bazylms Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października Witam. Warsztatu nie było, bo po pierwsze model zacząłem dłubać jeszce za czasów COVID, a po drugie czasu ledwo starcza na dłubanie a co dopiero na robienie fotek. Model firmy Asuka (stara Tasca) składał się przyzwoicie. Gąsienice to Master Club. Lufy wymienione na metalowe. Kupiłem żywiczne bambetle, ale jakość taka sobie. Ich malowanie z resztą też . W sumie to cieszę się że udało mi się coś skończyć. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października 5 minut temu, bazylms napisał: ....cieszę się że udało mi się coś skończyć. a model bardzo mi się podoba teraz pora na stocznie - @Szydercza Gała z pułkownikiem już czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października Ładnie to wyszło. Ja byłem tym modelem zachwycony, powiedziałbym, że zrobienie go dało mi nowy "wiatr w żagle". Mój wygląda tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października (edytowane) Sam czołg dobrze pomalowany, ale ten pakunek z tyłu odstaje jakością od modelu. Klamry przy paskach narzędzi powinny być metaliczne a nie w kolorze samego paska Browning też rękojeście miał drewniane, ale bynajmiej nie w kolorze metalu. Edytowane 22 Października przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października Autor Share Napisano 22 Października Klamry masz rację, wzrok już mi trochę siadł i boję się że bym cały pasek pomaział. Ale może spróbuję to jakość ogarnąć Ci do koloru rączek w M2 to sam nie wiem. Te co mi w Google wyskakiwały to pewnie stosunkiem nowe, ale kolor raczek czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października "Mamuśka" już ponad sto lat jest produkowana... Niesamowie, nie? Szukając wersji drugowojennej, takie zdjęcie znalazłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października Autor Share Napisano 22 Października Ok, niech będzie. Się przemaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Października Share Napisano 22 Października (edytowane) Szemran fajny, podoba się. W tym sprężynowym cosiu z tyłu wieży nie powinna przypadkiem być antena? Na tym szarym też nie ma, ale ja się na szemranach tak dobrze nie wyznaje więc może się mylę. A w ogóle to hamulec zły, mam nadzieje ze pomogłem Edytowane 22 Października przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października Elegancki Shermanik. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Października Autor Share Napisano 23 Października Dzięki za opinie. Co obiecałam to przemalowałem. Ale musicie mi uwierzyć na słowo, ewentualnie św Telford będzie można zobaczyć. 20 godzin temu, Szydercza Gała napisał: W tym sprężynowym cosiu z tyłu wieży nie powinna przypadkiem być antena? Tak, ale na fotkach nie dałem żebyście mieli mniej rzeczy to czepiania się, haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vsk9 Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października Świetny Sherman! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Października Share Napisano 23 Października Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 24 Października Share Napisano 24 Października Dobrze widzieć, że znowu coś ukończyłeś.Fajny wyszedł. Ładne cieniowanie i brudzenie. Te klamoty na pace szpecą. Widać dziury z bąbli powietrza w żywicy i nie odcięty fragment odpadu. Najbardziej podoba mnie się lemiesz. Smakowicie wybrudzony choć brakuje przetarć do metalu na krawędzi jak w łyżkach koparek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Klamoty rzeczywiście odstają mocno od modelu. Sam Sherman świetny. Taki sam leży u mnie w szafie ale czasu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października Autor Share Napisano 25 Października Dzięki za opinie. Klamoty słabe jakościowo jak i w moim wykonaniu. Mogłem się bardziej przyłożyć. W planie ich nie było, ale na koniec jakiś ten Sherman łysy wyglądał. W sumie to każdy Sherman jakiś łysy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Ja w moim chciałem przyoszczędzić, więc wrzuciłem na czołg to co miałem w złomie - i chyba dobrze na tym wyszedłem. Dużo można osiągnąć, robiąc własne plandeki. I jeszcze taka porada - nitkę warto jest nawoskować (przeciągnąć po świeczce i potem lekko nagrzać palcami), wtedy znikają te wszystkie "kłaki", które na powiększeniu widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października Autor Share Napisano 25 Października 41 minut temu, pmroczko napisał: Ja w moim chciałem przyoszczędzić, więc wrzuciłem na czołg to co miałem w złomie - i chyba dobrze na tym wyszedłem. Dużo można osiągnąć, robiąc własne plandeki. Jako będę teraz w Telford to sobie poszukam trochę skrzynek itp luzem, bo ten gotowiec to słaby. 42 minuty temu, pmroczko napisał: I jeszcze taka porada - nitkę warto jest nawoskować (przeciągnąć po świeczce i potem lekko nagrzać palcami), wtedy znikają te wszystkie "kłaki", które na powiększeniu widać. I to jest ciekawa rada warta wypróbowania. Na szczęście nitka nie jest przyklejona i można ją łatwo wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Bardzo ładny Sherman. Sznurki potraktuj filtrem co by za czyste nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 25 Października Share Napisano 25 Października Sherman klasa, zresztą, jak każdy model w Twoim wykonaniu . Sporo smaczków na zbliżeniach - gąski, lemiesz, narzędzia, zbliżenie wieży - super. Dawno nic nie publikowałeś w pancerce i zacząłem się obawiać, że porzuciłeś ten dział, uff na szczęscie nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 26 Października Share Napisano 26 Października znakomita robota, efekt również. gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października (edytowane) Nie ,mo panowie nie cukrujcie tak bo mu się w głowie przewróci jak dla mnie może być:-) Edytowane 27 Października przez piotrkur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Października Autor Share Napisano 27 Października Godzinę temu, piotrkur napisał: Nie ,mo panowie nie cukrujcie tak bo mu się w głowie przewróci jak dla mnie może być:-) Hejka, fajnie że się pojawiłeś. Nawet nie wiesz jak się stresowałem robiąc ten model. Tak dawno nic, że czujem się jakbym wszystkiego od nowa się uczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października A czym cię tak stresował?pytam bo mam kilka Asuk na stanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Października Share Napisano 27 Października Czołem! Normalnie achów i ochów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić! Poza tym, świetny model! I tyle... Mariuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października Autor Share Napisano 28 Października Dzięki wszystkim za odzew. 12 godzin temu, piotrkur napisał: A czym cię tak stresował?pytam bo mam kilka Asuk na stanie.. Przez kilka ostatnich lat spadła mi wydajność i nie wiedziałam jak mi to ostatecznie wyjdzie. Najbardziej bałem się brudzenia. Sam model składa się bezproblemowo. Jedyne co ja musiałem zrobić to po założeniu gąsienic obciążyłem go od góry i na sztywno skleiłem pierwszy i ostatni wózek, bo przy kołach napęddowych i napinających gąsienica zadzierała je do góry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi