawych rzeczy nt. rynku i branży. Nb. straszny z niego burak i arogant. Gdyby w Polsce któryś z właścicieli AH pisał na oficjalnych kanałach takie rzeczy o modelarzach jak Sulc, to firma straciłaby chyba wszystkich zwolenników. Ale do rzeczy. Nakłąd ostatniego zestawu P-40 w 1/48 wyniesie 4-6 tys. sztuk Royal Class, co powinno starczyć na jakieś 6 miesięcy. Następny zestaw czyli limited edition to 2 tys. sztuk. Dużo, mało? Ale wynika z tego, że cały nakład P-40E po doliczeniu edycji profi pack i weekend może sięgnąć 15-20 tys. pudełek. Edytowane 14 Marca przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 39 minut temu, HKK napisał: Oby. Ale projekty w każdej branży typowo opóźniają się w stosunku do planów i zapowiedzi. Arma nie jest tu wyjątkiem a potwierdza regułę. Nie do końca... Istnieje zależność-> koszty, jakość, termin. Najczęściej nie udaje się zrealizować jakiegokolwiek projektu bez zmiany któregoś z tych trzech parametrów. Zakładam że Arma trzyma się kosztów i pilnuje jakości. Co więc pozostaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 56 minut temu, martinello napisał: 1 godzinę temu, HKK napisał: Oby. Ale projekty w każdej branży typowo opóźniają się w stosunku do planów i zapowiedzi. Arma nie jest tu wyjątkiem a potwierdza regułę. Nie do końca... Istnieje zależność-> koszty, jakość, termin. Najczęściej nie udaje się zrealizować jakiegokolwiek projektu bez zmiany któregoś z tych trzech parametrów. Teoria organizacji i zarządzania... Ciekawe, że w praktycznie wszystkich projektach w jakich brałem udział, żadne z trzech parametrów nie zostały dotrzymane. Przekroczenie kosztów, terminów i niezadowalająca jakość (przynajmniej pierwszej wersji) to chyba dzisiaj standard w większości branż. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 3 godziny temu, martinello napisał: Istnieje zależność-> koszty, jakość, termin. Najczęściej nie udaje się zrealizować jakiegokolwiek projektu bez zmiany któregoś z tych trzech parametrów. Zakładam że Arma trzyma się kosztów i pilnuje jakości. Co więc pozostaje ? Też niedawno czytałem, że w biznesie istnieją trzy kryteria: szybko, tanio, dobrze. Jednak tylko dwa mogą istnieć jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 11 godzin temu, HKK napisał: Sulc (...)Nb. straszny z niego burak i arogant. ależ skąd, kniaź to przemiły człowiek jak to się mówi z sercem na ręku...źli ludzie sie czepiają a on przecież taki otwarty i serdeczny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca Pokazali instrukcję Curtissa https://armahobbynews.pl/blog/2025/03/20/curtiss-h-75-a1-a2-instrukcja-modelu-70080/ 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca W dniu 15.03.2025 o 00:16, Qz9 napisał: ależ skąd, kniaź to przemiły człowiek jak to się mówi z sercem na ręku... Ale nie swoim 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Marca Share Napisano 21 Marca Pytanie, bo nie widzę lub mi umknęło, czy Arma zapowiadała/ dementowała wypuszczenie Wildcata w wersji F4F-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Marca Share Napisano 22 Marca 8 godzin temu, Soris napisał: Pytanie, bo nie widzę lub mi umknęło, czy Arma zapowiadała/ dementowała wypuszczenie Wildcata w wersji F4F-3 Nic nie wiem o oficjalnym stanowisku producenta, to ja ich do tego namawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Marca Share Napisano 22 Marca Ja wiem że ten model to będzie arcydzieło ale mam pytanie do znawców tematu. Czy ten samolot w oryginale był taki płaski w zaznaczonym miejscu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi