barszczo Napisano 23 Listopada 2025 Napisano 23 Listopada 2025 Drukowane drobiazgi do modelu Garbuska Mk.I w przedsprzedaży, która się kończy: 2 Cytuj
Marek K Napisano 24 Listopada 2025 Napisano 24 Listopada 2025 Taka ciekawostka , tu jeszcze dostępna . https://plastmodel.pl/83957-arma-hobby-40013-p-39-airacobra-recon-148-pl Czy ktoś drukuje w rozsądnej cenie i jakości te pliki do pobrania ? Na jakiej zasadzie się to odbywa , ściągając plik drukujesz do oporu ,czy tylko 1 szt. Cytuj
letalin Napisano 24 Listopada 2025 Napisano 24 Listopada 2025 Nowością jest też mój artykulik o słynnym "Dooleybird". Zachęcam do lektury i dyskusji. Przyznam, że jestem zwolennikiem wersji niebieskiej, ale samokrytycznie przyznam, że nie jestem tu obiektywny, bo działa u mnie prawo pierwszych połączeń i wersja żółta kłóci się z moimi głęboko wdrukowanymi przez Matchboxa poglądami na ten temat. https://armahobbynews.pl/blog/2025/11/24/dooleybird-zolty-czy-niebieski/#fn1 6 Cytuj
HKK Napisano 24 Listopada 2025 Napisano 24 Listopada 2025 (edytowane) 5 godzin temu, Marek K napisał: Czy ktoś drukuje w rozsądnej cenie i jakości te pliki do pobrania ? Na jakiej zasadzie się to odbywa , ściągając plik drukujesz do oporu ,czy tylko 1 szt. To małe elementy, proste do wydrukowania. W zasadzie każdy dysponujący żywiczną drukarką powinien bez problemu sobie z nimi poradzić. Popytaj w okolicy W zasadzie, to kolega koledze powinien to druknąć za postawienie piwa, bo koszty są pomijalne. Punkt 9 warunków licencji mówi: Licencja obejmuje wykonywanie akcesoriów w drukarce 3D wyłącznie na potrzebny własne Klienta i nie dotyczy wytwarzania akcesoriów z przeznaczeniem ich do sprzedaży lub w innych celach komercyjnych. Edytowane 24 Listopada 2025 przez HKK Cytuj
barszczo Napisano 27 Listopada 2025 Napisano 27 Listopada 2025 Kalki na Hurricane Mk.I, Techmodowe dzieło: 5 Cytuj
martinello Napisano 29 Listopada 2025 Napisano 29 Listopada 2025 Hurricane w przyszlym tygodniu bedzie wysyłany, me 262 będą próbne wtryski, ale ja się pytam - co dalej ? Moze producent zrobi jakąś "zgaduj - zgadulę" ? Cytuj
jachud3 Napisano 29 Listopada 2025 Napisano 29 Listopada 2025 Ja wiem że jestem nudny, ale nie ma dobrego Lightninga w 1:72... Halo @letalin, polobbuj trochę 4 Cytuj
barszczo Napisano 29 Listopada 2025 Napisano 29 Listopada 2025 Nowe Garbuski Mk.I z przedsprzedaży ruszają do swoich właścicieli od poniedziałku. Ostatnie chwile na zakup z bonusami: Cytuj
letalin Napisano 29 Listopada 2025 Napisano 29 Listopada 2025 9 godzin temu, jachud3 napisał: Ja wiem że jestem nudny, ale nie ma dobrego Lightninga w 1:72... Halo @letalin, polobbuj trochę Lobbowałem. Wojtek Bułhak zbudował Lightninga z Tamiyi 1/48 i powiedział wtedy, że zrobią w 1/72, ale jeszcze nie teraz. To było ze 2 lata temu, więc może coś w tym kierunku już zrobili? Poza tym AH zrobi kiedyś wszystko, taki jest plan Wystaczy trochę poczekać. 3 3 Cytuj
barszczo Napisano 4 Grudnia 2025 Napisano 4 Grudnia 2025 Na fejsie Army ruszyła budowa nowego Garbuska, można podglądać: 6 Cytuj
Marek K Napisano 4 Grudnia 2025 Napisano 4 Grudnia 2025 Jakiś nieszczelny silnik w tym modelu , bo mu olej do kabiny wtłoczył. Cytuj
barszczo Napisano 4 Grudnia 2025 Napisano 4 Grudnia 2025 9 minut temu, Marek K napisał: Jakiś nieszczelny silnik w tym modelu , bo mu olej do kabiny wtłoczył. Merliny z tego słynęły... 2 Cytuj
Qz9 Napisano 4 Grudnia 2025 Napisano 4 Grudnia 2025 (edytowane) Właśnie otworzyłem paczkę od AH z moimi Hurkami. Cóż powiedzieć? Mogę tylko ztrawestować klasyka: Извините Ческий Князь: иди на хуй Do tej jakości wykończenia powierzchni to nawet nie macie podejścia. Airacobra w pelni pomszczona Edytowane 4 Grudnia 2025 przez Qz9 3 4 Cytuj
ArtuRze Napisano 4 Grudnia 2025 Napisano 4 Grudnia 2025 Cieszę się szczęściem wszystkich posiadaczy nowego Garbuska, ale chyba Kucyk w wersji K miał wylecieć wcześniej... Cytuj
martinello Napisano 5 Grudnia 2025 Napisano 5 Grudnia 2025 6 godzin temu, ArtuRze napisał: Cieszę się szczęściem wszystkich posiadaczy nowego Garbuska, ale chyba Kucyk w wersji K miał wylecieć wcześniej... Do mnie leca razem ! 1 Cytuj
RogerM Napisano 5 Grudnia 2025 Napisano 5 Grudnia 2025 17 godzin temu, Marek K napisał: Jakiś nieszczelny silnik w tym modelu , bo mu olej do kabiny wtłoczył. Nie, to chyba egzemplarz popowodziowy Cytuj
wuwumaster Napisano 5 Grudnia 2025 Napisano 5 Grudnia 2025 20 godzin temu, Marek K napisał: Jakiś nieszczelny silnik w tym modelu , bo mu olej do kabiny wtłoczył. Może to antykorozja wyłazi spod listew, jak kiedyś pod klapą bagażnika w dużych Fiatach Cytuj
mirage3 Napisano 5 Grudnia 2025 Napisano 5 Grudnia 2025 22 godziny temu, Qz9 napisał: Właśnie otworzyłem paczkę od AH z moimi Hurkami. Cóż powiedzieć? Mogę tylko ztrawestować klasyka: Извините Ческий Князь: иди на хуй Do tej jakości wykończenia powierzchni to nawet nie macie podejścia. Airacobra w pelni pomszczona Qrde przegapiłem ten odcinek na Modelforum W którym Kniaź tytuł szlachecki dostał... 1 Cytuj
Marek K Napisano 6 Grudnia 2025 Napisano 6 Grudnia 2025 W dniu 4.12.2025 o 22:22, Qz9 napisał: Właśnie otworzyłem paczkę od AH z moimi Hurkami. Cóż powiedzieć? Mogę tylko ztrawestować klasyka: Извините Ческий Князь: иди на хуй Do tej jakości wykończenia powierzchni to nawet nie macie podejścia. Airacobra w pelni pomszczona Tylko jest 1 problem ,AH to producent tylko 1 wartościowego modelu . Reszta w kategorii cena do jakości to totalna lipa. Cytuj
Xmen Napisano 6 Grudnia 2025 Napisano 6 Grudnia 2025 6 minut temu, Marek K napisał: Tylko jest 1 problem ,AH to producent tylko 1 wartościowego modelu . Reszta w kategorii cena do jakości to totalna lipa. Stąpa pan Marek po kruchym lodzie .Zaraz się wszelkiej maści "wilcy" zlecą i będą bronić honoru firmy. 1 Cytuj
HKK Napisano 6 Grudnia 2025 Napisano 6 Grudnia 2025 2 godziny temu, Xmen napisał: Zaraz się wszelkiej maści "wilcy" zlecą i będą bronić honoru firmy. Zobaczymy. Może się pojawią. Tym bardziej, że koty od obszczywania już są. Też umiem być śmnieszny jak siem postaram. Cytuj
Xmen Napisano 6 Grudnia 2025 Napisano 6 Grudnia 2025 4 minuty temu, HKK napisał: Zobaczymy. Może się pojawią. Tym bardziej, że koty od obszczywania już są. Też umiem być śmnieszny jak siem postaram. Twój wpis to jest raczej chamski niż śmieszny ale był czas przywyknąć. 1 Cytuj
mirage3 Napisano 6 Grudnia 2025 Napisano 6 Grudnia 2025 (edytowane) 4 godziny temu, Xmen napisał: Twój wpis to jest raczej chamski niż śmieszny ale był czas przywyknąć. Patrząc i czytając co tu się pojawiło można by rzec "Kiedy wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one" Edit: Oczywiście mowa o całym wątku od jego początku. Edytowane 6 Grudnia 2025 przez mirage3 1 1 Cytuj
Qz9 Napisano 6 Grudnia 2025 Napisano 6 Grudnia 2025 7 godzin temu, Marek K napisał: Tylko jest 1 problem ,AH to producent tylko 1 wartościowego modelu . Reszta w kategorii cena do jakości to totalna lipa. a ja z tym nie mam problemu, poczekam na kolejne 48, może będzie coś dla mnie interesującego. Na razie cieszę się z Hurriego, że nowy lepszy niż stary ( polecam obejrzeć wypukłe nity na kadłubie i skzydłach jak ktoś ma). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi