Mikolaj75 Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego W związku z kończącymi się feriami, w ramach których pewnie niektórzy z nas udali się na narty, warto przypomnieć, że także i samolocikom się takowe terminy przydarzały. 41 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Bardzo ładna praca. Jak dla mnie narty są rozstawione zbyt szeroko, przez co cały model jest za niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Super robota. Pewnie jak zawsze prosto z pudła i tylko 150 dorobionych elementów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Świetnie wychodzą Ci te rumuny. Falbaneczka na boku kadłuba wyszła ci idealnie, jak wyliczona matematycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Super PZL-ka , jest co popodziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego Dzięki wszystkim za dobre przyjęcie modelu. Barszczo - gdybyś nie napisał o tej "zaniskości" w ogóle bym na to nie zwrócił uwagi. Golenie są wklejone w takim samym rozstawie jak wszystkie moje inne pzl-e. Rzecz może być skutkiem ciężaru modelu - golenie widocznie rozsuwają się przy stawianiu modelu. Na szczęście problem rozwiąże się samoistnie. Model bowiem będzie docelowo na podstawce "kolekcyjnej". W nartach są wywiercone otwory na kołeczki. W podstawce zrobię je w rozstawie o 2 mm węziej i modelik nie będzie się "rozkraczał". Ale bardzo dziękuję Ci za to spostrzeżenie. Marku - o wiele mniej, raczej skupiłem się na nitach, listwach, paru detalach zewnętrznych i podrasowaniu silnika. Karabiny i chłodnicę zapewnił Master 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Imponująca robota, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Zaiste uroczy. Szczególnie w kwestii kolorystyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego W dniu 24.02.2024 o 18:25, Mikolaj75 napisał: Model bowiem będzie docelowo na podstawce "kolekcyjnej". Będzie pokazane? Prooooszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego Znam siebie i wiem, że nie zaznałbym spokoju.... Rozstaw skorygowany bez oczekiwania na podstawkę, fotki dowodowe przy najbliższej okazji Baas ArK - będzie, ...jak będzie gotowa kolekcja. Na razie jest 5 samolocików, 4 odnajdziesz tu u nas, kolejny będzie "galerowany" za kilka dni. Umyśliłem sobie 10, czyli dopiero półmetek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego No to niecierpliwie (sz)czekam na resztę rodzinki i z tej niecierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego az bym to na zywo wszystko zobaczyl.... a jestem kilka razy w roku w Barlinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Kolejne cacucho spod Twojej ręki. Śliczne sa te rumuńskie kolory, falki, kokardy, paski... Pręty wewnątrz osłony silnika musiały być niezłą gimnastyką. Co to za ciekawe podwójno-pojedyncze okablowanie leci do narty? Jak to zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 26 Lutego Autor Share Napisano 26 Lutego Bravo - z Barlinka niecałe 30 km. PW zawsze można wysłać socjo - to zapewne jest jakiś rodzaj elastycznej linki stabilizującej narty - napięta na postoju, w locie pewnie odpowiednio położenie nart ogranicza linka tylna. IBG daje to jako PE, nie trzeba robić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Na prawdę świetny! Brawo. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi