Szydercza Gała Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Nieważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy Panie kolego, także ten.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia (edytowane) W dniu 22.01.2024 o 10:15, zegeye napisał: No dobra, skusiłem się. Ale nie myślę czekać do lutego. W lutym to muszę mieć to już z głowy 8-) Nie pokazuję pudełka, bo już koledzy wrzucili.... To od razu robota. Zastosowałem kilka części z zestawu żywic Arma Hobby dołączanych promocyjnie. 8-) Zbyszku - fotelik, tablica i ten panel po prawo od niej to z zestawu? Bardzo apetyczne! Edytowane 29 Stycznia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia PopraFki drobne, rozumISZ. Ładnie to tak kalekiego kumotera wypłaszać ze strefy, rozumISZ, komfortu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia 6 minut temu, socjo1 napisał: Fotelik, tablica i ten panel po prawo od niej to z zestawu? Bardzo apetyczne! Eduard? Zestawowe to żenada jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia 9 godzin temu, Lipa napisał: Eduard? Zestawowe to żenada jest. Nie to nie Eduard. I sorry ale Eduard jest za duży. Fotel jest z żywicznego wydruku dodawanego w przedsprzedaży. Parę małych pudełeczek na burty też. Tablica to zestawowa z nałożoną kalkomanią podobnie jak panel po prawej stronie od niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia (edytowane) Dołączę jeżeli można, mam nadzieję że dotrzymam tempa i nie dostanę zadyszki Chyba będzie falstart, otworzyłem żywice od army i fotel średnio nadaje się do montażu, ma zwichrowane oparcie. Nie wiem czy wszystkie żywice tak wyglądają czy mi się trafił babol: Edytowane 30 Stycznia przez sjr Update 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia Wsadź go w goracą wodę i wyprostuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia Takie modele to ja rozumiem. LEGO to przy tym partactFo To długi dzień był i wiele się działo, a na tym się skończyło : Od dziś Arma jest moim ulubionym producentem, teraz muszę ich tylko przekonać żeby zaczęli robić statki 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia W dniu 12.01.2024 o 23:45, Szydercza Gała napisał: zamiezamy ruszyć z tematem jakoś w lutym 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia No to niezłe przyspieszenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 31 Stycznia Autor Share Napisano 31 Stycznia To się samo robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego Trochę do przodu i u mnie. Połączyłem połówki skrzydłą. Zlepiłem silnik i połączyłem też połówki kadłuba. Po tym wystarczy gotowy kokpit wsunąć od dołu do kadłuba i wszystko gra i bucy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego Cytat Zlepiłem silnik Jakoś nikt nie chce pokazać go zlepionego i z kablami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego 2 godziny temu, marek d napisał: Jakoś nikt nie chce pokazać go zlepionego i z kablami. Nie zrobiłem kabli. Jak chcesz mogę zrobić fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego 10 minut temu, zegeye napisał: Nie zrobiłem kabli Wszystko jasne. 10 minut temu, zegeye napisał: Jak chcesz mogę zrobić fotkę. Wiem że umiesz., nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego (edytowane) Jednak znalazłem jedną w telefonie. Mam wersję z pudełka samobójców, a tam już nie ma blaszki. Nie chciało mi się robić kabli bo chcę to w miarę szybko skleić. W przyszłości będą jeszcze trzy sztuki więc tą traktuję jako rozpoznanie bojem. Wstyd się przyznać ale minęły już dwa lata jak ją wypuściliśmy a ja jeszcze nie zlepiłem żadnej.... Edytowane 1 Lutego przez zegeye uzupelnienie tekstu 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego Tam nie warto nic robić przy silniku i w kabinie, po zamknięciu kadłuba g..no widać, szkoda pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego Z modelami jest jak z kobietami. Facetów najbardziej kreci to czego nie widać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Bryła zamknięta. Początki malowania... 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego W dniu 5.02.2024 o 10:17, zegeye napisał: Początki malowania... Jak ty mnie teraz Zbyszek zaimponowałeś Już myślałem, że jestem na forum ostatnim preszejdingowym neofitą (jak co poniektórzy nazywają tych co stosują jeszcze tą metodę malarską ) a tu taka miła niespodzianka. No normalnie od dziś śpię spokojniej i obiecuję garniec zupy chmielowej w pierwszych dniach czerwca 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego (edytowane) Szału ni ma ale żeby nie było, że sprinterzy zostawili mnie daleko w tyle Silnik też zrobiłem bez kabelków. Wkleiłem druciane po czym wyrywałem je. Skrzydła jak widać poCZebowały szczególnej troski. Tylko ja dostaję takie ch..e egzemplarze? Edytowane 6 Lutego przez Lipa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astarott Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego 5 godzin temu, Lipa napisał: zrobiłem bez kabelków. Wkleiłem druciane po czym wyrywałem je. Czemu wyrwałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego Preszejdingowa zabawa - ciąg dalszy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego 18 godzin temu, astarott napisał: Czemu wyrwałeś? Teraz widzę, że wkradł się błąd. Miało być blaszkowe. Widać je zresztą na jednym ze zdjęć. Pierwszy raz blaszki użyłem do tego celu i spełniły się wszystkie moje obawy. Nie poradziłem sobie i musiałem wyrwać. Zrobiłem kiedyś dwa silniki z uproszczonym okablowaniem z drutu. Na pewno w przyszłości wykonam jakiś od A do Z. Tymczasem skromne postępy. Nie mogłem się powstrzymać i zrobiłem sobie fotkę dwóch wrogUF, na której widać, że samuraj jest dość filigranowej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi