BRAVO112 Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada OK przegapilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Listopada Share Napisano 23 Listopada Drukowane drobiazgi do modelu Garbuska Mk.I w przedsprzedaży, która się kończy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada Taka ciekawostka , tu jeszcze dostępna . https://plastmodel.pl/83957-arma-hobby-40013-p-39-airacobra-recon-148-pl Czy ktoś drukuje w rozsądnej cenie i jakości te pliki do pobrania ? Na jakiej zasadzie się to odbywa , ściągając plik drukujesz do oporu ,czy tylko 1 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada Nowością jest też mój artykulik o słynnym "Dooleybird". Zachęcam do lektury i dyskusji. Przyznam, że jestem zwolennikiem wersji niebieskiej, ale samokrytycznie przyznam, że nie jestem tu obiektywny, bo działa u mnie prawo pierwszych połączeń i wersja żółta kłóci się z moimi głęboko wdrukowanymi przez Matchboxa poglądami na ten temat. https://armahobbynews.pl/blog/2025/11/24/dooleybird-zolty-czy-niebieski/#fn1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada (edytowane) 5 godzin temu, Marek K napisał: Czy ktoś drukuje w rozsądnej cenie i jakości te pliki do pobrania ? Na jakiej zasadzie się to odbywa , ściągając plik drukujesz do oporu ,czy tylko 1 szt. To małe elementy, proste do wydrukowania. W zasadzie każdy dysponujący żywiczną drukarką powinien bez problemu sobie z nimi poradzić. Popytaj w okolicy W zasadzie, to kolega koledze powinien to druknąć za postawienie piwa, bo koszty są pomijalne. Punkt 9 warunków licencji mówi: Licencja obejmuje wykonywanie akcesoriów w drukarce 3D wyłącznie na potrzebny własne Klienta i nie dotyczy wytwarzania akcesoriów z przeznaczeniem ich do sprzedaży lub w innych celach komercyjnych. Edytowane 24 Listopada przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Listopada Share Napisano 27 Listopada Kalki na Hurricane Mk.I, Techmodowe dzieło: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada Hurricane w przyszlym tygodniu bedzie wysyłany, me 262 będą próbne wtryski, ale ja się pytam - co dalej ? Moze producent zrobi jakąś "zgaduj - zgadulę" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada Ja wiem że jestem nudny, ale nie ma dobrego Lightninga w 1:72... Halo @letalin, polobbuj trochę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada Nowe Garbuski Mk.I z przedsprzedaży ruszają do swoich właścicieli od poniedziałku. Ostatnie chwile na zakup z bonusami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 9 godzin temu, jachud3 napisał: Ja wiem że jestem nudny, ale nie ma dobrego Lightninga w 1:72... Halo @letalin, polobbuj trochę Lobbowałem. Wojtek Bułhak zbudował Lightninga z Tamiyi 1/48 i powiedział wtedy, że zrobią w 1/72, ale jeszcze nie teraz. To było ze 2 lata temu, więc może coś w tym kierunku już zrobili? Poza tym AH zrobi kiedyś wszystko, taki jest plan Wystaczy trochę poczekać. 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 18:20 Share Napisano Czwartek o 18:20 Na fejsie Army ruszyła budowa nowego Garbuska, można podglądać: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Czwartek o 20:58 Share Napisano Czwartek o 20:58 Jakiś nieszczelny silnik w tym modelu , bo mu olej do kabiny wtłoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 21:08 Share Napisano Czwartek o 21:08 9 minut temu, Marek K napisał: Jakiś nieszczelny silnik w tym modelu , bo mu olej do kabiny wtłoczył. Merliny z tego słynęły... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Czwartek o 21:22 Share Napisano Czwartek o 21:22 (edytowane) Właśnie otworzyłem paczkę od AH z moimi Hurkami. Cóż powiedzieć? Mogę tylko ztrawestować klasyka: Извините Ческий Князь: иди на хуй Do tej jakości wykończenia powierzchni to nawet nie macie podejścia. Airacobra w pelni pomszczona Edytowane Czwartek o 21:22 przez Qz9 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtuRze Napisano Czwartek o 22:56 Share Napisano Czwartek o 22:56 Cieszę się szczęściem wszystkich posiadaczy nowego Garbuska, ale chyba Kucyk w wersji K miał wylecieć wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Piątek o 05:07 Share Napisano Piątek o 05:07 6 godzin temu, ArtuRze napisał: Cieszę się szczęściem wszystkich posiadaczy nowego Garbuska, ale chyba Kucyk w wersji K miał wylecieć wcześniej... Do mnie leca razem ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano Piątek o 14:57 Share Napisano Piątek o 14:57 17 godzin temu, Marek K napisał: Jakiś nieszczelny silnik w tym modelu , bo mu olej do kabiny wtłoczył. Nie, to chyba egzemplarz popowodziowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano Piątek o 17:05 Share Napisano Piątek o 17:05 20 godzin temu, Marek K napisał: Jakiś nieszczelny silnik w tym modelu , bo mu olej do kabiny wtłoczył. Może to antykorozja wyłazi spod listew, jak kiedyś pod klapą bagażnika w dużych Fiatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Piątek o 20:07 Share Napisano Piątek o 20:07 22 godziny temu, Qz9 napisał: Właśnie otworzyłem paczkę od AH z moimi Hurkami. Cóż powiedzieć? Mogę tylko ztrawestować klasyka: Извините Ческий Князь: иди на хуй Do tej jakości wykończenia powierzchni to nawet nie macie podejścia. Airacobra w pelni pomszczona Qrde przegapiłem ten odcinek na Modelforum W którym Kniaź tytuł szlachecki dostał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano Sobota o 10:03 Share Napisano Sobota o 10:03 W dniu 4.12.2025 o 22:22, Qz9 napisał: Właśnie otworzyłem paczkę od AH z moimi Hurkami. Cóż powiedzieć? Mogę tylko ztrawestować klasyka: Извините Ческий Князь: иди на хуй Do tej jakości wykończenia powierzchni to nawet nie macie podejścia. Airacobra w pelni pomszczona Tylko jest 1 problem ,AH to producent tylko 1 wartościowego modelu . Reszta w kategorii cena do jakości to totalna lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Sobota o 10:11 Share Napisano Sobota o 10:11 6 minut temu, Marek K napisał: Tylko jest 1 problem ,AH to producent tylko 1 wartościowego modelu . Reszta w kategorii cena do jakości to totalna lipa. Stąpa pan Marek po kruchym lodzie .Zaraz się wszelkiej maści "wilcy" zlecą i będą bronić honoru firmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Sobota o 12:53 Share Napisano Sobota o 12:53 2 godziny temu, Xmen napisał: Zaraz się wszelkiej maści "wilcy" zlecą i będą bronić honoru firmy. Zobaczymy. Może się pojawią. Tym bardziej, że koty od obszczywania już są. Też umiem być śmnieszny jak siem postaram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Sobota o 12:59 Share Napisano Sobota o 12:59 4 minuty temu, HKK napisał: Zobaczymy. Może się pojawią. Tym bardziej, że koty od obszczywania już są. Też umiem być śmnieszny jak siem postaram. Twój wpis to jest raczej chamski niż śmieszny ale był czas przywyknąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano Sobota o 13:11 Share Napisano Sobota o 13:11 (edytowane) 4 godziny temu, Xmen napisał: Twój wpis to jest raczej chamski niż śmieszny ale był czas przywyknąć. Patrząc i czytając co tu się pojawiło można by rzec "Kiedy wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i one" Edit: Oczywiście mowa o całym wątku od jego początku. Edytowane Sobota o 17:54 przez mirage3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano Sobota o 17:48 Share Napisano Sobota o 17:48 7 godzin temu, Marek K napisał: Tylko jest 1 problem ,AH to producent tylko 1 wartościowego modelu . Reszta w kategorii cena do jakości to totalna lipa. a ja z tym nie mam problemu, poczekam na kolejne 48, może będzie coś dla mnie interesującego. Na razie cieszę się z Hurriego, że nowy lepszy niż stary ( polecam obejrzeć wypukłe nity na kadłubie i skzydłach jak ktoś ma). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi