PabloA Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Witam! Oto mój najnowszy eksponat - japoński bombowiec Kugisho P1Y1 Ginga, aliancki pseudonim Frances Sam model to zestaw Hasegawy w najlepszej skali, czyli 1/72 Dość nudny w sklejaniu, jak to zwykle jest w przypadku tego producenta. Sporo roboty włożyłem we wnętrze, które niestety jest mało widoczne przez wpadkę jaka mi się przytrafiła. Otóż w pośpiechu zapomniałem odkleić wewnętrznych masek na części oszklenia i musiałem się ratować przykryciem tej części kocykiem W sumie dodało to trochę życia to ogólnego odbioru modelu i nawet mi się podoba. Zapraszam do oglądania! 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Nie mój temat, ale zmalowany fantastycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Przepiękna winieta. Szmata na nosie też nie boli. Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 (edytowane) Bardzo ładnie pomalowany. Dobrze się też prezentuje na podstawce. Jedynie koła mi nie leżą. Widać że teren, z którego samolot operował suchy jak wiór to i kurzu co nie miara, a oponki czyste jak z toru wyścigowego Szkoda że wnętrza nie widać. Kupa włożonej pracy. Edytowane 5 Września 2023 przez panDespota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Bardzo fajny skośniak szmata z czego zrobiona? Chusteczka i wikol czy greenstuff? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Fajna robota nawet ze szmatką. O kołach już było, całość na tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Zawsze podobał mi się ten samolot, miał takie eleganckie kształty. Oczywiście model też mi się bardzo podoba no a szmata wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Bardzo fajny, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 6 Września 2023 Share Napisano 6 Września 2023 Dobra robota, faktycznie koła i śmigła (za czyste i te wydarte kapcie )trochę z innej bajki. To bez problemu da się poprawić . W moim modelu ( w miejscu gdzie jest szmata) miałem mały problem z pasowaniem szklarni do kadłuba, polecam sprawdzenie na sucho. Podstawka wymiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 6 Września 2023 Autor Share Napisano 6 Września 2023 Dzięki wszystkim! Faktycznie opony za czyste jak na podłoże. Co do obić to robiłem je na moje widzimisię Nie patrzyłem specjalnie na oryginał pod tym kątem więc faktycznie mogłem minąć się z prawdą miejscami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 8 Września 2023 Share Napisano 8 Września 2023 Model wyszedł pierwsza klasa, tak samo jak podstawka. Aż miło popatrzeć - smakowity kawałek lotniczego sushi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Września 2023 Share Napisano 9 Września 2023 @PabloA - ponawiam pytanie o szmaty nigdy mi nie chcą wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Września 2023 Share Napisano 9 Września 2023 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 11 Września 2023 Autor Share Napisano 11 Września 2023 W dniu 9.09.2023 o 07:31, jachud3 napisał: @PabloA - ponawiam pytanie o szmaty nigdy mi nie chcą wyjść. Wybacz, umknęło mi Twoje pytanie szmata to nic innego jak zwykła chusteczka higieniczna złożona dwa razy i układana kawałek po kawałku przy pomocy rozcieńczonego wodą kleju wikol, ot cała technologia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi