jachud3 Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Jakimś cudem dopiero teraz wpadłem na ten wątek. Ja naprawdę nie wiem, skąd wy wszyscy bierzecie te ogromne linijki, zapałki, wykałaczki i inne artefakty do zdjęć "w skali" Powiedzieć, że to kosmiczne modelarstwo, to nic nie powiedzieć. Szczerze podziwiam i zaciskam pośladki z zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia Dzięki Panowie Z zachowaniem najwyższej ostrożności napęd się wmontował. Brak jeszcze rur wydechowych i kilku innych elementów. Przyznaję, że modelarsko satysfakcja spora. Wszystko się spasowało - szczególnie obawiałem się tej górnej kratowniczki - bez strat i uszkodzeń: 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia Fantastyczna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia No i to jest kunszt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Sierpnia Autor Share Napisano 30 Sierpnia Dziękuję bardzo. Dziś krok po kroku zbiornik oleju. Nawet w 72 Italeri daje to jako jeden kloc. A podzespolik jest fajny i warto mu poświęcić trochę uwagi. Baniak ma różne wypustki i przewody, a mocowanie do kratownicy to obejmy, na których dodatkowo zamontowane są agregaty tajemniczego przeznaczenia. Na początek obejmy, które są trzy i muszą być takie same: Połączone podłużniczkami z pla-paper i przymierzone do pręcika o średnicy odpowiadającej zbiornikowi: I sam zbiorniczek: Zamontowany w helikopterku: Przy okazji z drugiej strony doszły wydechy: A skoro strefa silnika zamknięta, to można przejść do sanek: CDN 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Totalne szaleństwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Czym łączysz elementy z polistyrenu? Trochę się próbowałem bawić w montowanie elementów z pręcików i największy problem sprawiało mi ich klejenie, a raczej dozowanie kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września Greg - tak jak wcześniej pisałem, przede wszystkim poxipol. Klej klasyczny także, ale mikroskopijne ilości nakładane końcówką cienkiego drucika. Również thin niekiedy jako takie muśnięcie po sklejeniu poxipolem. W niektórych miejscach punktowe wzmocnienia CA, znów cienkim drucikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi