halset Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Miał to być szybki projekt w międzyczasie, skończyło się na tym że mi zeżarł czas który miałem przeznaczony na inny model. Ogólnie model straszny - części niespasowane, przesunięcia form, bardzo słaby detal (może w 48 by uszedł), błędy, mnóstwo śladów po wypychaczach itd. Dorobiłem/przerobiłem trochę pierdół żeby ten obraz nędzy i rozpaczy jakoś się prezentował: wycieraczki, tylne piasty, różne kabelki, przewody i zawory, nowa skrzynka na akumulator, uchwyt na koło zapasowe, mocowania tylnych błotników i pewnie jeszcze coś jeszcze by się znalazło, ale na dobrą sprawę rzeczy do przeróbki byłoby więcej. Tak wyszło: 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Dobrze, a gdzie zdjęcia modelu? 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Środa o 21:07 Share Napisano Środa o 21:07 rewelacyjnie wyszedł , ale tak naprawdę najlepsza dla mnie to jest podstawka - MISTRZOWSKA ! szczególnie zielenina z czego siatkę płotu robiłeś ? czacha na skrzynce elektro to kalka własnego wyrobu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano Czwartek o 05:53 Share Napisano Czwartek o 05:53 Sztos. Szacun. Odbarwienia szyby na 2 foto ryją banię... Jak to jest zrobione? przykleiłeś jakąś brudną folię i odkleiłeś? Bardzo realistyczna scenka-zaklejona szyba, zaprawa wyciekająca poza cegły... sucha roślinność na krawędzi betonowych płyt, a zieleń jak z bajki.... Realizm niesamowity. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano Czwartek o 07:19 Share Napisano Czwartek o 07:19 Podoba się!może tylko "Ukraińskie"przewody zbyt mocno walą po oczach ale moc jest!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano Czwartek o 12:58 Autor Share Napisano Czwartek o 12:58 15 godzin temu, M.A.V. napisał: z czego siatkę płotu robiłeś ? czacha na skrzynce elektro to kalka własnego wyrobu ? Siatka fototrawiona Eduarda 00113, kalki własnego projektu 7 godzin temu, Michal_1981 napisał: Odbarwienia szyby na 2 foto ryją banię... Jak to jest zrobione? przykleiłeś jakąś brudną folię i odkleiłeś? Nie ma tak fajnie, to tylko namiot do zdjęć się odbija w szybie 5 godzin temu, piotrkur napisał: Podoba się!może tylko "Ukraińskie"przewody zbyt mocno walą po oczach ale moc jest!! Ano, kolory w sumie przypadkowe - nie chciałem robić czerwonych ani czarnych bo by się zgubiły, wyszło jak wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano Czwartek o 13:14 Share Napisano Czwartek o 13:14 Kolory jak najbardziej używane,chodziło mi raczej o ich "świeżość" względem pojazdu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano Czwartek o 13:36 Autor Share Napisano Czwartek o 13:36 20 minut temu, piotrkur napisał: Kolory jak najbardziej używane,chodziło mi raczej o ich "świeżość" względem pojazdu.. Masz rację, poprawię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Czwartek o 18:26 Share Napisano Czwartek o 18:26 Klimat uchwyciłeś bezbłędnie. A wykonanie najwyższej próby. Wszystko pięknie się łączy w całość. W pełni zasłużona fotka tygodnia. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano Czwartek o 21:10 Share Napisano Czwartek o 21:10 Otoczenie modelu i sam model genialne. Ale to prawda, cywile jakością nie grzeszą. A dają tyle możliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano Czwartek o 21:24 Share Napisano Czwartek o 21:24 Genialny pomysł a i wykonanie zacne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano Czwartek o 23:45 Share Napisano Czwartek o 23:45 Jest super! Może to zboczenie zawodowe, ale mnie się najbardziej "skrzyneczka z prądem" spodobała. Faktem jest, że to odbicie w szybie z 2 zdjęcia jest mocna rzeczą. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Piątek o 08:40 Share Napisano Piątek o 08:40 noooo...model straszny. Tzn- strasznie zajebisty. Najlepiej ujął to @enten . Lepiej już nie można. Ten komentarz zamiata wszystko. Gratulacje. Od długiego czasu nie widział równie udanego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Piątek o 17:14 Share Napisano Piątek o 17:14 Dawaj go na "łotomotor" bo jak żywy. A potem odbieraj, że jak będzie za trochę mniej to biorę dziś. Swoją drogą, dobrze, że są te fotki tygodnia bo bym tu pewnie nie zaglądnął. I miałbym czego żałować. Kolejna mistrzowska praca. Gratulacje i podziw ze szczyptą życzliwej zazdrości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano Piątek o 17:50 Share Napisano Piątek o 17:50 Model to jedna sprawa. Można niego patrzeć i patrzeć i odkrywać smaczki. Podstawka jest genialna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano wczoraj o 12:56 Share Napisano wczoraj o 12:56 FENOMENALNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 20 godzin temu Share Napisano 20 godzin temu (edytowane) Model świetny podstawka bardzo dobrajednak wszystko psuje oprawa, czyli to czarne coś dookoła podstawki. I tu nasuwa mi się zawsze to samo pytanie, czy do malowania tych boków trzeba używać czarnej farby? Cała kompozycja jest zdominowana, a nawet przytłoczona przez tę czerń (to jak to zostało technicznie spartolone, pomijam (chociaż nie bo o tym wspomniałem)). Piszę to bez owijania w bawełnę nie żeby cię zdołować, ale zachęcić do poprawienia tego fragmentu. Sama ciężarówa wymiata Edytowane 20 godzin temu przez lord_karton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi