abtb Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) Witam wszystkich Jak się rozpoczął, to i musiał się skończyć - rok 2023 powoli przechodzi do historii i pora podsumować go wyczynami modelarskimi. A z tymi z roku na rok coraz słabiej i gorzej (tak, wiem że przesadzam, ale odrobina dramatyzmu na wstępie powinna być ) Młodość minęła, a w raz z nią wydajność - dobrze że jeszcze "jakość" trzyma się jako tako (czyli po japońsku ) Pierwsza połowa roku pod względem wykonawczym słabieńka i właściwe niezauważalna, ale na szczęście w drugiej połowie coś się tam poprawiło i miejmy nadzieję, że przejdzie to na rok kolejny czyli 2024, który to będzie pełen zmian organizacyjnych i tematycznych. I tyle dramatyzmu wystarczy - teraz pora na obrazki 1) MiG 29UB w moich ukochanych czechosłowackich barwach 2) An-8 3) YF-104 - Tata wszystkich "śledzi" 4) Avro Shackleton AEW.2 wykonany dla uczczenia 100-lecia RAF-u 5) F-104B 6) F-104G 7) Mi-24P 8)F-104S 9) F-104J 10) F-104S 11) F-104G () I tyle przybyło na półkach w tym mijającym 2023 roku . Do ogólnej liczby wykonanych modeli należało by jeszcze uczciwie dodać pięć LOT-owskich pasażerów w nikczemnej skali (1/144) ale że wszystkie były robione pod konkretne zamówienie eksportowe to do stanu posiadania ich nie wliczam Podsumowując - kolejny rok "śledzia" . Ale na szczęście (lub nieszczęście) - ostatni. Jeszcze początek 2024 będzie odrobinę "postny" a potem pora pohulać po zupełnie innych tematach Edytowane 29 Grudnia 2023 przez abtb 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) No i pozamiatał. Zazdroszczę produktywności. Ja tylko 9 sztuk zrobiłem w mijającym roku. Kolega prawie jeszcze raz tyle.. Edytowane 29 Grudnia 2023 przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Super "przyrost" - zazdroszczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 nie jest źle - już myślałem w podsumowaniu wrzucisz tylko jedną fotkę "zbiorczą" ... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2023 6 minut temu, M.A.V. napisał: już myślałem w podsumowaniu wrzucisz tylko jedną fotkę "zbiorczą" Na razie wszyscy zainteresowani ćwiczą ustawienie do fotki pod okiem zaprzyjaźnionego geodety: A jak ćwiczą to znaczy że już niebawem będzie fotka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Jak dla mnie Avro to numer 1, super kolekcja . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Bardzo ładna kolekcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 Kolejna fajna kolekcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Grudnia 2023 Share Napisano 29 Grudnia 2023 No jest wynik! - gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Świetna kolekcja. Edytowane 30 Grudnia 2023 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzubiDubi Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Zaje.....fajna kolekcja. Szczęśliwego nowego roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Grudnia 2023 Share Napisano 30 Grudnia 2023 Zacne te tegoroczne zbiory W dniu 29.12.2023 o 13:36, barszczo napisał: Jak dla mnie Avro to numer 1 Zdecydowanie tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Jeden na miesiąc... też tak bym chciał. Ciekawe jak to się da - taki na oko każdy model po kilkadziesiąt godzin... to prawie drugi etat przy modelach.... hm... A kiedy kolega śpi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia 2 godziny temu, WujekAlice napisał: A kiedy kolega śpi? Zasadniczo to w nocy Ale czasami , od wielkiego dzwonu, to zdarza się też przyciąć "krótkiego komara" w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia 19 minut temu, abtb napisał: Zasadniczo to w nocy Ale czasami , od wielkiego dzwonu, to zdarza się też przyciąć "krótkiego komara" w dzień To kiedy modeluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia (edytowane) Porą wieczorową - tak jakoś 20/21- do 23/0.00 czyli jakieś 2-3 godzinki dziennie lub trochę więcej w łykend Podstawa to nie mieć dostępu do kompa i telewizora - wtedy tylko robota, bo inaczej to siedzenie na forum lub oglądanie sensacji z pałacu prezydenckiego i zero pracy twórczej Edytowane 10 Stycznia przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi