Cypis Napisano 15 Października 2022 Napisano 15 Października 2022 53 minuty temu, Xmen napisał: Pamiętaj że robaki muszą być ciepłe. jest na to stary wędkarski sposób, robaki trzeba trzymać w ustach. 1 2 Cytuj
myszaty Napisano 15 Października 2022 Napisano 15 Października 2022 Białe w zimnym dłużej żyją Choć kilka razy za uciekinierów w lodówce żona mi chciała nieźle @#!^%€^#*€*€*€&€*#*@&@& Cytuj
Baas ArK Napisano 15 Października 2022 Napisano 15 Października 2022 22 godziny temu, martinello napisał: Revell to jest IIc... A przepraszam co poeta chciał przez to powiedzieć? Cytuj
Jostein Napisano 15 Października 2022 Napisano 15 Października 2022 Godzinę temu, Baas ArK napisał: A przepraszam co poeta chciał przez to powiedzieć? Zapewne to, że Revell miał w ofercie model Sea Hurricane'a Mk.IIC. Cytuj
Baas ArK Napisano 15 Października 2022 Napisano 15 Października 2022 A to chyba, że tak. Bo ja o czymś takim: Cytuj
panDespota Napisano 16 Października 2022 Napisano 16 Października 2022 W dniu 13.10.2022 o 19:31, Roland_Sebastian napisał: Może i konwersję do Mk. IID zrobią. Brał bym Cytuj
martinello Napisano 16 Października 2022 Napisano 16 Października 2022 10 godzin temu, Baas ArK napisał: A przepraszam co poeta chciał przez to powiedzieć? Arma wypuściła zbyt dużo nowości i się pomieszała kobra z hurasiem. 3 minuty temu, panDespota napisał: Brał bym Jak już wyżej napisano Arma ma w planach znanych od jakiegoś czasu hurricane IId. 1 Cytuj
zatras Napisano 16 Października 2022 Napisano 16 Października 2022 ,,Fruwająca Kobra " pod ostrzałem ta-da-m https://www.tapatalk.com/groups/72nd_aircraft/p-39-late-versions-n-q-from-ah-if-you-are-not-goin-t12710.html Będzie drobiazgowo , jak to u Marka 1 Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 19 Października 2022 Autor Napisano 19 Października 2022 Na blogu producenta pojawił sie artykuł opisujący koralowe Airacobry z wyspy Makin. http://armahobbynews.pl/blog/2022/10/19/koralowe-airacobry/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=P-39&utm_term=70055-armastory-makin&utm_content=pl 2 Cytuj
martinello Napisano 20 Października 2022 Napisano 20 Października 2022 Dziś dotarł do mnie mój konik, zamówiony w AH z dodatkowymi wydrukami 3d, oraz dodatkami do innych modeli. W odniesieniu do np. recenzji tego modelu napisanej przez KFS, dziwię się, że Arma Hobby nie nagłaśnia poprawiania swoich modeli w trakcie produkcji - słynne odwrócone kółko ogonowe poprawione dawno temu i aktualnie dodany "trójkącik" przy klapach. Działanie na rzecz ulepszania produktu powinno być chyba jawne - tak jak było w przypadku kabinki hurricane, którą na dodatek każdy może sobie kupić jeśli ma taką potrzebę. 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 6 Listopada 2022 Napisano 6 Listopada 2022 Pierwsze macanko jeszcze ciepłych wyprasek - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. 1 Cytuj
marek d Napisano 6 Listopada 2022 Napisano 6 Listopada 2022 37 minut temu, zenek_65 napisał: Pierwsze macanko jeszcze ciepłych wyprasek - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Mało tego, inni kleją i nie marudzą: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235117266-bell-airacobra-mki-172-arma-hobby/ .. jak Cię znam to zrobisz coś fajnego. Cytuj
zenek_65 Napisano 6 Listopada 2022 Napisano 6 Listopada 2022 17 minut temu, marek d napisał: Mało tego, inni kleją i nie marudzą: https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235117266-bell-airacobra-mki-172-arma-hobby/ .. jak Cię znam to zrobisz coś fajnego. kusi, oj kusi, ale musi poczekać - za moment na warsztat wlatują dwie Bryzy Cytuj
Jostein Napisano 6 Listopada 2022 Napisano 6 Listopada 2022 2 godziny temu, zenek_65 napisał: Pierwsze macanko jeszcze ciepłych wyprasek - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Zdjęcie jest zbyt małe, by można było ocenić stan wyprasek. A radiator chlodnicy był w tym modelu spieprzony w każdym zestawie, jaki widziałem, a widziałem ich łącznie sześć. Zdjęcie z profilu producenta jest sprytnie upozowane, jednak wydaje się, że zapadlisko w radiatorze nadal straszy. A żadnych blaszek już nie będzie, by to naprawić. Swoją drogą, ten newralgiczny detal jakże łatwo mógł być dodany w formie wydruku 3D. Za cenę 109 złotych można i wręcz należy oczekiwać doskonałości. Cytuj
myszaty Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 12 godzin temu, marek d napisał: Mało tego, inni kleją i nie marudzą: A kolega chyba wrzucił zdjęcia ramek Sea Hurricane? Ajrakorba kusi.... Cytuj
marek d Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 7 minut temu, myszaty napisał: A kolega chyba wrzucił zdjęcia ramek Sea Hurricane? Tak, ale temat jest o modelach Army; tak czy nie? Jak widać nie ważne który model, marudzi się na każdy. 1 Cytuj
martinello Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 12 godzin temu, zenek_65 napisał: Pierwsze macanko jeszcze ciepłych wyprasek - jest dobrze, a nawet bardzo dobrze. Jesteś"uprzywilejowany"? Moje zamówienie jeszcze w preorderze... Cytuj
Grzes Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 12 godzin temu, zenek_65 napisał: za moment na warsztat wlatują dwie Bryzy O! Aeroplast? Cytuj
zenek_65 Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 4 godziny temu, martinello napisał: Jesteś"uprzywilejowany"? Moje zamówienie jeszcze w preorderze... Model dostałem wczoraj jako nagrodę podczas XXI Konkursu w Łambinowicach. W sprzedaży lada dzień 1 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 16 godzin temu, zenek_65 napisał: za moment na warsztat wlatują dwie Bryzy Będzie relacja z budowy? Ja planuję Bryzę na przyszły rok. Cytuj
zenek_65 Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 Radiator ma delikatnie zapadnięcie, ciężko do uchwycenia na zdjęciu. Z załączonych elementów 3d są tylko kolektory i ich osłony przed oślepieniem, spodnia cześć tyłu kadłuba hakiem do lądowania i jakieś drobne elementy - w instrukcji ozn R. Reszta wygląda na standardowe wypraski. 14 godzin temu, Jostein napisał: Zdjęcie jest zbyt małe, by można było ocenić stan wyprasek. A radiator chlodnicy był w tym modelu spieprzony w każdym zestawie, jaki widziałem, a widziałem ich łącznie sześć. Zdjęcie z profilu producenta jest sprytnie upozowane, jednak wydaje się, że zapadlisko w radiatorze nadal straszy. A żadnych blaszek już nie będzie, by to naprawić. Swoją drogą, ten newralgiczny detal jakże łatwo mógł być dodany w formie wydruku 3D. Za cenę 109 złotych można i wręcz należy oczekiwać doskonałości. Cytuj
martinello Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) 37 minut temu, zenek_65 napisał: Model dostałem wczoraj jako nagrodę podczas XXI Konkursu w Łambinowicach. W sprzedaży lada dzień Gratuluję nagrody. Dziś wysłali mój model, pewnie będę miał jutro. Czy poprawili sposób montaży goleni podwozia ? 14 godzin temu, Jostein napisał: Zdjęcie jest zbyt małe, by można było ocenić stan wyprasek. A radiator chlodnicy był w tym modelu spieprzony w każdym zestawie, jaki widziałem, a widziałem ich łącznie sześć. Zdjęcie z profilu producenta jest sprytnie upozowane, jednak wydaje się, że zapadlisko w radiatorze nadal straszy. A żadnych blaszek już nie będzie, by to naprawić. Swoją drogą, ten newralgiczny detal jakże łatwo mógł być dodany w formie wydruku 3D. Za cenę 109 złotych można i wręcz należy oczekiwać doskonałości. Jostain - jak zwykle dramatyzujesz, choć doceniam Twoją konsekwencję we wskazywaniu braków modeli. No chłodnicę są sposoby. Większość sklei i nie zwróci uwagi, reszta - skoryguje blaszkami aftermarketowymi (na przykład ja) lub poprawi sama. Z mojego punktu widzenia poważniejszy "babol" to sposób montażu podwozia, albo brak wymienności części pomiędzy modelami Mk. I i Mk. II Chciałbym aby doskonałość kosztowała tylko 109 zł Edytowane 7 Listopada 2022 przez martinello 1 Cytuj
zenek_65 Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 52 minuty temu, martinello napisał: Gratuluję nagrody. ... Czy poprawili sposób montaży goleni podwozia ? ... Dziękuję:) Nie wiem czy poprawiono, nie przyglądałem się poprzedniej edycji. Zobacz jak to pokazuje instrukcja. Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 7 Listopada 2022 Autor Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) Jest tak jak było. Podwozie trzeba wkleić przed montażem płata. Edytowane 7 Listopada 2022 przez Roland_Sebastian Literówka ;) Cytuj
martinello Napisano 7 Listopada 2022 Napisano 7 Listopada 2022 1 minutę temu, Roland_Sebastian napisał: Jest tak jak było. Podwiezie trzeba wkleić przed montażem płata. Albo - przerobić na takie rozwiązanie jakie ARMA zastosowała w MK.II Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi