jachud3 Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Jakimś cudem dopiero teraz wpadłem na ten wątek. Ja naprawdę nie wiem, skąd wy wszyscy bierzecie te ogromne linijki, zapałki, wykałaczki i inne artefakty do zdjęć "w skali" Powiedzieć, że to kosmiczne modelarstwo, to nic nie powiedzieć. Szczerze podziwiam i zaciskam pośladki z zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia Dzięki Panowie Z zachowaniem najwyższej ostrożności napęd się wmontował. Brak jeszcze rur wydechowych i kilku innych elementów. Przyznaję, że modelarsko satysfakcja spora. Wszystko się spasowało - szczególnie obawiałem się tej górnej kratowniczki - bez strat i uszkodzeń: 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia Fantastyczna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia No i to jest kunszt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Sierpnia Autor Share Napisano 30 Sierpnia Dziękuję bardzo. Dziś krok po kroku zbiornik oleju. Nawet w 72 Italeri daje to jako jeden kloc. A podzespolik jest fajny i warto mu poświęcić trochę uwagi. Baniak ma różne wypustki i przewody, a mocowanie do kratownicy to obejmy, na których dodatkowo zamontowane są agregaty tajemniczego przeznaczenia. Na początek obejmy, które są trzy i muszą być takie same: Połączone podłużniczkami z pla-paper i przymierzone do pręcika o średnicy odpowiadającej zbiornikowi: I sam zbiorniczek: Zamontowany w helikopterku: Przy okazji z drugiej strony doszły wydechy: A skoro strefa silnika zamknięta, to można przejść do sanek: CDN 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Totalne szaleństwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 5 Września Share Napisano 5 Września Czym łączysz elementy z polistyrenu? Trochę się próbowałem bawić w montowanie elementów z pręcików i największy problem sprawiało mi ich klejenie, a raczej dozowanie kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Września Autor Share Napisano 5 Września Greg - tak jak wcześniej pisałem, przede wszystkim poxipol. Klej klasyczny także, ale mikroskopijne ilości nakładane końcówką cienkiego drucika. Również thin niekiedy jako takie muśnięcie po sklejeniu poxipolem. W niektórych miejscach punktowe wzmocnienia CA, znów cienkim drucikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 14 Października Share Napisano 14 Października (edytowane) Nie helikopterku... A śmigłowcu.... Ps. Nie śmiej się Gelu, nauka Adama nie poszła w las.... myślę że obaj już pamiętamy Edytowane 14 Października przez leon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu Lordzie - dzięki za ciekawy film. Leonie - ufam, że jak zobaczysz tego Bellusia na żywo, to sam powiesz "helikopterek" Tymczasem zrobiły się zbiorniki, wszelakie do nich przewody oraz wał do wirnika ogonowego. Prezentuję sposób malowania obejm, które następnie został nawleczone na uprzednio pomalowany wał i dokładnie spozycjonowane na kratownicy: Pomalowane i zamontowane w zasadzie zamknęło etap silnikowy. Już widać światełko w tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi