halset Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Miał to być szybki projekt w międzyczasie, skończyło się na tym że mi zeżarł czas który miałem przeznaczony na inny model. Ogólnie model straszny - części niespasowane, przesunięcia form, bardzo słaby detal (może w 48 by uszedł), błędy, mnóstwo śladów po wypychaczach itd. Dorobiłem/przerobiłem trochę pierdół żeby ten obraz nędzy i rozpaczy jakoś się prezentował: wycieraczki, tylne piasty, różne kabelki, przewody i zawory, nowa skrzynka na akumulator, uchwyt na koło zapasowe, mocowania tylnych błotników i pewnie jeszcze coś jeszcze by się znalazło, ale na dobrą sprawę rzeczy do przeróbki byłoby więcej. Tak wyszło: 41 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 26 Stycznia Share Napisano 26 Stycznia Dobrze, a gdzie zdjęcia modelu? 2 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia rewelacyjnie wyszedł , ale tak naprawdę najlepsza dla mnie to jest podstawka - MISTRZOWSKA ! szczególnie zielenina z czego siatkę płotu robiłeś ? czacha na skrzynce elektro to kalka własnego wyrobu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Sztos. Szacun. Odbarwienia szyby na 2 foto ryją banię... Jak to jest zrobione? przykleiłeś jakąś brudną folię i odkleiłeś? Bardzo realistyczna scenka-zaklejona szyba, zaprawa wyciekająca poza cegły... sucha roślinność na krawędzi betonowych płyt, a zieleń jak z bajki.... Realizm niesamowity. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Podoba się!może tylko "Ukraińskie"przewody zbyt mocno walą po oczach ale moc jest!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia W dniu 29.01.2025 o 21:07, M.A.V. napisał: z czego siatkę płotu robiłeś ? czacha na skrzynce elektro to kalka własnego wyrobu ? Expand Siatka fototrawiona Eduarda 00113, kalki własnego projektu W dniu 30.01.2025 o 05:53, Michal_1981 napisał: Odbarwienia szyby na 2 foto ryją banię... Jak to jest zrobione? przykleiłeś jakąś brudną folię i odkleiłeś? Expand Nie ma tak fajnie, to tylko namiot do zdjęć się odbija w szybie W dniu 30.01.2025 o 07:19, piotrkur napisał: Podoba się!może tylko "Ukraińskie"przewody zbyt mocno walą po oczach ale moc jest!! Expand Ano, kolory w sumie przypadkowe - nie chciałem robić czerwonych ani czarnych bo by się zgubiły, wyszło jak wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Kolory jak najbardziej używane,chodziło mi raczej o ich "świeżość" względem pojazdu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia W dniu 30.01.2025 o 13:14, piotrkur napisał: Kolory jak najbardziej używane,chodziło mi raczej o ich "świeżość" względem pojazdu.. Expand Masz rację, poprawię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Klimat uchwyciłeś bezbłędnie. A wykonanie najwyższej próby. Wszystko pięknie się łączy w całość. W pełni zasłużona fotka tygodnia. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Otoczenie modelu i sam model genialne. Ale to prawda, cywile jakością nie grzeszą. A dają tyle możliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Genialny pomysł a i wykonanie zacne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Jest super! Może to zboczenie zawodowe, ale mnie się najbardziej "skrzyneczka z prądem" spodobała. Faktem jest, że to odbicie w szybie z 2 zdjęcia jest mocna rzeczą. Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia noooo...model straszny. Tzn- strasznie zajebisty. Najlepiej ujął to @enten . Lepiej już nie można. Ten komentarz zamiata wszystko. Gratulacje. Od długiego czasu nie widział równie udanego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Dawaj go na "łotomotor" bo jak żywy. A potem odbieraj, że jak będzie za trochę mniej to biorę dziś. Swoją drogą, dobrze, że są te fotki tygodnia bo bym tu pewnie nie zaglądnął. I miałbym czego żałować. Kolejna mistrzowska praca. Gratulacje i podziw ze szczyptą życzliwej zazdrości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Model to jedna sprawa. Można niego patrzeć i patrzeć i odkrywać smaczki. Podstawka jest genialna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego FENOMENALNE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego (edytowane) Model świetny podstawka bardzo dobrajednak wszystko psuje oprawa, czyli to czarne coś dookoła podstawki. I tu nasuwa mi się zawsze to samo pytanie, czy do malowania tych boków trzeba używać czarnej farby? Cała kompozycja jest zdominowana, a nawet przytłoczona przez tę czerń (to jak to zostało technicznie spartolone, pomijam (chociaż nie bo o tym wspomniałem)). Piszę to bez owijania w bawełnę nie żeby cię zdołować, ale zachęcić do poprawienia tego fragmentu. Sama ciężarówa wymiata Edytowane 1 Lutego przez lord_karton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego (edytowane) Aż przypomniały mi stare dobre czasy lat 90 tych.. Piękna praca , gratuluję! Edytowane 4 Lutego przez krzychu83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Absolutny SZTOS !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Kawał dobrej roboty! Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harkonen Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego Niesamowite jak można "sklecić" takie cacko ze zwykłego zestawu Italeri. Magia! Gdyby chciał Pan sprzedać model, byłbym zainteresowany kupnem. W tym wypadku rozważę każdą propozycję cenową. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego W dniu 17.02.2025 o 10:08, Harkonen napisał: Gdyby chciał Pan sprzedać model, byłbym zainteresowany kupnem. W tym wypadku rozważę każdą propozycję cenową. Expand Budowałem ten model dla kolegi, więc (póki co) raczej nie będzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi