abtb Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Trup z szafy - wypadł to go zrobiłem Model jak model - każdy kiedyś lepił, więc wiadomo co ten model sobą prezentuje. Jakoś tam za bardzo się nie pociłem przy tym modelu, więc jest jaki jest. Pewne rzeczy można by jeszcze poprawić lub zrobić inaczej ale komu by się chciało Hawker Hurricane Mk.I, Eskadra 1/I/2AE, Belgijskie Siły Powietrzne, Baza Lotnicza Schaffen, Diest, Belgia, maj 1940 (zerżnąłem z instrukcji ) Tak więc dziś można nawrzucać do pieca Edytowane 29 Kwietnia przez abtb edycja fotografii 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Ujdzie. Fotkę spodu poproszę. Edytowane 28 Kwietnia przez Xmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Kwietnia Autor Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, Xmen napisał: Ujdzie. Uff Edytowane 28 Kwietnia przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Huraś, wczesny i jeszcze Belg. No świat nie ma głowy, super wygląda . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Z jakiejś kosmicznej odległości te fotki robiłeś, a lornetki nie mam. Nie możesz wrzucić troszkę szczegółów, aby nacieszyć oko? Bo z daleka to fajnie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Kwietnia Autor Share Napisano 28 Kwietnia Majster robił to i wyszły jak wyszły Dziś popstrykam fotki dla Mig-a 17 to i temu pstryknę parę dodatkowych fotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Najważniejsze że ma 2łopatowe śmigło i szmaciane płaty, reszta ujdzie w tłoku Całość jak najbardziej na TAK. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Plus za wczesnego Hurricane i w innych barwach niż brytyjskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Fajny wczesny Hurek P.s. Zrobiłeś ten sam błąd co ja w swoim - nieusunięte falowanie szmacianego poszycia na wewn części płata (od góry, na spływie), tam była blacha a Airfix dał imitacje płótna 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robmario Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Dorób jeszcze celownik przeziernikowy w postaci pręcika na górze osłony silnika. Wczesne Hurrican'y je miały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia A i jeszcze ten wiatrochron jakiś taki nijaki, coś mi on nie pasuje ale to chyba wina zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, jmx62 napisał: A i jeszcze ten wiatrochron jakiś taki nijaki, coś mi on nie pasuje ale to chyba wina zestawu. Dla czego nijaki? Wczesny, bez szkła pancernego , jest ok (Wczesne Spity też miały takie delikatne zanim doszedł pancerz ) Za to plus za właściwy kolor grzbietu pod limuzyną (bo tu się nieraz widzi kawałek grzbietu w IG...) Edytowane 28 Kwietnia przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Wiem że wczesny był bez szkła pancernego ale mi chodziło o spasowanie jego przedniej krawędzi z poszyciem kadłuba jest tam wyraźny uskok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia 45 minut temu, jmx62 napisał: Wiem że wczesny był bez szkła pancernego ale mi chodziło o spasowanie jego przedniej krawędzi z poszyciem kadłuba jest tam wyraźny uskok. A to ok, w zestawie wiatrochron jest osobno, i chyba autorowi faktycznie coś zbyt głęboko siadł w kadłub (patrząc także na połączenie z limuzyną w górnej części), ja a z mojego pamiętam że wszystko ładnie siadło (choć wiadomo to Airfix - te ich patenty na składanie elementów czasem są dość grubaśnie wykonane i w praktyce różnie się to składa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Nie tylko śledzie fajnie Ci wychodzą :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Nie ma śledzia? Wampirka też nie ma? Słabo. Nie ma co tu oglądać. Jakiś Huraś i w dodatku szmaciany. Ale kolega co siedzi z boku i zagląda mi przez ramię mówi, że model bardzo mu się podoba. Ja się jeszcze zastanowię. Ja tu jeszcze wrócę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia 23 godziny temu, abtb napisał: dziś można nawrzucać do pieca Kto mógł - ten nawrzucał Ok, lecimy z wyjaśnieniami 22 godziny temu, zaruk napisał: Z jakiejś kosmicznej odległości te fotki robiłeś Fotki wykadrowałem, dzięki czemu kosmiczna odległość uległa znacznemu zmniejszeniu. Dodałem jeszcze fotkę dołu - tak żeby było widać linie podziału orane pługiem 14 godzin temu, robmario napisał: Dorób jeszcze celownik przeziernikowy w postaci pręcika na górze osłony silnika. Da się zrobić bezproblemowo 14 godzin temu, wuwumaster napisał: P.s. Zrobiłeś ten sam błąd co ja w swoim - nieusunięte falowanie szmacianego poszycia na wewn części płata Ja błędu nie zrobiłem - po prostu się nie doktoryzowałem z budowy Huragana i przyjąłem że Airfix wie co robi. A że wyszło że nie wie - takie życie -jakoś będę z tym żył 10 godzin temu, wuwumaster napisał: Za to plus za właściwy kolor grzbietu pod limuzyną A tego to się doczytałem i przypilnowałem 10 godzin temu, jmx62 napisał: chodziło o spasowanie jego przedniej krawędzi z poszyciem kadłuba jest tam wyraźny uskok. Nie odniosę się, bo jakoś jeszcze nie sprawdzałem. Jeżeli jest źle - mea culpa. Ale obstawiałbym, że łosz tam został, bo szparka ciut większa (i dla tego jest wrażenie uskoku) bo boki oszklenia siedzą idealnie - więc albo grzbiet za wysoki albo jest ok. Jak wezmę model w łapki to sobie obejrzę to miejsce przez okular 9 godzin temu, wuwumaster napisał: patrząc także na połączenie z limuzyną w górnej części Obejrzę j/w - przez okular 33 minuty temu, Endrju napisał: Nie ma śledzia? Spokojnie - wrócą do galerii po Babarybie 33 minuty temu, Endrju napisał: Wampirka też nie ma? Dalej na spokojnie - oblepia się kalkami. Z czasem dotrze do galerii wraz Meteorem 34 minuty temu, Endrju napisał: Ale kolega co siedzi z boku i zagląda mi przez ramię mówi, że model bardzo mu się podoba Postaw piwo koledze w moim imieniu A teraz coś od siebie - wypadłem trochę z "robienia" drugowojennych letadeł to i efekty są jakie są. Nie ma co ściemniać i trzeba sprawę postawić jasno - wyszło tak sobie albo i słabo. Standardowo napiszę, że następny będzie lepszy (ale przecież wiadomo, że nie ) - mam jeszcze jednego takiego trupa i postaram się w nim wykonać wszystkie poprawki na które zwrócono mi uwagę Dziękuję wszystkim za komentarze 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 3 Maja Share Napisano 3 Maja Nie samym śledziem modelarz żyje :). Ja będąc fanem krótkoskrzydłych śledzi (mam ich około jeszcze 100 do zrobienia w skalach 1/144 do 1/32) umarłbym z nudów robiąc kolejnego 104... Fajnie, że sięgasz Tomku po inne tematy bo byloby nudno w Twoim portfolio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Tomek.... gdybym Cie nie znał to bym napisał że ujdzie.... ale Ciebie znam.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja 2 godziny temu, zegeye napisał: ale Ciebie znam.... Zbyszek - czytamy ze zrozumieniem: W dniu 28.04.2024 o 09:00, abtb napisał: Jakoś tam za bardzo się nie pociłem przy tym modelu, więc jest jaki jest. I chyba wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 9 Maja Share Napisano 9 Maja Wreszcie fajny model zrobiłeś, a nie tylko rury i rury Dobry jest i mnie się podoba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi