TAW Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia WITAM 안녕하세요 K2 to jeden z najnowszych nabytków dla naszych czołgistów, a także dla modelarzy, którzy chcieliby zrobić coś na czasie w naszych barwach. Jeszcze jedna galeria Czarnej Pantery nie zdążyła ostygnąć na forum a już powstała kolejna... Niech więc się mnożą dalej tak w naszej armii jak i na warsztatach modelarskich Model wykonałem z zestawu Academy (ogniwkowe ruchome gąsienice + blaszka na dno kosza na wieży) przy użyciu kalkomanii z zestawu Hobby 2000. Nie dokupowałam żadnych dedykowanych waloryzacji, a jedynie ograniczyłem się do minimalistycznego bezkosztowego wkładu własnego: dodałem druciki przy granatach dymnych, liny uniwersalne Eureki owinąłem cienką siateczką jednorazową z marketu i z braku przezroczystych elementów przerobiłem optykę. Zapraszam więc do oglądania i mam nadzieję, że się spodoba I jeszcze trzy zdjęcia z cyklu "polskie drogi": -------->LINK DO WARSZTATU<-------- 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia (edytowane) Bardzo dobrze wygląda, szczególnie brudzenie mi się podoba. Na żywo robi pewnie jeszcze lepsze wrażenie. Edytowane 8 Stycznia przez WPR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Gratuluję pięknego modelu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Tak, model jak to u Ciebie jak zwykle sztosik, szczególnie brudzenie boków bdb, kolorki brudzenia ładnie dopasowane, ogólnie model jak widać dopieszczony , gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Fajny podoba się też mam go w planach na ten rok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Piękności! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Świetny model! Nie ma się do czego przyczepić. Kawał eleganckiego modelu. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Boski model Wielkiego Modelarza!!!!! Fajna maszyna, kolejna do kolekcji. Czekamy na następne rewelacyjne projekty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Dziękuję Panowie! Zawsze wiedziałem, że tu na forum jestem w bardzo miłym towarzystwie ale dziś to już się czuję nawet trochę zawstydzony . Ale naprawdę bardzo mi miło. A propos kolekcji to mam już dwa polskie kanciaki: Brakuje mi jeszcze jednego : 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Super robota! Podobają mi się obydwa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Ładna pantera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia GIT, super zmalowany. Gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Stycznia Share Napisano 9 Stycznia Prawdziwy majstersztyk. Nie może się nie podobać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Nareszcie! Baaaardzo ładnie wyszedł. Już warsztat zapowiadał że będzie super. Podoba się i miło mi że mogliśmy równolegle pracować nad tymi projektami. Ps. Znakomite te kadry z dołu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia Mi również było bardzo miło Radku, taki prawie że projekt grupowy nam wyszedł A co do tych zdjęć od dołu, to te robione modelom z poziomu gruntu dodają takiej jakby dynamiki filmowej, a te z poziomu wzroku wydają się być bardziej naturalne dla odbiorcy, który na prawdziwy czołg patrzy mniej więcej z tej właśnie perspektywy. Dodatkowo przynajmniej wg mnie akurat K2 widziany z góry ma urodę trochę jak dwa pudełeczka ustawione na sobie. Jednak z poziomu wzroku jego sylwetka znacznie zyskuje na atrakcyjności i dlatego w tej galerii postawiłem właśnie na takie kadry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Jakoś mi umknął ten temat... świetna robota, chętnie bym go u siebie postawił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia (edytowane) Super. Zbuduj Rosomaka i zrób dioramę WP. Edytowane 16 Stycznia przez mikemc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 16 Stycznia Autor Share Napisano 16 Stycznia 4 godziny temu, mikemc napisał: Zbuduj Rosomaka i zrób dioramę WP. Rosomak gdzieś tam dojrzewa w piwnicy, ale jeszcze nie wiem czy będzie nasze podwórko czy może np. Czad. Za dużo tego NATO kamo będę miał... A na dioramę z dwoma pojazdami nie mam miejsca. Ale w sumie moja gablota to już jak diorama z (L)WP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Świetna praca, koledzy napisali już chyba wszystko więc nie będę się powtarzał, pozostaje tylko pogratulować. Mój czeka aż ktoś się zlituje i zrobi kalki do polskiej Pantery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia Dziękuję Ripper1. 5 godzin temu, Ripper1 napisał: Mój czeka aż ktoś się zlituje i zrobi kalki do polskiej Pantery Z tego co ktoś tu pisał na forum to rozmawiał z właścicielem Toro i ta firma nie ma w planach kalkomanii do najnowszych nabytków dla naszego wojska. Poza Toro to nie wiem kto jeszcze mógłby ten temat ogarnąć więc zostaje chyba tylko kupić H2K dla samych kalkomanii choć nie są one w 100% poprawne merytorycznie albo zlecić je komuś do druku. Ewentualnie można też zrobić czyściocha z portu, bo flagę można samemu bez problemu wymalować. Do tego postawić obok jakiś kontener i jest to jakieś wyjście z sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia Eleganckie wykonanie, podoba mi się naturalne, niewymuszone wykonanie brudzenia i efekt ogólny. Niestety w małej skali jest tylko żywica i wydruki 3D, ale pewnie się szarpnę kiedyś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzales87 Napisano 21 Lipca Share Napisano 21 Lipca Świetnie wyszedł, powiedz mi proszę czy te dwie środkowe długie anteny były w zestawie? U mnie mam tylko te podstawy wklejone i nie mogę ich namierzyć nigdzie, i nie wiem czy ich nie było czy mi się gdzieś zgubiły... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 21 Lipca Autor Share Napisano 21 Lipca Dzięki @gonzales87 W zestawie są same podstawy. Pręty antenowe trzeba zrobić we własnym zakresie. U mnie są to stalowe pręciki dołączone do jednego z zestawu blach, ale są też chyba takie do kupienia oddzielnie. Można też wyciągnąć takie z ramki nad świeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzales87 Napisano 21 Lipca Share Napisano 21 Lipca Dzięki za odpowiedź w takim razie dorobię z ramki, albo drutu. Tak mniej, więcej ile mają wysokości te anteny licząc od wieży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca U mnie razem z podstawami jest to około 45 mm, ale nie są to żadne oficjalne wymiary tylko dorobione tak na oko. Na naszych czołgach są też stosowane o wiele dłuższe anteny. Zależy od egzemplarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi