rymulus Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Koniec, po ponad dwóch latach model został skończony. Miał być to model relaksacyjny i taki właściwie był. Mimo, że dorobiłem do niego co nieco, to jest to jeden z tych modeli, jak to niektórzy powiadają, zrobiony na pół gwizdka. Jako typowy szortran wymagał sporo pracy, a kilka rzeczy przydało by się poprawić jak choćby wirnik, który powinien być zrobiony całkiem od podstaw aby uniknąć niedoskonałości. Podobnie linie podziału, są na tyle duże, że najlepiej byłoby je zalać i trasować od nowa. Ale jak się rzekło jest to model relaksacyjny więc sobie odpuściłem. Jakby kogoś interesowało jak model powstawał i jak wyglądają elementy wewnątrz to odsyłam do warsztatu. Miłego oglądania. W promieniach zachodzącego słońca. I małe porównanie. Czas dzielący te modele to ponad 25 lat, sentyment jednak pozostał. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Model relaksacyjny... . Świetna robota, podoba się bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzeznik Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Gratuluję efektu, bo jest niesamowity. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Piękne maleństwo gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Pomimo tego, że brzydal to piękny Podziwiam za mnóstwo włożonej pracy i upór w doprowadzeniu do końca. Wygląda świetnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Świetny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Bardzo fajny model . A najbardziej podoba mi się olinowanie - zwłaszcza ta maleńkie izolatory. Podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia No Panie, jak na model relaksacyjny to efekt jest piorunujący Piękna robota! A te anteny to już poezja! Mam nadzieję wkrótce zobaczyć go na żywo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Piękna robota, super wyszedł ten mały brzydal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Świetna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Jeden z tych modeli który zostaje w pamięci Niesamowity efekt jak na materiał wyjściowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Apetyczny, staranny, wysmakowany, należycie kolorowy, zazdrość wzbudzający, z ekstra stężeniem detali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Świetny pod każdym względem... wykonania, precyzji, malunku....a może po prostu mam słabość do maszyn Kamova BRAWO TY !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 2 Maja Share Napisano 2 Maja W rozmiarze to kawałeczek, ale w duchu to Kawał dobrej roboty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 15 Maja Autor Share Napisano 15 Maja Dziękuję wam wszystkim za pozytywne przyjęcie modelu. Jak widać brzydal ale może się podobać. Uznałem, że wiatrak powinien dostać jakieś lądowisko. Przejrzałem zdjęcia satelitarne na mapach google i na podstawie lotniska w miejscowości Кача (Kacza) na Krymie zrobiłem swoją wersję podstawki. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja No teraz jest kompletny, świetny model . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Fajnie wygląda na podstawce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja Na podstawce wygląda jak model, a bez niej jak prawdziwy obiekt latający. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Czerwca Share Napisano 23 Czerwca Muszę przyznać, że bardzo miło mi było obejrzeć model na żywo Jeszcze raz gratuluję 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca (edytowane) To była prawdziwa radość, móc obejrzeć ten wspaniały model na żywo. Edytowane 30 Czerwca przez socjo1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca Największa zaleta jeżdżenia na żywo na imprezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 1 Lipca Autor Share Napisano 1 Lipca (edytowane) W dniu 23.06.2024 o 22:43, Mitrandir napisał: Muszę przyznać, że bardzo miło mi było obejrzeć model na żywo Jeszcze raz gratuluję Dziękuję za docenienie tego modelu i za wyróżnienie. Z tego co zrozumiałem jestem pierwszym laureatem nagrody "Heliborne Cup", więc tym bardziej się cieszę. 13 godzin temu, socjo1 napisał: To była prawdziwa radość, móc obejrzeć ten wspaniały model na żywo. Czyli mam rozumieć, że światowa, oficjalna premiera na żywo wypadła pozytywnie. I zapomniałem pochwalić was za sokole oko. Bo sam model wylądował na końcu stołu przytłoczony przez większych braci. Edytowane 1 Lipca przez rymulus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lipca Share Napisano 1 Lipca Wypadła, wypadła... Zaś co do nagrody, to fakt, że wcześniej dawałem ją jako osoba prywatna. A pierwszy raz jako Heliborn oficjalnie dawaliśmy nagrodę. Muszę przyznać, że to była przyjemność Następnym razem zapraszam do stołu na pogaduchy. A nie u Chińczyka pokątnie sie mijać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi