Skocz do zawartości

PZL/IAR P.11f na nartach - IBG 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W związku z kończącymi się feriami, w ramach których pewnie niektórzy z nas udali się na narty, warto przypomnieć, że także i samolocikom się takowe terminy przydarzały.

ku8PgKOh.jpg

TYOQiM2h.jpg

MJfERk2h.jpg

vSn81pZh.jpg

ohFpNqVh.jpg

dOa5nnAh.jpg

7ACWFIUh.jpg

• Like 41
  • Thanks 1
Napisano

Świetnie wychodzą Ci te rumuny. 

Falbaneczka na boku kadłuba wyszła ci idealnie, jak wyliczona matematycznie.😄

Napisano

Dzięki wszystkim za dobre przyjęcie modelu.

Barszczo - gdybyś nie napisał o tej "zaniskości" w ogóle bym na to nie zwrócił uwagi. Golenie są wklejone w takim samym rozstawie jak wszystkie moje inne pzl-e. Rzecz może być skutkiem ciężaru modelu - golenie widocznie rozsuwają się przy stawianiu modelu. Na szczęście problem rozwiąże się samoistnie. Model bowiem będzie docelowo na podstawce "kolekcyjnej". W nartach są wywiercone otwory na kołeczki. W podstawce zrobię je w rozstawie o 2 mm węziej i modelik nie będzie się "rozkraczał". Ale bardzo dziękuję Ci za to spostrzeżenie.

Marku - o wiele mniej, raczej skupiłem się na nitach, listwach, paru detalach zewnętrznych i podrasowaniu silnika. Karabiny i chłodnicę zapewnił Master 🙂

• Like 2
Napisano

Znam siebie i wiem, że nie zaznałbym spokoju.... Rozstaw skorygowany bez oczekiwania na podstawkę, fotki dowodowe przy najbliższej okazji 🙂

Baas ArK - będzie, ...jak będzie gotowa kolekcja. Na razie jest 5 samolocików, 4 odnajdziesz tu u nas, kolejny będzie "galerowany" za kilka dni. Umyśliłem sobie 10, czyli dopiero półmetek.

• Like 4
Napisano

Kolejne cacucho spod Twojej ręki. Śliczne sa te rumuńskie kolory, falki, kokardy, paski...  Pręty wewnątrz osłony silnika musiały być niezłą gimnastyką. Co to za ciekawe podwójno-pojedyncze okablowanie leci do narty? Jak to zrobiłeś?

Napisano

Bravo - z Barlinka niecałe 30 km. PW zawsze można wysłać 😉

socjo - to zapewne jest jakiś rodzaj elastycznej linki stabilizującej narty - napięta na postoju, w locie pewnie odpowiednio położenie nart ogranicza linka tylna. IBG daje to jako PE, nie trzeba robić samemu.