Skocz do zawartości

Arma Hobby Curtiss Hawk (P-36) 1/72

HKK

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.12.2024 o 14:34, Tainan41 napisał:

Chyba najpierw płat z dwoma a potem czterema...P-36 z ośmioma (dwa w kadłubie i sześć w skrzydłach) nie kojarzę.

Expand  

A gdzie napisałem o  p ł a c i e z sześcioma kaemami?  Bo jakoś tego nie widzę? Może i pomyliłem liczebniki, ale w przeciwieństwie do ciebie nie mylę płata ze skrzydłem.

W dniu 22.12.2024 o 16:12, HKK napisał:

Sądząc po deklaracjach kupna,  model chyba  bardziej oczekiwany niż Gotha... 😉

Expand  

Co dość zabawne, niejednokrotnie zdążyłem już zaobserwować, że hałas w necie bywa odwrotnie proporcjonalny do wyników sprzedaży...
Dla równowagi - ja Curtissów też nie kupię 😉

W dniu 22.12.2024 o 17:53, zatras napisał:

Przepraszam ,A kogo to obchodzi Kolego ?:niemam:

Expand  

Aha, rozumiem, że komentować w tym zakresie wolno tylko Tobie, no i oczywiście w charakterystycznej formie, np.

W dniu 13.12.2024 o 17:14, zatras napisał:

Idę sobie puścić pawia :kwasny:

Expand  

W dniu 23.12.2024 o 11:04, HKK napisał:

Muszę uwinąć się z moimi Mustangami, bo szykuje się następna równoległa budowa dwóch modeli. Może Arma da d.razu ovetreesy...

Wiem, że nikogo mój plan nie obchodzi i co z tego 😁

Expand  

Da.

System będzie zapewne taki jak przy ki-43 to znaczy:

- sam model

- model z overtresem,

- model z wydrukami 3d 

- model z overtresem i dwoma wydrukami 3d.

Tak to jest przygotowane na stronie, ale jeszcze nieaktywne.

Przy okazji - taki system sprzedaży Arma mogłaby zachować na cały okres sprzedaży swoich modeli w swoim sklepie - nie tylko w przedsprzedaży...

• Like 1

W dniu 23.12.2024 o 13:55, martinello napisał:

Da.

System będzie zapewne taki jak przy ki-43 to znaczy:

- sam model

- model z overtresem,

- model z wydrukami 3d 

- model z overtresem i dwoma wydrukami 3d.

Tak to jest przygotowane na stronie, ale jeszcze nieaktywne.

Przy okazji - taki system sprzedaży Arma mogłaby zachować na cały okres sprzedaży swoich modeli w swoim sklepie - nie tylko w przedsprzedaży...

Expand  

I taki właśnie system jest przygotowany na stronie Arma Hobby z P-36.

- sam model - 94 zł;

- model z wydrukiem - 114 zł;

- model z dodatkowymi ramkami - 141 zł;

- model z dodatkowymi ramkami z podwójnym wydrykiem - 181 zł/

W dniu 24.12.2024 o 08:54, Maciej R napisał:
Expand  

Z dostawą od lutego... Co oznacza, że marzec też prawdopodobny. To jednak ja sobie poczekam na model a Arma poczeka na moje pieniądze. a jeśli overtreesy będą tylko w przedsprzedaży, to powiem, że nieelegancko.

Edytowane przez HKK

W dniu 24.12.2024 o 11:05, greatgonzo napisał:

Dlaczego? Kompletnie się na tym nie znam i sam nie wymyśliłem.

Expand  

Czy to nawiązanie do mojej wypowiedzi i określenia  "nieelegancko"?

Na wszelki wypadek odpowiem. Ograniczenie dostępności towaru do tych klientów którzy zapłacą z wyprzedzeniem, nie mieści się dla mnie w  pojęciu dobrej praktyki biznesowej.

• Haha 1

W dniu 24.12.2024 o 13:20, HKK napisał:

Ograniczenie dostępności towaru do tych klientów którzy zapłacą z wyprzedzeniem, nie mieści się dla mnie w  pojęciu dobrej praktyki biznesowej.

Expand  

A niby dlaczego? Wręcz przeciwnie - klient jest w stanie zapłacić z wyprzedzeniem, zasługuje na specjalny bonus. To jest normalna praktyka biznesowa i stosowana jest np. w gamingu.

• Like 1

W dniu 24.12.2024 o 18:46, krzy65siek napisał:

A niby dlaczego? Wręcz przeciwnie - klient jest w stanie zapłacić z wyprzedzeniem, zasługuje na specjalny bonus. To jest normalna praktyka biznesowa i stosowana jest np. w gamingu.

Expand  

Zaczynając polemikę, zwróć uwagę na moje określenia - "dla mnie" i "dobra praktyka". Bo, że system przedpłat jest powszechnie stosowany to oczywistość. Ale mi się w wielu wypadkach takowy nie podoba, i nie jestem w tym odosobniony.

Przykładem sa właśnie przedpłaty na oprogramowanie, które coraz częściej wywołują prawdziwą wściekłość klientów. Chociażby ostatnia premiera Flight Simulatora 2024. Jedynym bonusem dla przedpłatowiczów był dodatkowy samolot do poprzedniej wersji symulatora. A za wpłacone wcześniej pieniądze, czyli kredytowanie Microsoftu (!) klienci otrzymali produkt nie nadający się do użytku, który dopiero po paru tygodniach doczekał się pierwszych poprawek. I nadal, ponad miesiąc po premierze jest pełny błedów.

Więc owszem, zachęcanie do kredytowanie sprzedawcy przez klienta uważam za wątpliwą praktykę biznesową. A uniemożliwienie zakupu jakiegoś produktu (w tym wypadku overtreesa) klientom nie chcącym kredytu udzielić, bardzo mi się nie podoba. Darmowego kredytu dodajmy.

W dniu 24.12.2024 o 13:29, greatgonzo napisał:

Jest coś u przyczyn, poza Twoimi subiektywnymi oczekiwaniami?

Expand  

A jakie inne przyczyny niezadowolenia znasz oprócz subiektywnych? A jakie inne oczekiwania znasz oprócz subiektywnych?

To jeszcze raz głośno:

MISIE, MISIE, MISIE nie podoba.

P.S. Podobnie jak większości sprzedawców nie podoba się odwrotna praktyka kredytowania w której klient najpierw otrzymuje towar/usługę a później za nią płaci bez odsetek. Też często stosowana w biznesie i też nieelegancka i ocierająca się o patologię. Nie mylić zkredytem konsumenckim, gdzie kto inny bierze na siebie finansowanie, ale sprzedawca dostaje pieniądze od razu.

Edytowane przez HKK
  • Like 2

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Szkoda, że panel przed wiatrochronem jest integralny z kadłubem. Szczeliny wentylacyjne były tylko ma niektórych egzemplarzach serii A1 i A2. Czyli trzeba będzie je zwykle usuwać. A tam gdzie powinny być, nie da się ich łatwo podmienić na 3d. Zestawowe będą raczej słabe. Nie wspominając o konieczności usuwania linii połączeń połówek kadłuba. Osobny panel rozwiązałby wszystkie problemy