Cypis Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 53 minuty temu, Xmen napisał: Pamiętaj że robaki muszą być ciepłe. jest na to stary wędkarski sposób, robaki trzeba trzymać w ustach. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 Białe w zimnym dłużej żyją Choć kilka razy za uciekinierów w lodówce żona mi chciała nieźle @#!^%€^#*€*€*€&€*#*@&@& Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 22 godziny temu, martinello napisał: Revell to jest IIc... A przepraszam co poeta chciał przez to powiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 Godzinę temu, Baas ArK napisał: A przepraszam co poeta chciał przez to powiedzieć? Zapewne to, że Revell miał w ofercie model Sea Hurricane'a Mk.IIC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 A to chyba, że tak. Bo ja o czymś takim: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 W dniu 13.10.2022 o 19:31, Roland_Sebastian napisał: Może i konwersję do Mk. IID zrobią. Brał bym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 10 godzin temu, Baas ArK napisał: A przepraszam co poeta chciał przez to powiedzieć? Arma wypuściła zbyt dużo nowości i się pomieszała kobra z hurasiem. 3 minuty temu, panDespota napisał: Brał bym Jak już wyżej napisano Arma ma w planach znanych od jakiegoś czasu hurricane IId. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 ,,Fruwająca Kobra " pod ostrzałem ta-da-m https://www.tapatalk.com/groups/72nd_aircraft/p-39-late-versions-n-q-from-ah-if-you-are-not-goin-t12710.html Będzie drobiazgowo , jak to u Marka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 Na blogu producenta pojawił sie artykuł opisujący koralowe Airacobry z wyspy Makin. http://armahobbynews.pl/blog/2022/10/19/koralowe-airacobry/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=P-39&utm_term=70055-armastory-makin&utm_content=pl 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Dziś dotarł do mnie mój konik, zamówiony w AH z dodatkowymi wydrukami 3d, oraz dodatkami do innych modeli. W odniesieniu do np. recenzji tego modelu napisanej przez KFS, dziwię się, że Arma Hobby nie nagłaśnia poprawiania swoich modeli w trakcie produkcji - słynne odwrócone kółko ogonowe poprawione dawno temu i aktualnie dodany "trójkącik" przy klapach. Działanie na rzecz ulepszania produktu powinno być chyba jawne - tak jak było w przypadku kabinki hurricane, którą na dodatek każdy może sobie kupić jeśli ma taką potrzebę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 Pierwsze macanko jeszcze ciepłych wyprasek - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 37 minut temu, zenek_65 napisał: Pierwsze macanko jeszcze ciepłych wyprasek - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Mało tego, inni kleją i nie marudzą: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235117266-bell-airacobra-mki-172-arma-hobby/ .. jak Cię znam to zrobisz coś fajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 17 minut temu, marek d napisał: Mało tego, inni kleją i nie marudzą: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235117266-bell-airacobra-mki-172-arma-hobby/ .. jak Cię znam to zrobisz coś fajnego. kusi, oj kusi, ale musi poczekać - za moment na warsztat wlatują dwie Bryzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jostein Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 2 godziny temu, zenek_65 napisał: Pierwsze macanko jeszcze ciepłych wyprasek - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Zdjęcie jest zbyt małe, by można było ocenić stan wyprasek. A radiator chlodnicy był w tym modelu spieprzony w każdym zestawie, jaki widziałem, a widziałem ich łącznie sześć. Zdjęcie z profilu producenta jest sprytnie upozowane, jednak wydaje się, że zapadlisko w radiatorze nadal straszy. A żadnych blaszek już nie będzie, by to naprawić. Swoją drogą, ten newralgiczny detal jakże łatwo mógł być dodany w formie wydruku 3D. Za cenę 109 złotych można i wręcz należy oczekiwać doskonałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 12 godzin temu, marek d napisał: Mało tego, inni kleją i nie marudzą: A kolega chyba wrzucił zdjęcia ramek Sea Hurricane? Ajrakorba kusi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 7 minut temu, myszaty napisał: A kolega chyba wrzucił zdjęcia ramek Sea Hurricane? Tak, ale temat jest o modelach Army; tak czy nie? Jak widać nie ważne który model, marudzi się na każdy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 12 godzin temu, zenek_65 napisał: Pierwsze macanko jeszcze ciepłych wyprasek - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Jesteś"uprzywilejowany"? Moje zamówienie jeszcze w preorderze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 12 godzin temu, zenek_65 napisał: za moment na warsztat wlatują dwie Bryzy O! Aeroplast? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 4 godziny temu, martinello napisał: Jesteś"uprzywilejowany"? Moje zamówienie jeszcze w preorderze... Model dostałem wczoraj jako nagrodę podczas XXI Konkursu w Łambinowicach. W sprzedaży lada dzień 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 16 godzin temu, zenek_65 napisał: za moment na warsztat wlatują dwie Bryzy Będzie relacja z budowy? Ja planuję Bryzę na przyszły rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Radiator ma delikatnie zapadnięcie, ciężko do uchwycenia na zdjęciu. Z załączonych elementów 3d są tylko kolektory i ich osłony przed oślepieniem, spodnia cześć tyłu kadłuba hakiem do lądowania i jakieś drobne elementy - w instrukcji ozn R. Reszta wygląda na standardowe wypraski. 14 godzin temu, Jostein napisał: Zdjęcie jest zbyt małe, by można było ocenić stan wyprasek. A radiator chlodnicy był w tym modelu spieprzony w każdym zestawie, jaki widziałem, a widziałem ich łącznie sześć. Zdjęcie z profilu producenta jest sprytnie upozowane, jednak wydaje się, że zapadlisko w radiatorze nadal straszy. A żadnych blaszek już nie będzie, by to naprawić. Swoją drogą, ten newralgiczny detal jakże łatwo mógł być dodany w formie wydruku 3D. Za cenę 109 złotych można i wręcz należy oczekiwać doskonałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) 37 minut temu, zenek_65 napisał: Model dostałem wczoraj jako nagrodę podczas XXI Konkursu w Łambinowicach. W sprzedaży lada dzień Gratuluję nagrody. Dziś wysłali mój model, pewnie będę miał jutro. Czy poprawili sposób montaży goleni podwozia ? 14 godzin temu, Jostein napisał: Zdjęcie jest zbyt małe, by można było ocenić stan wyprasek. A radiator chlodnicy był w tym modelu spieprzony w każdym zestawie, jaki widziałem, a widziałem ich łącznie sześć. Zdjęcie z profilu producenta jest sprytnie upozowane, jednak wydaje się, że zapadlisko w radiatorze nadal straszy. A żadnych blaszek już nie będzie, by to naprawić. Swoją drogą, ten newralgiczny detal jakże łatwo mógł być dodany w formie wydruku 3D. Za cenę 109 złotych można i wręcz należy oczekiwać doskonałości. Jostain - jak zwykle dramatyzujesz, choć doceniam Twoją konsekwencję we wskazywaniu braków modeli. No chłodnicę są sposoby. Większość sklei i nie zwróci uwagi, reszta - skoryguje blaszkami aftermarketowymi (na przykład ja) lub poprawi sama. Z mojego punktu widzenia poważniejszy "babol" to sposób montażu podwozia, albo brak wymienności części pomiędzy modelami Mk. I i Mk. II Chciałbym aby doskonałość kosztowała tylko 109 zł Edytowane 7 Listopada 2022 przez martinello 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 52 minuty temu, martinello napisał: Gratuluję nagrody. ... Czy poprawili sposób montaży goleni podwozia ? ... Dziękuję:) Nie wiem czy poprawiono, nie przyglądałem się poprzedniej edycji. Zobacz jak to pokazuje instrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 7 Listopada 2022 Autor Share Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) Jest tak jak było. Podwozie trzeba wkleić przed montażem płata. Edytowane 7 Listopada 2022 przez Roland_Sebastian Literówka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 1 minutę temu, Roland_Sebastian napisał: Jest tak jak było. Podwiezie trzeba wkleić przed montażem płata. Albo - przerobić na takie rozwiązanie jakie ARMA zastosowała w MK.II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi