Skawinski Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 5 minut temu, greatgonzo napisał: niestety, jest zupełnie sprzeczna z tym co wiemy. Wiemy, że nie chcemy mieć wciągów, więc całe szczęście dla mas, że tak to zrobili, jak nie dało rady inaczej. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu (edytowane) 53 minuty temu, greatgonzo napisał: Poczytałem linkowany artykuł ze strony AH. Nie wiem na co konkretnie powołuje się autor, przytaczając autorytet Dana Bella, ale ja mogę przytoczyć kilka cytatów z jego wypowiedzi, które stoją w zupełnej sprzeczności z przypisywanymi mu tezami. Gorzej, że także z dostępną wiedzą, z którą akurat Dana niekoniecznie się rozmija. Historia malowania wnęk Mustanga jest w artykule bardzo uproszczona. Pewnie nie stanowi to problemu, ze względu na założenia tekstu, ale miejscami sugeruje błędną interpretację (o ile nie jestem nadwrażliwy), a w innych miejscach, niestety, jest zupełnie sprzeczna z tym co wiemy. Nie znam się na historii malowania wnek w mustangu, ale zakładam, że wariant zaproponowany przez Arme istniał w rzeczywistości i być może pomysł producenta z kalkami pozwoli lepiej / prościej/ szybciej wymalować wnęki w tych przypadkach w których występował w rzeczywistości. Edytowane 20 godzin temu przez martinello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu Wpis na blogu AH ma dwie części. Modelarską i historyczną. Odniosłem się wyłącznie do historycznej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu (edytowane) #Misiewydaje że autor artykułu na blogu AH posiłkował się wypowiedzią Dany'ego Bella cytowaną w tym wątku (trzeci post od góry). Tylko, że parę kwestii uprościł, bądź pomylił. Edytowane 20 godzin temu przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu 7 godzin temu, Skawinski napisał: Wiemy, że nie chcemy mieć wciągów, więc całe szczęście dla mas, że tak to zrobili, jak nie dało rady inaczej. Michał Ale wiesz, że główną ideą za tym rozwiązaniem było pójście na rękę modelarzom aby nie musieli tyle maskować dwukolorowej wnęki? Brak wciągów będzie bardzo przyjemnym "dodatkiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi