myszaty Napisano 15 Października 2022 Share Napisano 15 Października 2022 Obiecałem warsztat .......więc zaczynamy : z oględzin -....rewelacyjne detale, piękne powierzchnie i linie podziału - no jest moc. Merytorycznie .......itd. Biorąc pod uwagę mą indolencję to będzie ze pudła. Choć mam jakieś dziwne przemyślenia na temat malowania. Przedstawię je później. Ale jak to mówią .... alleluja i do przodu. Ajrakorba go! 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Pierwszy odważny, oglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Października 2022 Autor Share Napisano 16 Października 2022 Odważny? Bez przesady - ramki i detale wyglądają rewelacyjnie - tu nie będzie trzeba walczyć z materią wystarczy nie sp....ć tego. Tak po prawdzie jedyne miejsca gdzie będzie trochę uważać to te: i dla mnie niezbyt zaawansowanego modelarza mogą dać popalić. P.s jak widać wydechy są całkiem ok - nie widzę zbytniej różnicy pomiędzy nimi a drukiem 3d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 działaj! Tylko przed zrobieniem wnętrza kabiny najpierw sprawdź czy wszystko ładnie pasuje. Czy da się zamknąć. No, ale co ja będę uczył... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Zawsze myślałem, że to Aircobra. Jeśli więc chcesz podyskutować o indolencji, to najwyższe miejsce podium jest moje. Niezależnie od tego chętnie pooglądam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Października 2022 Autor Share Napisano 16 Października 2022 51 minut temu, zaruk napisał: Zawsze myślałem, że to Aircobra. Ja też...do tego momentu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Chociaż 72 to średnio moja skala to z przyjemnością popatrzę i pokibicuję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Ja nic nie sugeruję ale Rosjanie piszą po swojemu Aerokobra. Dopiero teraz zwróciłem na to uwagę. Oni lepiej wiedzieli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Godzinę temu, zaruk napisał: Zawsze myślałem, że to Aircobra. Ja nie wiem https://pl.wikipedia.org/wiki/Bell_P-39_Airacobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Najważniejsze że nie napisali P-39 ABRAKADABRA. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 7 minut temu, Xmen napisał: Najważniejsze że nie napisali P-39 ABRAKADABRA To Ci się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Października 2022 Autor Share Napisano 16 Października 2022 Pierwsz koty za płoty... Aż mi szkoda paćkać to farbą. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 1 minutę temu, myszaty napisał: Aż mi szkoda paćkać to farbą To nie paćkaj, tylko ładnie pomaluj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 9 minut temu, myszaty napisał: Aż mi szkoda paćkać to farbą. Drugi pomysł: zrób prosto z pudła i bez malowania. Tylko kalki wrzuć na gotowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 12 minut temu, myszaty napisał: Pierwsz koty za płoty... Aż mi szkoda paćkać to farbą. Tylko jak teraz wmontować kalkomanię? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 16 Października 2022 Autor Share Napisano 16 Października 2022 (edytowane) Całość praktycznie w bell green tylko punktowo czarny. Kalki powinienem dać radę położyć - zydelek na razie zostawiam luzem. Nie zdecydowałem jeszcze czy z ramki czy druk... Coś mi aerek nawala - słabo rozpyla chyba odpuszczę na chwilę tę drobnicę - może uda się w tym tygodniu ogarnąć procona - było by super. Edytowane 16 Października 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 I ja popatrzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 16 Października 2022 Share Napisano 16 Października 2022 Z chęcią będę podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 21 godzin temu, myszaty napisał: Odważny? Bez przesady - ramki i detale wyglądają rewelacyjnie - tu nie będzie trzeba walczyć z materią wystarczy nie sp....ć tego. Tak po prawdzie jedyne miejsca gdzie będzie trochę uważać to te: i dla mnie niezbyt zaawansowanego modelarza mogą dać popalić. P.s jak widać wydechy są całkiem ok - nie widzę zbytniej różnicy pomiędzy nimi a drukiem 3d... Różnica w wydechach polega na tym, że te drukowane mają nawiercone otwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 W dniu 16.10.2022 o 00:39, myszaty napisał: Choć mam jakieś dziwne przemyślenia na temat malowania. Rozumiem, że będziesz robił malowanko według schematu zaproponowanego przez Armę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 3 godziny temu, Grzes napisał: Rozumiem, że będziesz robił malowanko według schematu zaproponowanego przez Armę? No właśnie nie do końca na razie do mnie trafia ( tym bardziej że jeszcze nie opisali dlaczego tak, a nie inaczej) , bardziej ten kolorowy ogonek - i tu mam inne pomysły. Nie przekonuje mnie stricte żółta część stała. Raczej pożółkły biały lub mocno wyblakły olive drab... czerwoną częś steru - jak najbardziej mogę przyklepać. No tak mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 To może, dla większej zadymy, taką fotkę dorzucę... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Wszystko pięknie tylko dlaczego nie czteryosiem?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 17 Października 2022 Autor Share Napisano 17 Października 2022 1 godzinę temu, Grzes napisał: To może, dla większej zadymy, taką fotkę dorzucę... Nie ukrywam że liczyłem na takie wrzutki - to tylko dodaje smaczku. Dzięku @Grzes! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 2 godziny temu, Grzes napisał: To może, dla większej zadymy, taką fotkę dorzucę... Kurczę, tego gościa co stoi za ogonem to skądś znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi